NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Életmód

Quadrille parádé a Fő téren - 440-en ropták Strauss zenéjére Szombathelyen

Polgármesteri füttyszóra kezdett táncolni 440 szombathelyi középiskolás. Európában 8 ország 51 városában táncoltak ugyanekkor. Videóbeszámoló.

Megkegyelmezett az időjárás az idei Quadrille Nemzetközi Táncfesztiválnak, legalábbis Magyarországon. Nyolc ország 52 városában kezdtek egy időben táncolni a végzős középiskolások tiszteletére iskolatársaik. Hazánkból ismét csak a tánc nagyhatalomként ismert Szombathely csatlakozott a fesztiválhoz. Itt 12 középiskola 440 diákja ropta a táncot Johann Strauss Denevérjére. A diákok egy alaposan leegyszerűsített változatot adtak elő.

Videó a 2010-es szombathelyi Quadrille Nemzetközi Táncfesztiválról

Dr. Ipkovich György polgármester szakított a hagyományokkal, nem sípszóra, hanem füttyszóra indult a tánc. A városvezető két ujjának segítségével füttyentett egy hangosat. A hangulatra nem lehetett panasz, a diákok Rimányi Judit táncpedagógus utasításait követték és láthatóan élvezték azt, amit csináltak.

440-en táncoltak Szombathelyen
fotó: Tánczos Mihály

A fesztivál előzményeiről korábban részletesen beszámoltunk

2005.05.21. 23:16

Táncparádé Szombathely Fő terén

/ közélet gal. /
Fergeteges hangulat, lelkes diákok és tapsolni tudó közönség fogadott minket. Ilyet sem látni minden nap Szombathelyen.
, akit érdekel elolvashatja korábbi írásainkban. A nyugat.hu eddig az összes szombathelyi "matura parádén" részt vett, így galériáinkban a korábbi évek táncosai is megtekinthetők.

Még több kép a táncoslábú középiskolásokról - Klikk a galériához!
fotó: Tánczos Mihály

Az idei pólószínekkel nem voltunk egyedül kibékülve. A fiúk zöld felsője rendben volt, de a lányok fakórózsaszíne már kevésbé. Talán azért, mert a korábbi években ragyogóbb színekhez szoktunk, de valószínűleg sokan egyetértenek velünk abban, hogy az élénk színek jobban mutatnak egy ilyen forgatagban. Végezetül egy videót ajánlunk a netről, amelyben a különböző városok terei láthatók, a táncosokkal.

Európai összeállítás a korábbi táncokból - 1:46-nál Szombathely

Olvasónk, PR Zoli is elküldte a videója linkjét, amelyet ide kattintva nézhetnek meg az érdeklődők. Luciferin1 pedig egy üzenetet juttatott el hozzánk: "We did that this day in Montenegro. It was awesome. Almost all the Eastern Europe united for 5 minutes. Priceless. :) Viva Quadrille." (Ma csináltuk meg ezt Montenegróban. Klassz volt. Majdnem egész Kelet-Európa egyesült öt percre. Priceless. (Megfizethetetlen.) Viva Quadrille!) És talán ez a lényeg.

Kapcsolódó

2009.05.15. 18:48

Quadrille ötödször - rekordszámú táncos Szombathelyen

/ életmód gal. 7 hsz. /
Minden eddiginél több, 504 diák táncolt Szombathely Fő terén az ötödszörre megrendezett Quadrille Nemzetközi Táncfesztiválon. Az idén is csak a vasi megyeszékhely csatlakozott az országból.

2008.05.16. 19:46

Quadrille Táncfesztivál negyedszer – Táncba vitt fiatalok

/ könnyű 2 hsz. /
Kilenc ország ötvenöt városában perdültek egy időben táncra fiatalok a legismertebb tereken. Magyarországon egyedül Szombathely csatlakozott az akcióhoz.

2007.05.18. 23:09

Narancs-zöld táncparádé, nem csak a rekordért

/ közélet /
Pont délben a polgármester jelére megindult a látványos és vidám tánc. Ugyan nem tartott sokáig, de a fiatalok ráadást is adtak.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

gpszycho: *zt b*zt*s n*k*m *k*rt*d c*m*zn*? T* b*lf…?...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
fgzb: * f*s*zm*s t*n*t**: -*gyr* f*k*z*d* n*c**n*l*zm*s -*mb*r* j*...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel
realista: *nn*,* sz*g*r* k*z*pk*rb*n * l*p*st "l*v*g*ss*l" b*nt*tt...
Katalizátorok tucatjait lopta el egy 18 éves fiú Szombathelyen
lalika: K*t*l*z*t*rt cs*k "l*v*g*ss*l" l*h*t l*pn*. ...
Katalizátorok tucatjait lopta el egy 18 éves fiú Szombathelyen
syracusa: J* b*mm*g, m**rt n*m m*ndt*d? H* n*k*d t*k*k* * f*s*zm*s m*g * p...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel