NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

Programajánló a hétvégére: rockhétvége, Vasi Vasember, Tepsi fesztivál, családi repülőnap és Pinka-völgyi Halas Nap

Ki szeretnél mozdulni, de nem tudod még, hogy mit csinálnál? Összegyűjtöttük, milyen lehetőségek lesznek most hétvégén Vas megyében! Nem mindenhova kell védettségi igazolvány!

Tóth Dániel és Batyi Norbert zenés est

Szombathely – Ciao Bellagio – július 8. csütörtök, 19:00

Csütörtökön zenés grill est a Ciao Bellagióban. Mennyei ízekkel várnak benneteket este hét órától, a jó hangulatról Tóth Dániel Tóth és Batyi Norbert gondoskodik.

Asztalfoglalás:

 • 06 94 323 888
 • 06 94 346 946

 • Zenekompót

  Sárvár – Nádasdy-vár – július 8-11. csütörtök-vasárnap, 19:00

  A sárvári Nádasdy-vár kertszínpada minden nyáron, egy héten át, a könnyűzenei koncertek, a zenei stílusok változatosságáról híres Zenekompót helyszíne. Legyen az világzene, kemény rock, mulatós vagy disco – minél különbözőbb, annál jobb. Könnyed bólé vagy komplikált progresszív zene? Itt mindent megtalálsz!

 • július 08. - Mark Zentai & Jason Balint Szeifert klubzenéje, majd a Chameleon Jazz Band fergeteges koncertje egy laza csütörtöki estén
 • július 09. - Teddy Harpo one man band – az egyszemélyes zenekar, ahogy csak kevesen képesek „csapra verni” a dögös zenét, majd a The Garde zenekar lép színpadra
 • július 10. – A zenei színpad a Madrass világzenei együttesé
 • július 11. – Tribute zenekarok estje. Elsőként a Room Service - Bryan Adams dalokat játszó tribute zenekar, majd a Station - U2 Tribute Band a legendás U2 legnagyobb slágereivel jelentkezik
 • A programra védettségi igazolvány és személyazonosító okmány együttes felmutatásával lehet belépni. A védettségi igazolvány helyettesíthető az EESZT applikációval. Kiskorúak, ha nincs védettségi igazolványuk, felnőtt kíséretében vehetnek részt a programon.


  Sára Asszony / Döbrentei Sarolta

  Vasvár – Nagy Gáspár Művelődési Központ – július 8. csütörtök, 20:00

  Egy 19. század eleji, sokgyermekes család története a Sára asszony. Ez a család lehetne akár hétköznapi is, ám kálváriája, s az ezt követő végkifejlet mégis példává, sőt, történelmi jelentőségűvé emeli.

  Sára asszony és férje György, Misikét, hetedik gyermeküket temetik. Sára fásult, György összeomlott. A gyermekáldás bősége eddig végeláthatatlan tragédiába fulladt. A tiszteletes vigasztaló szavai gépies és öncélú védőbeszédekké silányulnak, az Úr kegyelemteljes hatalma gyilkos súlyként nehezedik a világra, az orvos tehetetlensége pedig, mintha visszájára fordítaná a segíteni akarást, szinte meghívja a halált, hogy megállapíthassa: ember itt nem tehet semmit.

  És ekkor, mintha csak parancsszóra, megérkezik Demeter Bendegúz, a felvilágosult fiatalember, a tiszteletes unokaöccse, aki büszkén vállalja ateista voltát. A fiatal lázadó jelenléte és szavai végleg ellehetetlenítik hitében Sára asszonyt. György még küzd, de a „pallón átsuhanó” boszorkányság szelleme, ösztönös, pogány gondolatok felé űzik a családot. Az istentelenség teret hódít a faluban, Sára asszony nyíltan bevallja, ő már nem hisz. Harcot vív önmagával és környezetével is, érvényes válaszokat keresve gyümölcstelennek tűnő élete romjain. Azután ismét áldott állapotba kerül, de már a temetésre is készül, hiszen elkerülhetetlennek tartja az elkövetkező sorscsapást.

  De vajon ki lesz az új jövevény? A válasz szentesíti az újjászülető hitet, Arany János személyében.

  Döbrentei Sarolta számos sikeres nagyjáték- és tévéfilm forgatókönyvének elkészítésében vett részt. Dramaturgként dolgozott többek között a Kincsem és a Liza, a rókatündér című filmekben.


