NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Rauscher Miksa díjat kapott Mátis Barna

Ő tervezte a Brenner iskolát is. A Vas Megyei Építész Kamara alakulásának 25. évfordulóján tüntették ki.n tüntették ki.

A Vas Megyei Építész Kamara alakulásának 25. évfordulóján Rauscher Miksa díjat kapott Mátis Barna építészmérnök, akinek kéznyoma már most látszik Szombathelyen és Vas megyén. Munkái között van több műemléképület felújítása, a Büki Gyógyfürdő bővítése, majd az új bejárat létrehozása, a Savaria Mozi árkádja és az ott található üzletek kialakítása, a volt Epcos-terület városfejlesztési akcióterve, a Mesevár óvoda átalakítása. A Brenner János-iskolával Építőipari Nívódíjat nyert.

Brenner János általános iskola és gimnázium
fotó:

1993-ban diplomázott a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki karán, tervezés szakirányon. 1994-ben kezdett a Mátis és Egri Tervező Kft. jogelődjénél, a Mátis és Mangliár Tervező Bt.-ben építész tervezőként dolgozni, 2011-től cégtulajdonosi és ügyvezetői feladatokat is ellát. 1996-ban Vicenzában project manager diplomát szerzett.

Mátis Barna kitüntetése
fotó: Facebook

2009 óta tagja Szombathely Megyei Jogú Város Településrendezési és Építészeti Műszaki Tervtanácsának, 2014 óta Szombathely Megyei Jogú Város Értéktár Bizottsága tagjaként is dolgozik. 2010-2018 között a Vas Megyei Építész Kamara alelnökeként sok érdekes kiállítás és egyéb esemény megszervezésében vett részt, települési főépítészi teendőket lát el több településen. Külsős óraadóként és konzulensként részt vett a Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Ipari Termék- és Formatervező Mérnök képzésében.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

ltk70: N* k*dv*s k*t*t*k, m*st m*nt*k *l * j* *d*s qrv* *ny*t*kb*. ...
Csak azt hiszi, hogy rosszul van az oltástól
hozzászóló1: *z NB1-*s n** cs*p*tn*k n*ncs*n*k s*k*r**, * k**r*g*d*tt l*g**s*...
Saját csarnokot akarnak a szombathelyi kézilabda-csapatnak
hozzászóló1: *m* * F*lc*t *ll*t*, n*m 20, h*n*m 1 *v *l*tt 373 m*ll**. T*l s*...
„Erről miért nem kérdezik sosem a városvezetést?”
ciprus69: V*s*rn*p r*gg*l m*x 9 *r* *l*tt 5 p*rcc*l l*h*t b*j*tn* *z *l*t*...
Miért csak reggel 9-kor nyit hétvégén a szombathelyi uszoda?
Ddd911: *l t*d*m k*pz*ln* h*ny *mb*r *k*r v*s*rn*p r*gg*l 6k*r *szk*ln*....
Miért csak reggel 9-kor nyit hétvégén a szombathelyi uszoda?