NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Ketten támadtak a postásra - megvédte a táskáját a rablóktól

Rablási kísérlet történt csütörtökön délelőtt Szombathelyen. A Bem József utca egyik tízemeletesében két rabló támadt rá egy postásra, aki szembeszállt az ismeretlenekkel és megvédte az értékeket.

A nyugat.hu információi szerint ketten támadtak meg egy postai kézbesítőt Szombathelyen, a Bem József utca egyik tízemeletesében. A támadók feltehetőleg a postás táskáját akarták megszerezni, amiben pénzt sejtettek.

Nyomozók a tízemeletes előtt
fotó: Tánczos Mihály

Úgy tudjuk, a postás nem engedett az erőszaknak és megfutamította a támadóit, akiket a rendőrség nagy erőkkel keres. A környéken civil és egyenruhás rendőröket láttunk, amint kérdezősködnek. Egy házban lakó a nyugat.hu-nak elmondta, hogy mentőautót is látott kiérkezni, azt azonban nem tudja, megsérült-e a postás a dulakodásban.

Nem sikerült elvenni a postástól a táskáját
fotó: Tánczos Mihály

Ha valaki március 31-én a délelőtti órákban gyanúsan viselkedő, esetleg menekülő embereket látott a Váci, Bem, Rohonci út környékén, az ossza meg információit a rendőrséggel.

A rendőrök szemtanúkat kerestek a környéken
fotó: Tánczos Mihály

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon megerősítették információnkat. Az elsődleges adatok alapján rablási kísérlet történt, két embert keresnek.

A rendőrség délután kiadott közleménye:

Szombathelyen a Bem utcában lévő egyik lépcsőházban két, fekete szövetmaszkot viselő ismeretlen személy kísérelte meg az ott tartózkodó postás táskáját eltulajdonítani. Az egyik elkövető tettleg bántalmazta is a férfit, aki ennek következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. A rendőrök kiérkezéséig az elkövetők távoztak a helyszínről. Az ügyben a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

Nem Váci, Bem

Első híradásunkban tévesen a Váci Mihály utcába helyeztük a rablási kísérletet, holott az valójában a Bem utcában volt. Fotóink viszont a valós helyszínen készültek a rablás után. Olvasóinknak köszönjük az utcanévre vonatkozó észrevételeket. Az alábbi képen bejelöltük, hol történt a bűncselekmény. Az is látszik, hogy a Váci Mihály utca kurtán-furcsán ér véget a kanyarodó Bem utca miatt. A tévedésért elnézést kérünk!

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kisokos: *z*rt *nn*k *s *t*n* l*h*tn* n*zn*, M* k*r*l *gy gy*gysz*rb*n 7...
Megkapja-e Noel az állami támogatást a 700 milliós gyógyszerre?
butamami: K*z*rtn*k t*rt*m, h*gy * N*mz*tb*zt*ns*gn*l *ly*n b*lf*sz*k d*lg...
A titokzatos fekete autó a nemzetbiztonsági szakszolgálaté - írja posztjában Czeglédy Csaba
Paulus_Maior: "H* m*gny*rt*, h*dd v*gy*, T*lj*k b*nn* *r*m*..."...
Összeházasodik Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc
repce: B*t*m*m* "*dd*g s*m t*rt*tt*m Cs*b*t *gy n*gy *szn*k, d* *zt...
A titokzatos fekete autó a nemzetbiztonsági szakszolgálaté - írja posztjában Czeglédy Csaba
Fater: N*m s*rt*m m*g * f*rg*k*t *zz*l, h*gy *k*t l*f*rg*z*m....
Együtt sopánkodik a koncertek miatt Majka és Szijjártó Péter