NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

Programajánló a hosszú hétvégére: koncertek, kertmozi, várostúra és tűzijátékmentes augusztus 20-a

Ha pedig valami igazán különlegesre vágyunk, befizethetünk egy éjszakai adrenalindömpingre a Holdfény Ligetben.

Augusztus 20-a eddig egyet jelentett a grandiózus tűzijátékkal, a gigakoncertekkel, zsúfolt terekkel és ünnepélyes trikoloros főhajtásokkal.

Ez idén kicsit másként alakul, mivelhogy koronavírus van és Gulyás Gergely július 16-án bejelentette,

2020.07.16. 10:49

Elmaradnak az augusztus 20-i események, nem lesz tűzijáték és az 500 fős koncertek engedélyezése sem biztos

/ közélet 9 hsz. /
Gulyás Gergely jelentette be az új intézkedéseket.
hogy sem az augusztus 20-ai ünnepségeket, sem bármilyen más 500 fősnél nagyobb rendezvényt nem lehet megtartani.

Elkeseredni azért mégsem kell, hisz Szombathelyen és környékén így is számtalan program közül választhatunk, ha még nem tudjuk, mivel töltsük a négy napos hétvégét.

Adrenalindömping a Holdfény Ligetben

Éjszakai eMonsteRoller túra a Pösei- és Csömötei-hegy alján, kötélpályázás az erdő mélyén, bátorságugrás tök sötétben 13 méterről, tábortűz, óriáshinta, éjféli kisvasutazás az erdőben, pizza, langalló és ital.

Ilyen a kilátás a bátorságugrás tornyának tetejéről
fotó: Holdfény Liget

Mindezt átélhetik azok, akik augusztus 21-én este nyolc órakor átlépnek a Holdfény Liget kalandparkjának kapuin.

A jegyárak is meglehetősen barátiak. Az egy órás eMonsteRoller túrára 3 ezer forint a beugró, a kötélpályázás, bátorságugrás, óriáshinta, kisvasút, tábortűz és egy választott fél literes ital szintén 3 ezer forint, a kombinált jegy pedig, ami mindezt tartalmazza, 5 ezer forint.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amit legkésőbb péntek délután 2-ig itt lehet megtenni. A közösségi élmény, a kulináris élvezetek és az adrenalin terápia garantált.

Esős idő esetén a programokat másnap rendezik meg.

Augusztus 20-ai ünnepségek, programok

Az idei "Karneváli várostúra" rendhagyó módon kerül megrendezésre, mivel a "Savaria Történelmi Karnevál" elmarad. Ezért a túra augusztus 20-án Szent István napján kerül megrendezésre Szent István napi Várostúrák néven.

Csütörtök reggel fél 9-kor indul a program Szombathelyen a Brenner parkban és délután négyig tart.

Szombathely a járvány miatt idén a szokásos augusztus 20-ai ünnepségek lemondása mellett döntött. Ugyanakkor Nemény András, Szombathely polgármestere ellátogat a szentkirályi Szent István templomban tartandó kilenc órai ünnepi szentmisére, utána pedig részt vesz a Templomkertben megrendezett ünnepségen.

Délelőtt 11 órakor a városvezetés szűk körben koszorúzza meg a szombathelyi Kálvária utcában lévő Szent István-szobrot.

Répcelak önkormányzata mindenkit szeretettel vár augusztus 20-án az államalapítás megünneplésére és a felújított Radó-emlékház átadására.

Augusztus 20-ai koncertek Répcelak Fő terén
fotó: repcelak.hu

Délután fél 3-kor Ágh Péter, országgyűlési képviselő mond ünnepi beszédet, majd három órai kezdettel bemutatják a Szentmártoni Radó Kálmán öröksége és munkássága című filmet.

A város Fő terén délután 5-től Orsi gyerekműsora, Four Side koncert, Oláh Gergő akusztikus kiskoncert, Danics Dóra Trió akusztikus kiskoncert és Hello bulizenekar koncert várja a látogatókat.