  Körséta a tőzegmohás lápréten

  Szőce – Lápok Háza – július 9. péntek, 9:00

  Könnyed gyalogtúra keretében kerül bemutatásra a szőcei tőzegmohás láprét izgalmas élővilága. A körtúrát követően a Lápok Házában a résztvevők megtekinthetik az interaktív kiállítást, és a Pataklakók kalandjai című természetfilmet.

 • Kiinduló- és végpont: Lápok Háza (Szőce, Ady Endre u. 2.)
 • Táv: 1 km
 • Részvételi díj: felnőtt 1450 Ft/fő; diák, nyugdíjas 950 Ft/fő
 • Előzetes jelentkezés a túrát megelőző nap 16 óráig az alábbi elérhetőségeken: +36 94 548 034; turisztika.orseg@gmail.com
 • A túra min. 5 fő jelentkezése esetén kerül megrendezésre.


  Herényi Heti Piac

  Szombathely – Herényiek Háza – július 9. péntek, 13:00

  ÁRUSOK:

 • FRANCSICS GÁBOR: füstölt termékek, száraz és töltelék áru
 • GAÁL ANGELIKA - GAALA HÁZI ÍZEK, VASI MIKROZÖLD: szezonális zöldség, gyümölcs, zöldségkrém, hegyháti házi rétes, sós pite, kürtöskalács, mikrozöld
 • HALÁSZ CSABA - PRÉMIUM SAJTOK: sajtkülönlegességek, méz virágpor, propolisz
 • HÓDOSI KATALIN: kézműves ékszerek és ajándéktárgyak
 • KOVÁCS KATALIN: Tupperware termékek ajánlása
 • KUMMER MIKLÓSNÉ: virágok, palánták
 • NIKO KUDIĆ: zöldség és gyümölcs Horvátországból dióbél, olívaolaj, burgonya, répa félék, mandarin, citrom, narancs, alma, káposztafélék, cukkini, hagyma, fokhagyma, paprika, cékla, aivar, aszalt füge, aszalt szilva, gyömbér, saláta, brokkoli, karfiol, mangold
 • MEMORY DESIGN ÉKSZER MANUFAKTÚRA: Egyedi műgyanta ékszerek árusítása, szárazvirágos ékszerek árusítása, üveglencsés ékszerek árusítása, anyatej ékszer minta darabok bemutatása, babahajas emlékőr mintadarabok bemutatása
 • PÁPAI KÉZMŰVES KFT.: kézműves szappan, mosószóda, retro poszter, kerámia virág, pöttyösbögre, nevesbögre, gyapjútermékek
 • POINTER MÉDIA KFT.: kávéital, tea, alkoholmentes és szeszes ital
 • SCHWEIGER ZSOLT - SZÁZSZORSZÉP PORTA ÉS KÉZMŰVES SAJTMŰHELY: tehén és kecsketejből készült tejtermékek (joghurt, sajt, krémsajt)
 • SZABÓ JÁNOS ZSOLT: tojás
 • SZENT MÁRTON PINCÉSZET: Szőlőbor, forralt bor, pálinka, natúr szőlőlé, natúr almalé, Friss gyümölcs szezonálisan: (meggy.) Lekvárok: alma, körte, szilva, cseresznye, meggy, szőlő.
 • TURUL EMÍLIA - TURUL TERMELŐI KÉZMŰVES FINOMSÁGOK: feldolgozott húskészítmények (töpörtyű, sonka, kolbász)
 • SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTŐ PONTOK A PIACON

  A Herényi Heti Piacon minden pénteken 13:00 és 17:30 között, lehetőséged van biztonságos körülmények között, szelektíven elhelyezni az alábbi hulladékfajtákat a Herényiek Háza udvarán (Szombathely Béke tér 7.) lévő gyűjtőedényeinkben:

 • fényforrások,
 • fénycsövek,
 • használt mobiltelefon,
 • használt elem,
 • használt akkumulátor,
 • műanyag kupak
 • HERÉNYI KÖNYVESPOLC

  A szabadtéri könyvespolc minden pénteken, a Herényi Heti Piac napján 13.00-17.30 vár Téged is A könyvespolc használatának nagyon egyszerű a szabálya: vigyél egy könyvet, hozz egy könyvet!

  A Herényi Könyvespolc létrehozását Nemesbőd Község Önkormányzata, a Szülőföld Könyvkiadó valamint magánszemélyek támogatták.


  Temetőséta: Szerzetesrendek sírparcellái

  Szombathely – Szent Márton temető – július 9. péntek, 16:00

  A Szombathelyi Szépítő Egyesület és a Berzsenyi Dániel Könyvtár helytörténeti klubja szervezésében 2021. július 9-én újra temetői sétát szervez. A téma ez alkalommal: Szerzetesrendek sírparcellái a Szent Márton utcai temetőben.

