NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Puskás Tivadar a megyei napilapban nyugtatja a kedélyeket

A polgármester elmondja, magához vonta Szombathely pénzügyi és költségvetési hatásköreit, amúgy nincs itt semmi látnivaló. De van, amiről nem beszél.

Ahogy arról lapunk is beszámolt

2019.01.08. 08:51

„Vége van, polgármester úr” – Szombathely is nemet mondott a rabszolgatörvényre

/ közélet 23 hsz. /
Molnár Miklóssal és Balassa Péter támogatásával meglepetés született a közgyűlésben. Fordulat a város közéletében?
, a legutóbbi szombathelyi közgyűlésen némi zavar mutatkozott a kormánypárti - üres- padsorokban.

Emlékeztetőül: az történt, hogy Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria) szavazatával lehetővé tette a túlóratörvény közgyűlési megtárgyalását, így azt is, hogy az ellenzék megszavazza annak alkalmazásának tilalmát a városi cégeknél.

Tegyük hozzá, hogy Molnár Miklós nem szavazott magáról a törvényről és az ellenzék akciója is inkább kommunikációs célokat szolgált, mintsem valós problémamegoldást, de az események gyorsan eszkalálódtak.

Hende Csaba és Puskás Tivadar a megyei napilapban nemes egyszerűséggel árulónak bélyegezte meg a gazdaságért és pénzügyekért felelős alpolgármestert, majd megvonták a hatásköreit

2019.01.14. 09:58

Belharc a szombathelyi jobboldalon, megvonták Molnár Miklós alpolgármesteri hatásköreit

/ közélet 25 hsz. /
Mindezt azután, hogy Puskás Tivadar és Hende Csaba is leárulózta az alpolgármestert.
.

A gyakorlatilag pártlapként működő Vas Népe hétvégi számában ismét foglalkozik a kérdéssel, láthatóan azzal a szándékkal, hogy megnyugtassa a kedélyeket: nincs itt semmi látnivaló, minden a legnagyobb rendben megy tovább.

fotó: Nyugat.hu

Figyelemre méltó, hogy a fotón Puskás Tivadar mellett Illés Károly alpolgármester, Lendvai Ferenc frakcióvezető látható, de a kérdésekre csak a polgármester válaszol.

Az írásnak nincs a szerzője feltüntetve, megtudhatjuk belőle ugyanakkor, hogy a sajtó fújta fel a fent említett ügyet, mindössze annyi történt, nincs már meg a bizalom Molnár Miklósban, így a polgármester magához vonta a pénzügyi és költségvetési hatásköreit, minden kérdésben személyesen dönt majd.

Hogy ez mennyire megnyugtató, illetve mennyire kompetens Puskás Tivadar a költségvetés elkészítésében arra nem kapunk választ, igaz, kérdés sem hangzik el.

Viszont megtudhatjuk belőle, hogy a város anyagi helyzete – ellentétben a szocialista időszakkal - jó, 2018-ban félmilliárdos plusszal zárt a költségvetés.

Polgármester úr, beszámolna az elkészült és folyamatban lévő projektekről?

– jön a kemény kérdés, és Puskás Tivadar sorolja is hosszan az eredményeket (oktatási intézmények megújulása, jégcsarnok, vívóakadémia, cserkészház stb.) és a terveket (utak-járdák, Szombathely-Kőszeg gyorsforgalmi út, déli M86, buszpályaudvar stb.)

Nagyon sokat lehetne beszélni erről a polgármesteri leltárról, de izgalmasabb az, amiről a polgármester nem beszél: hogy tudniillik Molnár Miklós helyzetének elbizonytalanodása miatt a fideszes többség bizonytalanodott el Szombathelyen.

Mert akárhogy számoljuk, ha kivonjuk a képletből az alpolgármestert és Balassa Pétert (Jobbik), akkor a kormánypárt elméletileg bebukta Szombathelyt, így a Puskás Tivadar-féle 2019-es költségvetés a levegőben lóg.

Nyilvánvalóan a színfalak mögött ezerrel történnek most egyeztetések és kavarások, hogy hogyan tovább, és a labda legalább annyit pattog az ellenzék térfelén, mint a kormánypártokén.

Mindenesetre az őszi választásokig a szokásosnál izgalmasabbnak ígérkezik Szombathely politikai élete.

(Az interjú megjelent a megyei napilap online kiadásán is.)

Hozzászólások (20)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : M*nth* *gy h*t* *zt m*r *lv*st*m v*ln*, cs*k *pp*n n*m *rk*z*tt ...
Újabb nagy adag orosz vakcina indult útnak vasárnap Magyarország felé
gaful: * k*n** v*kc*n* s*mm*v*l s*m r*ssz*bb,m*nt * t*bb*!* f*l Sz*rb**...
Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be?
Vasi: *tt n*m *s *z * l*gn*gy*bb pr*bl*m*,h*gy k*t m*v*l *lt*n*k b*, h...
Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be?
fgzb: M**t*n sz*nt* * t*lj*s s*jt* * t* k*z*t*kb*n v*n, *m*t *l*p*s*n ...
Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be?
angelica: G*nd*l*m *z cs*k *nny*t j*l*nt, h*gy * k*n** v*kc*n* *s m*gk*pj*...
Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be?