NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

Programajánló hétvégére: koncertek, tudomány, tök és színjátszó fesztivál és képregények

A legkülönfélébb programokkal várják az érdeklődőket hétvégén.

Elérkezett szeptember utolsó hétvégéje és az őszi időjárás is beköszöntött már egy ideje. Ezért a programok elkezdtek fedett helyre költözni, így a látogatók védett helyen élvezhetik a különböző programokat. Viszont a hétvégén még kellemes 20°C körül alakul a hőmérséklet, így a Tökfesztivál és a sárvári Szent Mihály napi forgatag látogatói se fognak fázni.

Kutatók éjszakája

Idei évben is megrendezik a Kutatók éjszakáját, aminek keretében különféle programokra várják a tudományok iránt érdeklődőket. Szombathelyen a Pécsi Tudomány Egyetem Egészségtudományi Kara, a Savaria Múzeum, a Vas megyei TIT és az ELTE-SEK rendez programokat, aminek keretében megtudhatjuk, hogy világítanak-e a növények, előadást hallhatunk Prieger Zsolttól, az Anima Sound System tagjától és egészségügyi activityn is részt vehetünk. Egyes programok regisztrációhoz kötöttek, ezekről a rendezvény hivatalos weboldalán tudunk tájékozódni. szeptember 27.

fotó: Kovács Dávid

Szent Mihály napi forgatag

Rendezvényekben gazdag nyarat tudhat maga mögött Sárvár. Ezt pedig egy nyár záró eseménnyel ünnepli a város, amihez a Szent Mihály nap külön apropót is ad. A két nap alatt a környék pincéinek és éttermeinek legfinomabb őszi ételeit és italait kóstolhatják meg a kilátogatók. A közönséget pedig a Csík zenekar, Charlie, a Children of Distance, a Zaporozsec és a Queen számokat játszó Crazy Little Queen szórakoztatja. szeptember 27-28.

fotó: Zaporozsec

XI. Sok-szín-Feszt

Tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Sok-szín-pad Társulat a már hagyománnyá vált fesztivált. Az idei rendezvényt az adáci Veritas Színpad Meseautó című előadása nyitja meg, majd szombaton a házigazdák János a

vitéz

darabját tekintheti meg a küzünség negyed négytől, őket az Alig Színpad, a Körmendi Kastélyszínház Társulat követi. A fesztivált pedig a debreceni Van Gogh Füle Alternatív Színházi Műhely, Improvizáció égen és földön előadása zárja. szeptember 27-28.

fotó: Sok szín pad Társulat

Őrségi Tökfesztivál

Ha ősz és Őrség, akkor sokaknak Tökfesztivál ugrik be, amit már tizenhat éve megrendeznek. A pénteki nap egy Guinness rekordkísérletre kerül sor, ugyanis 200 méteres gyalogolhatnak parázson, az arra vállalkozók. Ilyenkor rendszerint kinyitnak a szeres települések portái, ahol tökből készített ételekkel várják a látogatókat. Koncertet ad a Lord, de fellép a Kerka Táncegyüttes, az Oszkói Daloskör, a Kis- Hétrét Együttes is. szeptember 27-29.

fotó: CSA

Kőszegi Szüret

Szeptember vége a különböző takarmánynövények betakarítása mellett a szüretről is szól. Nincs ez másként Kőszegen sem, ahol péntektől vasárnapig szüreti vigadalom, fúvószenekarok koncertjei ás helyi tánccsoportok műsorai váltják egymást. A három napos rendezvény során fellép Oláh Gergő, az Ocho Macho, a Karthago és az Ataru Taiko is. szeptember 27-29.

fotó: koszegibor.hu

3. Szombathelyi Képregény Bazár

Szombathely talán legfiatalabb rendezvénye a Képregény Bazár, amit ezúttal a Sportház aulájában rendeznek. Igazi geekparadicsomba csöppenhetnek az ide látogatók, hiszen a számos magyar kiadvány mellett, külföldi képregényeket is találhatunk majd. De pólókat, sapkákat és egyébb képregényes emléktárgyakat is vehetnek a rajongók. szeptember 28.

fotó: Az esemény facebook oldala

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

gaful: N*gy*n h*ly*s *z,*m*t *rsz! Gr*t*l*l*k! T*nyl*g * t*bb* m*g cs*...
Beoltották Áder Jánost, kínai vakcinát kapott
zoll11: * têny *z, h*gy s*m* h*l*nd* *mb*r(h* n*ncs *ly*n, v*gy *ly*n p*...
Feljelentette Rogánékat Hajnal Miklós
demoktatorovm: 1. *nfl**nz* *ll*n v*n b*rk* *lt*l b*sz*r*zh*t* v*d**lt*s, t*h*t...
Emelt szintű készültséget rendelt el Orbán Viktor
fgzb: B*kr*s L*j*s *r*s**t m**g *lv*s*m *z *l*t *s *r*d*l*mb*n. J* ...
Podcast péntek Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével
demoktatorovm: Cs*k *zt t*d*m n*k*d *j*nl*n*: https://www.p*rtf*l**.h*/g*zd*s*...
Emelt szintű készültséget rendelt el Orbán Viktor