 • Találkozás 16:00-kor a temető bejáratánál.
 • A sétát vezeti: Orbán Róbert

 • Szeretet-SZERelem vasi amatőr alkotók kiállítása

  Répcelak – Művelődési Ház és Könyvtár – július 9. péntek, 18:00

  A vasszécsenyi Pungor Ernő Művelődési Ház felhívására létrejött vasi amatőr művészeti kiállítás Répcelakon is bemutatkozik.

  A tíz kiállító mellé további alkotók jelentkezését várják szeretet, szerelem témakörben. Itt az ideje, hogy megéld a közönség elé lépés izgalmát! Vasszécsenyben többük életük első csoportos kiállításán vehettek részt. Van alkotó, aki névtelen maradt, mégis kiállított. Csatlakozz, vagy nézd meg akár a szomszédod alkotásait!


  Trottel a Talayapa project

  Szombathely – Bohém – július 9. péntek, 19:00

  Július 9-én, pénteken egy két érdekes, izgalmas zenei projekt mutatkozik be a Bohém kerthelyiségében. A Talayapa project a Trottel 12. stúdiólemeze. A zenekar folytatja évtizedeken átívelő, zenei kalandozását hangzások és hangulatok között, amúgy Trottelesen, stílushatárok nélkül – pszichedélia, energia, egy kis mágia és a 2010-es évek magyar valóságának hangulatai.

  A projekt tagsága: Kardos Rita - aerophone, sopran szaxofon, vox, Orosz Csaba - elektromos dob, sequencer, Rupaszov Tamás - basszusgitár, vox

  A programon bemutatkozik egy új, helyi formáció is, az Unenslaved. A csapatot a helyi hardcore és metal szcénából jól ismert arcok alkotják. Mostani zenei kísérletük is érdeklődésre tarthat számot, érdemes időben érkezni!

  Mivel a rendezvény ülőhelyes, szabadtéri, így védettségi igazolvány nem szükséges! Belépő: 1.500 Ft, kapunyitás este 7-kor.


  Rockhétvége a Végállomás Kertben

  Szombathely – Végállomás – július 9-10. péntek-szombat, 19:00

  Július 9-én, pénteken a Cserga Semi-Acoustic Workshop és a Globe zenekarral lehet kalandozni a rockslágerek világában.

  Július 10-én, szombaton pedig az Evilution Rock Band tartja 5 éves születésnapi összejövetelét, amelyen a Bad Ferro teszi teljessé a hangulatot.

  Mindkét program ülőhelyes, szabadtéri rendezvény, védettségi igazolvány nélkül is látogatható!

  Belépő nincs, az ajánlott támogatás 1.000 Ft, kertnyitás este 7-kor!


  Kőszegi Várszínház: Az Öreghíd alatt

  Kőszeg – Jurisics-vár – július 9-10. péntek-szombat, 20:30

  Játszódik Észak-Írország egy tengerhez közeli, kitalált szegletében, napjainkban.

  Adva van egy kis falu kis kocsmája az Ír-Észak-Ír határon. Itt tanyázik a falu apraja-nagyja. Hallgatják a híreket a brexitről, mely kettévághatja a falut, aggódnak, beszélgetnek, isznak. Ebbe a csöndes idillbe csap bele a Ciara hurrikán... A vihar elől menekülve egy fiatal pár esik be a fogadóba, akikről kiderül, hogy a helyi maffia főnökasszonyának lánya és annak titkos szerelme, akik éppen szökni készülnek egy neszesszernyi pénzzel. A kis közösségben kitör a pánik, hiszen nincsenek felkészülve saját maguk és a szerelmesek megvédésére...

  Stáb:

 • Mrs Flannigan, özvegy csaplárosné: Ullmann Mónika
 • Rókaszerű Milligan, az önkormányzattól: Némedi Árpád
 • Vietnámi Gyurika, a világítótorony őre: Kálid Artúr
 • Mrs Poltergeist (Pötyi néni), nyolcvan körüli: Grisnik Petra
 • Paddy O’Reilly, vikárius: Göttinger Pál
 • Saoirse MacCumhaill, szökött leány: Trokán Anna

