NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

A szombathelyi városi tévé tudósítja a közszolgálati televíziókat

A szombathelyi tévének ez plusz bevételt jelent. A regionális stúdiókat tavaly szüntették meg.

Éppen fél évvel ezelőtt írtunk

2011.09.05. 15:02

Leépítik az MTV regionális stúdióit

/ közélet 1 hsz. 2 kapcs. /
Minden előzetes bejelentés nélkül szűntek meg a regionális magazinok és híradók. A szerkesztőségek teljes bizonytalanságban vannak.
arról, hogy megszűnt a soproni regionális stúdió saját adása. Szekeres Kriszta szerkesztő akkor még optimista volt, mint mondta, készül az új keretszerződés, ami alapján továbbra is készítenek tudósításokat, kész anyagokat az MTV-nek és a Duna TV-nek. És az is szóba került, hogy akár külső cégekkel is szerződik majd a műsorszolgáltatási alap.

Erős a debreceni lobbi

Az MTVA a leépítést azzal indokolta, hogy a regionális stúdiók rendkívül gazdaságtalanul működtek, ráadásul a regionális híradókat és magazinokat kevesen nézték. Ezért egységes hazai tudósítói hálózat kialakításán dolgoznak, a helyi tévékkel azért kötnek szerződéseket, mert országszerte komoly tévék jöttek létre, megfelelő szakmai tudással, tapasztalattal és eszközrendszerrel.

Fókuszban a helyi tévék
fotó: sadness

A szombathelyi városi tévé igazgatója, Velencei Pál megerősítette információinkat, miszerint a városi tévé tudósítja majd a közszolgálati tévéket. Mint mondta, a szerződés tervezete készen van, gyakorlatilag minden részletben megegyeztek, igaz, a megállapodást még nem írták alá. Ezért annak részleteiről nem is akart beszélni, az aláírás után készséggel áll a sajtó rendelkezésére.

A városi televíziók ezzel kétségkívül jól járnak, hiszen több megrendelésük lesz, valószínűleg létszámot is bővítenek. A kárvallottak viszont azok a stúdiók, amelyek eddig végezték a munkát, munkatársaik közül többen is az MTV-nél voltak alkalmazásban.

Kapcsolódó

2011.09.05. 15:02

Leépítik az MTV regionális stúdióit

/ közélet 1 hsz. 2 kapcs. /
Minden előzetes bejelentés nélkül szűntek meg a regionális magazinok és híradók. A szerkesztőségek teljes bizonytalanságban vannak.

2007.03.19. 22:00

Sopronban marad a regionális tévé - Egyéni érdekek alapján döntöttek?

/ közélet /
Hiába volt a lobbi, hogy kerüljön vissza az MTV regionális stúdiója Szombathelyre? A stúdiót ugyanis visszakapta a város médiaközpontja, amelynek igazgatója az MTV kurátora lett, és szavazni fog a tévéelnök személyéről.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacsg: *z n*m sz*r*t*tsz*lg*l*t, h*n*m *gy k*p*t*l*st* v*ll*lk*z*s. ...
Papíron Írországba költözik az Aptiv jó része, ami újabb mély sebet ejt a szombathelyi költségvetésben
gaful: *pp*n m* *k*rt*m 2021-r* v*nn*...!*z *gy j* h*r!...
Van egy jó hírünk a szombathelyi parkolóbérleteseknek
Pohonyai János: K*c*k*, 2 *v *s 3 p*rt!...
Pálinkás József új pártja is részt vesz az ellenzéki előválasztáson
mrs.megmondo: j*v*t*s: j*l*n *s*tb*n...
Meztelenül mutatta meg a volt KDNP-s Lukácsi Katalin, hogy mit kell megtanulni Auschwitzból
mrs.megmondo: S*jn*s *l*g r*ssz*l *ld*zt*k * c*g*ny*k*t... j*ln*k *s*tb*n, n*m...
Meztelenül mutatta meg a volt KDNP-s Lukácsi Katalin, hogy mit kell megtanulni Auschwitzból