NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Beleszaladt az előtte haladó vontatóba egy kamion a 74-esen

Ahol egy gabonaszállító kamion ütközött egy másik gabonaszállítóval. A balesetben senki nem sérült meg, a vétkes sofőrnek ma este lesz mit ünnepelnie.

Zalaegerszeg felé tartott a 74-es főúton két, azonos céghez tartozó gabonaszállító, a második jármű vezetője néhány pillanatra másfelé nézett, amikor visszafordult akkor vette észre, hogy társa fékez és megáll előtte.

További helyszíni képek kattintás után
fotó: Tánczos Mihály

A sofőr félrerántotta a kormányt, de ütközött a másik gabonaszállítóval, ettől a fél kabin összeroncsolódott. A jármű ezután a szemközti sávot is elhagyva padkára futott, de az utolsó pillanatban még sikerült visszakormányozni az útra a megrakott szerelvényt. Így a teherkocsi sem árokba nem dőlt, se fának nem ütközött, illetve óriási szerencse, hogy szemből sem érkezett senki.

A helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt félpályás lezárásra kell számítani, az útra kiszóródott gabonát és vasdarabokat a Magyar Közút emberei takarítják. Tapasztalat alapján felhívjuk az autóvezetők figyelmét, hogy az útszakaszon néhány napig fokozott óvatossággal vezessenek, az árokba szóródott gabona ugyanis vonzza a vadakat.

fotó: Tánczos Mihály

Beszéltünk a balesetet okozó fiatalemberrel, akitől megtudtuk, hogy nagyon sajnálja az estet és még szinte fel sem tudja fogni, hogyan lehetett ekkor szerencséje, mint mondta a baleset után felhívta a főnökét, hogy tájékoztassa az esetről, a cég vezetőjét azonban nem a teherautó és a rakomány állapota érdekelte, hanem, hogy a sofőrnek és más embernek nem esett-e baja.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

ltk70: N* k*dv*s k*t*t*k, m*st m*nt*k *l * j* *d*s qrv* *ny*t*kb*. ...
Csak azt hiszi, hogy rosszul van az oltástól
hozzászóló1: *z NB1-*s n** cs*p*tn*k n*ncs*n*k s*k*r**, * k**r*g*d*tt l*g**s*...
Saját csarnokot akarnak a szombathelyi kézilabda-csapatnak
hozzászóló1: *m* * F*lc*t *ll*t*, n*m 20, h*n*m 1 *v *l*tt 373 m*ll**. T*l s*...
„Erről miért nem kérdezik sosem a városvezetést?”
ciprus69: V*s*rn*p r*gg*l m*x 9 *r* *l*tt 5 p*rcc*l l*h*t b*j*tn* *z *l*t*...
Miért csak reggel 9-kor nyit hétvégén a szombathelyi uszoda?
Ddd911: *l t*d*m k*pz*ln* h*ny *mb*r *k*r v*s*rn*p r*gg*l 6k*r *szk*ln*....
Miért csak reggel 9-kor nyit hétvégén a szombathelyi uszoda?