 • Sean Mooney, városi fiú: Bálint Ádám
 • Jeremy Lannigan, vak hajléktalan: Epres Attila
 • Fiona MacCumhaill, özvegy gengszterfőnökné: Ecsedi Erzsébet
 • Satu, hallatlanul erős verőember: Sebesi Tamás
 • Felvételről közreműködik: Ötvös András
 • Díszlet: Ondraschek Péter
 • Jelmez: Cselényi Nóra
 • Rendező: Göttinger Pál
 • Jegyvásárlás:

 • koszegivarszinhaz.hu
 • +36 94 360 113
 • info@koszegivarszinhaz.hu

 • Lmen Prala & PSGOGLI / One More Time

  Szombathely – Cabana Garden – július 9. péntek, 22:00

  Na Csumiii Szombathely! – jelenleg talán nincs olyan fiatal, aki ne ismerné ezt az ikonikus mondatot. Szombathelyen először a Cabanában: KIS PÉNZ KIS FOCI, azaz PSGOGLI. Az újdonsült TikTok-sztár először érkezik Cabanába, ahol egész este vele bulizhattok és fotózkodhattok is.

  De ne feledkezzünk meg az ország rosszfiújáról sem. Veletek lesz az este folyamán a Mokambo Gang legkeményebb tagja: LMEN PRALA is.

  FELLÉPŐK:

 • Lmen Prala
 • MC Vityaa
 • Tony Willian
 • Ruben

 • Fáraó buli // Gersekaráti Falunap

  Gersekarát – Sportpálya – július 9. péntek, 22:00

  Idén egy fergeteges Fáraó bulival kezdik a gersekaráti falunapot! Irány július 9-én pénteken este a sportpályán felállított partisátor!

 • Kapunyitás: 22:00
 • Koncertkezdés: 23:00
 • Belépőjegy: 1.500 Ft
 • A kormány rendelete szerint ötezer lakos alatti település esetében a szabadtéri falunapon védettségi igazolvány nélkül is részt lehet venni, de ott legfeljebb 1500 ember tartózkodhat egyidőben.


  Családi repülőnap

  Szombathelyi repülőtér – július 10-11. szombat-vasárnap, 9:00

  MŰREPÜLÉS:

 • YAK-52 - Vári Gyulával
 • SK61 Bulldog - Németh Zoltánnal
 • SÉTAREPÜLÉS:

 • MORANE
 • SF25FALKE
 • PIPER28
 • CESSNA150
 • CESSNA 172
 • CESSNA 182
 • SK61 BULLDOG
 • Skorpió Box Club jóvoltából:

 • II. Családi és Sportnap
 • Sztárvendég Erdei Zsolt világ és Európabajnok Ökölvívó és Hatos Gabor birkozó olimpikon
 • Küzdő sport sportágválasztó:

 • Ökölvívás, Thai-box, judó, karate, Jiu Jitsu küzdelmek és bemutatók ringben
 • Aki kedvet kap bármelyik sportághoz ki is próbálhatja
 • Nézők bevonásával közös Funkcionális edzés Kis Csabával
 • Mini Savaria Légió (Terep akadálypálya, kúszás, mászás gyerekeknek (Minden gyermek résztvevő oklevelet kap)
 • Mini vidámpark várja a kicsiket és nagyokat egyaránt:

 • Felnőtt és gyermek körhinták
 • Dodgem
 • Óriás légvárak
 • Gyermek műsorok
 • Frissen sült étel és ital fogyasztására is lehetőség lesz. Gasztró terasz: hideg italok, pecsenye, vattacukor, jégkása, popcorn.


  VII. Pinka-völgyi Halas Nap

  Vaskeresztes – Alpesi Fogadó és Borház – július 10. szombat, 9:00

  A tavalyi évben a járványügyi helyzet miatt nem volt lehetőség megrendezni a hagyományos nagy rendezvényünket a Pinka-völgyi Halas Napot. Az elmúlt időszakban folyamatosan életbe lépő enyhítésekre és a javuló járványügyi adatokra tekintettel néhány hete megkezdték az idei rendezvény szervezését.

  A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége szeretettel meghívja az érdeklődőket az immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Pinka-völgyi Halas Napra. Az eseménynek Vaskeresztes ad otthont, ahol délelőtt halászlé, illetve halétel készítő versenyen, kispályás labdarúgó kupán mérhetik össze tudásukat céges, baráti, vagy családi csapatok. A reggel kezdődő barátságos horgászversenyre várják a kicsik és nagyok nevezését is.

