NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Határozatlan ideig használhatja a szombathelyi Reguly általános iskola a Rákóczi utcai épületeket

Nemény András polgármester hosszabbította meg az ingyenes bérletről szóló szerződést.

A Szombathelyi Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolát a 2015/16-os tanévtől kezdődően a szombathelyi Német Nemzetiségi Önkormányzat működteti. Az iskola két, a Rákóczi Ferenc utca 77. és 79. alatti épületét a szombathelyi önkormányzat 2015-ben adta bérbe a Német Nemzetiségi Önkormányzatnak, azzal, hogy nem kell bérleti díjat fizetniük.

Az ingyenes bérleti szerződést tíz évre kötötték meg, a szerződés 2025. augusztus 31-ig érvényes.

A fenntartó Német Nemzetiségi Önkormányzat közben egy pályázaton 50 millió forint támogatást nyert az iskola vizesblokkjainak felújítására. A támogatási szerződés kiköti, hogy a felújítás befejezése után legalább öt évig arra a célra kell használni az épületet, amire a szerződés aláírásakor használták.

fotó: Bonyhádi Zoltán

A nemzetiségi önkormányzat kérte a várost, hogy hosszabbítsák meg az ingyenes bérletről szóló szerződést, a kivitelezés befejezése után ugyanis öt éven belül lejár a jelenlegi, 2015. augusztus 31-ig szóló megállapodás.

Normál helyzetben a szerződés meghosszabbítását a szakbizottságok véleményezik, javaslatokat tesznek, és végül a közgyűlés dönt arról, hogy meghosszabbítja-e, és ha igen, meddig hosszabbítja meg a szerződést.

A járvány miatti veszélyhelyzet és rendkívüli jogrend miatt viszont jelenleg nem működnek a bizottságok, a közgyűlés jogköreit pedig a polgármesterek gyakorolják.

Nemény András polgármester pedig, mivel nem volt szakmai előkészítés, úgy döntött, hogy a Reguly iskola épületeiről szóló ingyenes bérleti szerződést határozatlan időre meghosszabbítja.

A döntést a veszélyhelyzet megszűnése után a közgyűlés természetesen felülbírálhatja.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Latyak: "... *z *nk*rm*nyz*t ny*lv*nt*rt*s*b*n h*ll* f*r*ntt*l sz*r*...
Mennyi legyen a város tulajdonrésze a Haladás futballklubban?
syracusa: * f*d*szb*n *z *gy*k *m*t h*ny*ng*r*g *t*lt*m, *z *z *ly*n t*k *...
14 millió forintból újítottak fel járdákat két szombathelyi városrészen
chris: *nk*bb v*nn* * b*t*rs*g*t *hh*z, h*gy *l*t*b*n *gysz*r f*lsz*l*l...
Ágh Péter becsöngethet önhöz is
syracusa: +36 (94) 515-516...
Nem gyakran látni ilyen monstrumot a magyar légtérben
Szup: Ny*mt*t*s 2500 Ft-*rt ......
Itt a térítésköteles háziorvosi ellátások díjtáblázata