NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

Programajánló a hétvégére: jön Manuel, lehet túrázni, emlékkiállítás nyílik és újévi koncertek várnak

Ki szeretnél mozdulni, de nem tudod még, hogy mit csinálnál? Mutatjuk, milyen szórakozási lehetőségek lesznek az új év első hétvégéjén Vas megyében.

30 éve szabadon kiállítás

Szombathely – WSSz Galéria (aula) – január 3. péntek, 17:30

Aki megélte, soha sem felejti el azt a felszabadult boldogságot és örömöt, amit a kommunizmus bukásakor érzett. Budapesten, Prágában, Varsóban vagy éppenséggel Lipcsében, Drezdában, Berlinben és Bukarestben emberek százezrei vonultak az utcákra, hogy tiltakozzanak a szovjet megszállás által rájuk kényszerített reményvesztett és szürke évtizedek ellen, szabadságot és függetlenséget követelve. Az első szabad levegővétel pillanatai mindannyiunk számára kitüntetett emlékekké váltak.

A 30 éve szabadon című emlékkiállítás idézetekkel és fényképekkel, korabeli újságcikkekkel időrendi sorrendben jeleníti meg a kommunista rendszer és az elmúlt 30 év meghatározó pillanatait.

Pénteken 17:30-tól 18:30-ig kerekasztal-beszélgetéssel, zenés produkcióval.

A kiállítás megtekinthető január 21-ig.

A belépés ingyenes.

30 éve szabadon

Art event in Szombathely, Hungary by Weöres Sándor Színház on Friday, January 3 2020


Manuel – Élőshow Turné

Szombathely – Romkert – január 4. szombat, 22:00

A 2019-es X-Faktor nagy felfedezettje, egy ország kedvence Manuel az Élőshow Turnéban! Jellegzetes dalai megjelenésük napján a YouTube felkapottabbak listájának első helyéig meg sem állnak, milliós nézettségű mindegyik kivétel nélkül. Manuel most országjáró turnéja keretében az ország szinte összes városában megmutatja, hogy miért rajong érte mindenki.

Figyelem! Manuel fellépése éjszakai, club fellépés, ezért a korhatár 16+, szülői kíséret esetén is, nincs szülői hozzájárulói nyilatkozat. A belépéshez fényképes igazolvány szükséges.

Belépő:
Helyszínen 2500 forint
Vip belépő: 3500 forint


A Körmendi Fúvószenekar Újévi koncertje

Körmend – Városi Sportcsarnok – január 4. szombat, 17:00

Sok szeretettel vár mindenkit a Körmendi Fúvószenekar január 4-én 17:00-kor a Körmendi Városi Sportcsarnokba, hagyományos Újévi koncertjére.

Ünnepi beszédet mond: Bebes István, Körmend város polgármestere
Vezényel: Morvay András
Konferál: Pálóczi Zsuzsanna
Közreműködik: Tóth Dániel énekes

Körmendi Kulturális Központ

Figyelem Figyelem VÁLTOZÁS! A mai Advent IV. programjai ... a színházteremben lesznek, változatlan műsorrendben! A kalendáriumi játék az aulában lesz a szokott időben, ma négyszer lehet nyerni! 14.30 Körmendi Alapfokú Zene- és Táncművészeti Iskola Karácsonyi néptáncműsora 16.15. Kalendáriumi nyereményjáték (aula) négyszeres eséllyel!!!! 16.50 Gyermekek Adventje, BCM Mátyás király utcai óvoda Aranyvár csoportja 17.00 Advent gyertygyújtás.


Újévi túra a hármashatárra

Felsőszölnök – január 4. szombat, 10:00

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság hagyományos újévi gyalogtúráján az osztrák-szlovén-magyar hármashatárra indulunk. A túra során Felsőszölnök természeti és kulturális értékei kerülnek bemutatásra.

Kiinduló- és végpont: Felsőszölnök, római katolikus templom melletti parkoló
GPS: 46.875642, 16.164248
Táv: 10 km
Túravezetési díj: felnőtt: 950 Ft/fő; diák, nyugdíjas: 650 Ft/fő

Őrségi Nemzeti Park

"Az Őrségben is szokás volt az év utolsó napján megvárni az újeszten... dőt. Bőved-estét tartottak és bőség, jókedv közepette vártak az újévre. Aki virtust érzett magában, annak nem illett az óévben lefeküdni. Megvárták az újesztendő beköszöntét és kora hajnalban végigjárták közeli ismerőseiket. A hajnali köszöntésért pálinka járt.