  Délután a színpadon fellép a Vaskeresztesi Német Nemzetiségi Ének- és Tánckar, valamint a Nardai Énekkar is. A további színpadi programok az idén elsődlegesen a kisgyermekes családokra fókuszálnak, ezzel is elősegítve, hogy minél többen tudjanak együtt közösen kikapcsolódni az elmúlt egy év nehézségei után. A gyerekeket az országosan is nagy népszerűségnek örvendő Apacuka zenekar interaktív élőkoncertje szórakoztatja.

  A színpadon lesz még Bohóc műsor, Bubi show és a gyerkőcöket délután ugrálóvárral, arcfestéssel, és kézműves foglalkozással is várják a szervezők. Az esti jó hangulatról Ujvári Timi and Hot Stuff zenekar gondoskodik, a tombolán értékes nyeremények találnak gazdára.

  14 órától Decathlon horgászati bemutatót láthatnak, 16 órától borkóstolót tart a Mittl Pincészet, 17:30-tól pedig Monos Tibor szakíró előadását lehet meghallgatni a pisztrángokról, aminek keretében meg is lehet kóstolni ezt az igazán finom halat. A kilátogatókat 13:30-tól halászlével, 14:30-tól sült hallal, 15:30-tól harcsaburgerrel várják a készlet erejéig. A Szövetség által központilag biztosított halkóstolás mellett a halétel készítő csapatoknál – 13:30 órai - zsűrizést követően is lehetőség nyílik különböző halételek megkóstolásra.

  A programokon történő részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött! A Jelenlegi jogszabályok értelmében az Alpesi Fogadó rendezvényterében zajló eseményeken nézőként kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező, valamint a felügyelete alatti tizennyolcadik életévét be nem töltött személyek tartózkodhatnak.

  Részletes információ és nevezés a www.vasivizeken.hu oldalon és 06-94-506-835-ös telefonszámon!


  Gyalogtúra a jáki kardvirágos erdőbe

  Ják – Kardvirágos Erdő – július 10. szombat, 9:00

  A Jáki Kardvirágos Erdő Természetvédelmi Terület 2020 augusztusában kapott kiemelt természetvédelmi oltalmat. A természeteshez közeli állapotban fennmaradt tájrészlet védett fajok, pl. a réti kardvirág és a (fokozottan védett) sápadt szemeslepke országos léptékben is jelentős állományainak élőhelye.

 • TALÁLKOZÁSI HELY: Ják, Rácz-major
 • GPS: 47.132928, 16.547549
 • TÁV: 6 km
 • A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött: turisztika.orseg@onpi.hu, 94/548-034
 • Jelentkezési határidő: július 9. 12:00
 • Résztvevők száma max. 30 fő

 • II. Csörötneki Vízi Élmény és Gasztrofesztivál

  Csörötnek – Akácfa kemping és vízitúra kikötő – július 10. szombat, 9:00

  fotó: Csörötneki Önkormányzat

  Tepsi fesztivál

  Szombathely – Vasi Skanzen – július 10. szombat, 10:00

  Július 10-én, első alkalommal rendezik meg a Vasi Skanzenben a Tepsi Fesztivált. Az egész napos programsorozat az egészségtudatos gasztronómiára épül, főleg a magfélékből készülő ételek, italok kerülnek terítékre. A témában jártas szakemberek és neves séfek tartanak előadásokat, látványos és interaktív bemutatókat. Gyermekek és felnőttek számára egyaránt kínálnak szórakoztató műsorokat: kerekítő foglalkozást, bábelőadást, gólyalábas felvonulást, mesekocsmát, valamint délutántól késő estébe nyúlóan koncerteket. A nap folyamán az aktivitást igénylő játékok, kézműves foglalkoztatók mellett kellemes pihenést szolgáló árnyas udvar is várja vendégeket.

  Előadások, ételbemutatók, workshopok:

 • 10:00 Helyes táplálkozás – jó közérzet: Falusiné Kiss Marian dietetikus előadása
 • 11:00 Belső tisztaság, sugárzó egészség. A kásafélékről a 21. században - Somogyi Zsuzsa természetgyógyász bemutatója
 • 14:00 Egyszerűen nagyszerű! - Király Orsolya #astag bemutatója
 • 15:00 Természetesen magyarul! - Bede Róbert gasztroséf bemutatója
 • 17:00 Élő ételek minden napra: Lénárt Gitta nyersétel-bemutatója
 • 18:00 A Daniel's Kitchen bemutatója: Főzőverseny az Aranykorúak Sport Egyesület közreműködésével - Eredményhirdetés 13 órakor
 • Gyerekprogramok:

