NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Ajánló

Programajánló hétvégére: Orsolya-napi vásár, koncertek és filmnapok

A már elengedhetetlen koncertek mellett, a mozizni vágyóknak, és a kirakodóvásárokat kedvelőknek is ajánlunk egy-egy rendezvényt.

Az őszi időjárással elkezdődik a zárt terekben megrendezendő események áradata. Így az igazi ritkaságnak számító művészfilmek kedvelői összesen kilenc filmet nézhetnek meg, a 9. Mozinet Filmnapok keretében.

Annak se kell szomorkodnia, aki inkább koncertekre csápolna, ugyanis a Magashegyi Underground és a sárvári Szabadságkoncerten mindenki megtalálhatja az ízléséhez passzoló előadót.

Az Orsolya névnap közeledtével pedig fellépésekkel és kézműves termékekkel és finomságokkal várja látogatóit, az Orsolya-napi vásár.

9. Mozinet Filmnapok

Kilencedik alkalommal kapunk egy merítést a Mozinet Filmek filmforgalmazó filmjeiből. A hagyományosan minden év október második felében megrendezett eseményen, jóval a premier előtt láthatunk filmeket a szombathelyi Savaria moziban. Az idei kilenc film között például találunk olyan alkotást, amit már két hónappal megtekinhetünk a hivatalos megjelenés előtt. Ezúttal többek között láthatjuk Bong Joon-ho Arany Pálmával jutalmazott filmjét, az Élősködőket, a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon díjazott, Kontroll nélkült és a magyar Bagota Béla első nagyjátékfilmjét, a Valan – Az angyalok völgye című krimit. október 17-20.

fotó: Puskin mozi

Magashegyi Underground koncert

A sárvári Nádasdy-vár, ZenOktóber nevű koncertsorozatában ezúttal a Magashegyi Underground szórakoztatja a közönséget. A Bocskor Bíborka vezette együttes koncertjére szóló belépőt ezúttal papírcsónakkal válthatjuk ki. A Magashegyi előtt a Bagatell zenekar fokozza a hangulatot. október 18.

fotó: Garai Antal Atom

Szabadságkoncert Sárváron

A rendszerváltás harmincadik évfordulója alkalmából koncerteket rendeznek a sárvári Posta téren. A rendezvény Facebook-oldala szerint azért hozták létre a programot, mert

Szeretnénk a mai fiatalokat is megszólítani, hogy megértsék, miként jutottunk el a sikeres rendszerváltoztatásig.

A két nap alatt fellép többek között Nagy Feró és a Beatrice, Vastag Csaba, a Mobilmánia Vikidál Gyulával és a Balogh Bikini Tribute Band. október 18-19.

fotó: Tánczos Mihály

Natúrpark Ízei Gasztronómiai fesztivál és Orsolya-napi vásár

Hagyományosan minden évben az október 21-hez, vagyis Orsolya névnaphoz közel eső hétvégén tartják az Orsolya-napi vásárt. A vásárt már tizenhatodik alkalommal együtt rendezik a gasztronómiai fesztivállal. A rendezvény során a natúrpark települések árusai kínálják termékeiket, ennek a kirakodóvárosnak pedig tökéletes helyszínt kínálnak a történelmi belváros terei. A két nap alatt az Ataru Taiko, Horváth Meggie és Horváth Tamás, a Szabó Balázs Bandája, a Korive és a Góbé zenekar ad egy-egy koncertet, valamint helyi csoportok is fellépnek. október 19-20.

fotó: Nagy Zoli

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kotyogós: N*m t*d*m k*m*ly*n v*nn* * p*l*t... *rt*m, h*gy m*t v*z**n*z*l, ...
Podcast péntek Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével
Kari: *gy v*n, * 2/3 m*g * h*v**k*t s*t*n *lts*k k*n**v*l/*r*ssz*l. * ...
Beoltották Áder Jánost, kínai vakcinát kapott
Kari: F*nt*s v*lt*z*s v*sz*nt * m*g*n*t*k l*t*s*t*sn*k * dr*szt*k*s m*...
Két kocsihely egy lakáshoz és egyebek - Egy rendelet miatt másként kell majd építkezni Szombathelyen
miki1950 : * l*mp*v*s '56- b*n k*m*nt * d*v*tb*l, d* * t*bb*r*l l*h*t s...
Márciustól emelkednek a parlamenti fizetések, Kövér László járt a legjobban
Nagyadri: *n *r*l*k n*k*, d* * h*zz*sz*l*s**b*l n*m *z j*n l*. ...
A szerdai zűrzavar után minden flottul megy a szombathelyi volt SZTK-nál