Újévi koncert a Sárvár Arénában

Sárvár – Sárvár Aréna – január 4. szombat, 17:00

Ezzel a nagyszabású eseménnyel nyitja Sárvár a 2020-as városi programok sorát és az újonnan átadott Arénában is ez lesz az első nagy kulturális rendezvény.

Az est repertoárján régi nagy sikerek és új darabok is szerepelnek. A vendégfellépők Szilágyi Krisztina énekes és a Pfeiffer Milán, a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola egykori növendéke által vezetett Bassiana Brass lesznek.

Sárvár Aréna

Sárvár Aréna. 3,934 likes · 493 talking about this · 307 were here. SárvárAréna - tele élettel! Városunk legújabb sport és rendezvényközpontja közel 5000 négyzetméteren nyújt szórakozási lehetőséget...


Sven Nordquist: Pettson és Findusz

Szombathely – Mesebolt Bábszínház - Kamaraterem – január 5. vasárnap, 10:00

dramaturg: Khaled-Abdo Szaida
bábtervező: Fekete Dóra
díszlettervező: Takács Lilla
zeneszerző: Kiss Dávid
rendező: Kovács Petra Eszter
szereplők: Császár Erika, Gyurkovics Zsófia, Kosznovszky Márton, Kovács Bálint

Pettson magányosan él egy aprócska faluban. Nincs se felesége, se gyereke, se kutyája, se… Napjai szürke egyhangúságban telnek, mígnem egy szép tavaszi reggelen szomszédasszonya egy kis kandúrral lepi meg. Pettson és a kis Findusz között nem mindennapi barátság alakul ki, ahogy arról a szomszédok szívesen fecsegnek egymás közt. De hát mégiscsak különös, ha valaki beszél a macskájához, vele kertészkedik, házat rendez be neki a régi kertivécében, együtt barkácsol, együtt kirándul, és együtt horgászik vele, nem?

4 éves kortól.

A belépődíj ára előadásonként 1000 Ft.

Sven Nordquist: Pettson és Findusz / matiné előadás

Theater event in Szombathely, Hungary by Mesebolt Bábszínház on Sunday, January 5 2020


Újévi Operettgála

Szombathely – AGORA - Művelődési és Sportház – január 5. vasárnap, 19:00

A hagyomány folytatódik Magyarország leglátványosabb operett show-jával.

2020-ban megújulva, de az évtizedes hagyományokat megőrizve érkezik az operett show a szokásos módon több száz látványos jelmezzel, kitűnő énekhangokkal, egyedülálló táncosokkal, élő zenekarral.

Vadonatúj műsor, káprázatos új látványvilág.

Hosszú évek után újra színpadon látható az ország tévés legendája, a nagy nevettető Rózsa György, aki ezen az estén meglepetéseket tartogat, és mosolyt csal minden néző arcára felejthetetlen humorával az operett muzsikáin keresztül.

Monarchia Operett

Karácsonykor a Monarchia Operett vezető szólistái kívánnak Nektek na... gyon boldog ünnepeket! Sipos Mariannával a társulat gyönyörű primadonnájával hamarosan újra találkozhattok előadásainkon! @monarchiaoperett @marianna.sipos Marianna Sipos

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

anatra: *z *gy f*k* n*ws l*v*g. ...
Szijjártó Péter: Globális fake news-kampány zajlik Magyarország ellen
lights: *nn*k s*mm* k*z* * h*s*gr**d*h*z, (*s * m*l*gh*z). *sz*nt* *gy*...
Edzés közben rosszul lett és elhunyt hétfőn este egy fiatal zalai focista – Frissítve
Pizsi: N*gy*n *r*lt*tt m*r *z... n*m l*h*tn* s*m*n l*p*tt*nn* * t*m*r*...
A müncheni nem, de a frankfurti stadion szivárványszínű lesz a német-magyar meccs alatt
nertars: *gy *kk*r* v*r*sb*n, h*h*. L*ny*g * l*p*s, n*p*, *k*r *r*nk*nt*...
Új, multifunkcionális sportcsarnok épülhet Körmenden
edmond: P*l*t*k** m*rk*t*ng. H* b*j*n n*k*, *l*rh*t *ly*n sz*ntr*, m*nt ...
Oltatlansági igazolványt hirdetett Gődény György