 • 10:00 Pulcinella – Nizsai Dániel vásári bábjátéka
 • 11:00 Kerekítő foglalkozás kicsiknek Kővári Rékával
 • 14:00 Langaléta Garabonciások felvonulása
 • 16:00 Gulyás László: Fonóházi mese
 • 10:00-18:00 Kézműves foglalkozás a Mívestár Egyesülettel
 • 10:00-18:00 Múzeumpedagógusok foglalkozásai
 • Felnőtteknek is:

 • 18:00 és 20:00 Csíki Lóránt - Bukovics János mesemondók műsora
 • Koncertek:

 • 17:00 HERCZKU ÁGI ÉS A BANDA
 • 19:00 ELEFÁNT
 • 21:00 SZABÓ BALÁZS BANDÁJA
 • A rendezvény az aktuális járványügyi szabályok szerint látogatható, a belépés ingyenes, de védettségi igazolvány szükséges.


  Nyitott Tér Közhasznú Kulturális Egyesület jubileumi ünnepsége

  Répcelak – Művelődési Ház és Könyvtár – július 10. szombat, 10:00

  fotó: Répcelaki Művelődési Ház és Könyvtár

  GYEREKNAP a Vasi Skanzenben

  Szombathely – Vasi Skanzen – július 10. szombat, 10:00

  2021. július 10-én, 10-18 óra között „Játszva szerzett tudás – a hagyományos építőtudás élő megelevenítése” címmel határon átnyúló gyereknapot szerveznek az EUREVITA Pannonia program keretében a Vasi Skanzenben.

  A gyerekek és a családok 5 állomáson, játékos formában ismerkedhetnek meg a hagyományos építési technikákkal: a vesszőfonással, a sározással, a téglavetéssel, a zsúpolással és a famegmunkálással.

  Az öt tematikus állomás a következő építőtechnikákat eleveníti meg a gyakorlatban:

 • „Bárdolatlan ne maradjon!”, (famegmunkálás)
 • „Vesszőből házat, falat, kerítést”, (vesszőfonás)
 • „Tapicsoló PATICSolók”, (sározás)
 • „Sarat gyúró vályogvetők, téglások, cserépkészítők”, (téglavetés)
 • „Zsipp, zsúp, de nem kenderzsúp”, (zsúpolás)

 • Országos képeslapkiállítás

  Szombathely – Berzsenyi Dániel Könyvtár – július 10. szombat, 10:00

  A Berzsenyi Dániel Könyvtárban 2021. július 10-én (szombaton) 10 órakor nyílik meg a Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesületének hagyományos, minden évben megrendezésre kerülő országos kiállítása. A tárlatot megnyitja Dr. Baráthné Molnár Mónika könyvtárigazgató.

  Kiállítók:

 • Juhász Árpád (Hegyfalu) | Trianon 101 éve
 • Dr. Szabó János (Kunszentmárton) | "Trianon 100" elpusztított emlékműveink
 • Szabó József (Lábod) | Portréfestészet
 • Koczka Józsefné (Nagyatád) | 125 éves millenniumi lapok
 • Nagyné H. Eszter (Tatabánya) | Erdély bűvöletében
 • Bugyi Antalné (Hódmezővásárhely) | Az én városom Hódmezővásárhely
 • Sárosi István (Budapest) | Madarak
 • Gulyásné R. Olga (Nagykanizsa) | "Ím, béjöttünk nagy örömmel": magyar református, festett kazettás műemlék templomok
 • Dr. Nagy Attila (Debrecen) | Brit királyi család magyar gyökerekkel
 • Steiner Józsefné (Nagyatád) | Trianoni békeszerződés és következményei a két világháború között
 • A kiállítás megtekinthető 2021. augusztus 19-ig.

  Országos képeslapkiállítás Szombathelyen 2021
  fotó: Berzsenyi Dániel Könyvtár

  Vasi Vasember triatlonverseny

  Szombathely – Csónakázótó – július 10. szombat, 11:00

  Felharsan a kürt hangja és a sportolók nekivágnak a táv teljesítésének – 36 éve, minden év júliusában ezzel a rituáléval indítjuk útjukra a „vasi hősöket”. A 36 év alatt több, mint 10 000 Vasi Vasembert avattunk és büszkén mondhatjuk el: sokan visszatérnek, hogy újra és újra meghódítsák a vasi dombokat. A magyarországi triatlonversenyek bölcsője, a sportág legelső hazai helyszíne különleges atmoszférával, gyönyörű környezetben várja azokat, aki próbára akarják tenni kitartásukat és akaraterejüket. Egyéniben vagy váltóban, juniortól a veterán korosztályig, profi vagy amatőr minősítéssel ezt a versenyt egyszer mindenkinek ki kell próbálni!

  PROGRAM:

 • 11:00 Rajt: felnőtt férfiak és férfi váltók
 • 11:15 Rajt: Senior férfiak
 • 11:30 Rajt: Nők és a női és vegyes váltók
 • kb. 15:30-tól eredményhirdetés
 • kb. 16:00: Verseny zárása

 • Vasi aratási népszokások

  Szombathely – Vasi Skanzen – július 10. szombat, 15:00

  A hagyományos gazdálkodók munkájuk legfőbb gyümölcsének a kenyeret tekintették. Az érett gabona aratásának megkezdése, akárcsak elvégzése ünnepnek számított. A „régi jó időkben” az aratás befejezése is ünnepséggel járt. A learatott gabonát hazahordták, asztagokba rakva, szalmával fedve tárolták, hogy majd télen kicsépeljék. A szakmai tárlatvezetés a hagyományos kézi aratás eszközeibe és népszokásaiba kínál betekintést.

  Tárlatvezető: dr. Illés Péter


  30. Aratóünnep

  Bük – Büki MSK, Atrium – július 10. szombat, 16:00

  PROGRAM:

 • 16:00 Ünnepi mise a Szent Kelemen Plébániatemplomban
 • 16:45 Ünnepélyes megnyitó
 • 17:15 Színes felvonulás hintókkal, lovas kocsikkal – Kézi kaszás aratóbemutató
 • 20:00 Folklórműsor a büki Ablánc Gyermek Néptáncsoport előadásában.
 • 20:30 Balázs Pali „Újra Veletek” című koncertje
 • 21:30 Aratóbál a Spontán Együttessel
 • Kézműves vásár, kézműves- és történeti játszóház, TOMA és Csapata történelmi játszóháza.
 • A program ingyenes és védettségi igazolvány nélkül látogatható!

  KÍSÉRŐRENDEZVÉNY:

  Honvédelmi Sportnap, a főszervezője az AXIS MUNDI és Honvédelmi sportszövetség.

 • 11:00 - 16:00 Íjászat
 • 12:00 - 16:00 Airsoft Lövészet - Simply Fire Airsoft Team
 • 11:00 - 16:00 Középkori fegyverbemutató és hagyományőrzés, Kőszegi Ostromnapok Egyesület
 • 11:30 Futóverseny – előzetes regisztrációval
 • 11:00 Önvédelem bemutató – Újbudai Judo Akadémia
 • 12:30 Judo bemutató – Újbudai Judo Akadémia
 • 13:00 Karate bemutató – Karate Do SE
 • 14:00 Rádióamatőr előadás – Csonka Tibor nyugállományú főtőrzszászlós
 • 14:30 Karate bemutató – Karate Do SE
 • 15:00 Boksz bemutató – Fitt Box Egyesület
 • 18:00 Középkori csata bemutató - Kőszegi Ostromnapok Egyesület

 • Tuzsu Junior Trio 10 éves születésnapi koncert

  Szentgotthárd – CAFE Corso Étterem – július 10. szombat, 20:00

  Eljött a nagy nap, 10 évesek lett a Tuzsu Junior Trio. Ünnepelj velük július 10-én Szentgotthárdon, a szintén 10 éves Cafe Corso Étterem teraszán! Az elmúlt 50 év rock zenéi, akusztikus hangszerelésben, meglepetés-vendégekkel.

  Asztalfoglalás: +36 20 430 5766


  Carson Coma koncert

  Szombathely – Szimfónia Kávézó – július 10. szombat, 20:30

  A LÉT Szombathelyért Egyesület a nagysikerű Ricsárdgír koncert után ismét egy trendi újdonságot hoz Szombathelyre! Ez nem más, minta fiatalság új kedvence a Carson Coma!

  A Carson Coma egy 2018-ban alakult rockzenekar, mely az utóbbi évek egyik legdinamikusabban fejlődő fiatal együttesévé nőtte ki magát. Debütáló nagylemezük, a Corduroy Club 2019-ben a kritikusok kedvenc albuma lett, olyan dalokkal, mint a Kreolkék Pillanatok vagy a Song About My Grandma. Ez utóbbi nyerte el a 04. Magyar Klipszemle fődíját, mely keretein belül a zenekar további három díjat tudhatott magáénak - ezzel demonstrálva a vizuális elemekre fektetett hatalmas hangsúlyt.

  A belépő elővételben 2.200 Ft, a koncert napján 2.500 Ft. Jegyelővétel online itt, vagy a Szimfónia Kávézó (Szombathely, Rákóczi F. u. 3., hétfő-péntek 15:00-21:00, szombat 16:00-21:00). Kapunyitás 19:30-kor, koncertkezdés 20:30-kor.


  Summer Flash

  Szombathely – Cabana Garden – július 10. szombat, 22:00

  Summer Flash: Az elmúlt 20 év legjobb bulizós zenéi, a retrotól napjainkig!


  Kiállítás finisszázs és könyvbemutató

  Szombathely – Herényiek Háza – július 11. vasárnap, 15:00

  Gyermekkimonó kiállítás és könyvbemutató.


  Jövő heti előzetes:

  Túra szerről-szerre

  Szalafő – Őrségi Népi Műemlékegyüttes – július 12. hétfő, 9:00

  A körtúra során a hét dombra épült Szalafőt lehet bebarangolni szerről-szerre. Közben megismerheted a település kulturális és természeti értékeit, valamint bemutatásra kerülnek az Őrségi Népi Műemlékegyüttes, és a Pityerszeren látható európai bölények.

 • Kiinduló- és végpont: Szalafő, Őrségi Népi Műemlékegyüttes
 • Táv: 10 km
 • Részvételi díj: felnőtt 2150 Ft/fő; diák, nyugdíjas 1450 Ft/fő
 • Előzetes jelentkezés a túrát megelőző nap 16 óráig, az alábbi elérhetőségeken: +36 94 548 034; turisztika.orseg@gmail.com.
 • A túra min. 5 fő jelentkezése esetén kerül megrendezésre.


  E-bike túra a Szlovén-Rábavidékre

  Őrség – Harmatfű Erdei Iskola – július 14. szerda, 9:00

  Elektromos kerékpárokkal könnyedén bejárjátok a Szlovén-Rábavidék keleti területét. Az őriszentpéteri indulást megelőzően még megtekintitek a Natura 2000 Látogatóközpont kiállítását, majd a Hársas-tavat veszitek célba. A következő állomás az Apátistvánfalván található Határőr Múzeum lesz, ahol az egykor a környéken szolgáló határőrök munkájába lehet betekinteni. Orfaluban a Vadvirág Méhes- és Gyógyítókert mézeit lehet megkóstolni, illetve röviden be is mutatják birtokukat a házigazdák.

 • Gyülekező: 8:30-tól
 • Táv: 47 km
 • Találkozási hely: Őriszentpéter, Harmatfű Erdei Iskola hátsó parkolója (Siskaszer 26/A)
 • Részvételi díj: 8000 Ft/fő
  Egyéb költségek:
  - Belépődíj a Natura 2000 Látogatóközpontba: felnőtt 700 Ft/fő; diák, nyugdíjas 500 Ft/fő
  - Vadvirág Méhes- és Gyógyítókert mézkóstolója, rövid bemutatkozással 1400 Ft/fő
 • A résztvevőktől előzetes regisztrációt kérnek az alábbi elérhetőségeken: 94/548-034, turisztika.orseg@onpi.hu. Jelentkezési határidő: a túrát megelőző hétfő 16:00.

  A kerékpártúra min. 3 fő jelentkezése esetén kerül megrendezésre. Résztvevők száma max. 10 fő.

  Hozzászólások (0)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  kriszpo: * m* p*nz*nkb*l :( F*l*sl*g*s*n... ...
  Százmilliókat költenek Facebook-hirdetésre a politikusok, Ungár Péter is benne van a TOP 10-ben
  kriszpo: * f*ls* 2 k*p *z "*l*tt*", *z *ls* 2 m*g *z "*t*n*&#...
  Hivatalos fotók: Így nézett ki az esküvőn a Várkonyi Andrea - Mészáros Lőrinc álompár
  Rőzsike : T* v*gy *gy n*gy n*ll*. H* t*j*k*z*tt *lv*s* l*nn*l *ly*n b*t* ...
  “Tiborcz Istvánnak üzenem, hogy európai közös elfogatóparancs van érvényben”
  kriszpo: *h*gy *l*tt*m *s *rt*k. N*m * f**t*l*kk*l v*n * g*nd. *ly*n*k, *...
  Öt menő szombathelyi fotó, amitől szinte felrobbant az Instagram
  Rőzsike : *lk*zd*d*tt *gy b*l*ld*l* f*rd*l*t? L*sd N*m*t*. * fr*nc**k *s ...
  A kommunisták bevették Grazot, és most mindenki a fejét vakarja