Koncertek és bulik

Augusztus 19.

Este hat órakor Kővári Eszter Sára énekművész és Peltzer Ferenc gitárművész Ellopták Szívemet című előadásának keretében régi magyar dalokat és virágénekeket hallgathatunk a Kilencesben.

„Nem ígérünk laza, egyszerű szórakozást, cserébe viszont garantáljuk a kiemelkedő zenei minőséget” – írják a szervezők.

A komolyzene kedvelőinek szintén este 6-os kezdéssel a Savaria Szimfonikus Zenekar ad koncertet a Csónakázó tó szigetén. Thomas Kornél vezénylésével felcsendül többek közt Beethoven, Händel, Rossini és Strauss.

A koncert az Érezd Szombathelyt programsorozat keretében valósul meg, az ülőhelyek száma korlátozott, így érdemes időben oda érni.

Este 8-tól mehetünk Piknikezni a Bohém lugasába, ahol a Godot Workshop vár minket egy zenés, beszélgetős esttel. A belépő ára nem kötött, a szervezők egy ezer forintos felajánlást kérnek a résztvevőktől.

Godot workshop
fotó: LÉT Szombathelyért Egyesület

Ugyanitt este 11-től Urban Vinyl pörgeti a lemezt, organikus zenei kalandozásra invitál minket 110 bpm (Beats Per Minute – percenkénti leütésszám) körül.

Augusztus 20.

És ha már buli, szintén a Bohémban csütörtökön este 9-től feri.rar tűzijátékmentes house - deep tech - tech house szettjére totyoghatunk hajnali 2-ig.

Augusztus 21.

Punnany Massif koncert
fotó: Trajbár Balázs

A körmendi Rába Part Sport- és Szabadidőcentrumban este 6-kor egy hazai nagyágyú, a Punnany Massif hergeli a kedélyeket, extra vendéggént pedig a helyi kötődésű Kóbor Zsóka és Polgár Patrik duó lép fel.

Mozi

Augusztus 19-én este 6 órai kezdéssel a Savaria Mozi nagytermében láthatjuk a 2003-as csíksomlyói István, a Király előadás felvételét.

Varga Miklós így emlékszik vissza: „Az egyik legjobb István, a király-előadás részese lehettem ott Csíksomlyón, pedig már voltam részese néhánynak határon innen és határon túl is. Mindközül az a 2003. július 5-ei előadás az, ami a legemlékezetesebb számomra. Nemcsak azért, mert akkor járt Erdélyben először az István, a király, hanem mert az ott lévő ötszázezer ember együtt lélegzett, együtt énekelt a szereplőkkel, és ez egy fantasztikus élmény volt.”

A vetítés az Érezd Szombathelyt programsorozat keretében valósul meg, a belépés ingyenes, de az ülőhelyek száma – mivel ugye ez egy mozi – limitált, ezért érdemes helyet foglalni.

Ugyanezen a napon este 9-kor a Szimfónia Kávézó kertjében Milorad Krstic – Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar animációs filmjét láthatjuk.

Ruben Brandt, a gyűjtő
fotó: Nyugat.hu

Színház

A Weöres Sándor Színház teraszán ismét megtekinthetjük a nagy sikernek örvendő Fehér nyuszi, vörös nyuszi című különleges, színésztpróbáló improvizatív darabot.

Augusztus 19-én este 7-kor Kelemen Zoltán, majd augusztus 21-én este 7-kor Antal D. Csaba lesz az előadó.

Kutyastrandok Éjszakája

22-én délután 5-kor a kőszegi Abért-tó kutyastrandján csobbannak a kiskedvencek. A Kutyastrandok Éjszakáját idén először rendezik meg, de már most öt másik kutyastrand csatlakozott a kezdeményezéshez. A szervezők ezzel hagyományt szeretnének teremteni.

Öt órakor Korom Gábor – Tanuljunk kutyául előadását hallgathatjuk, majd a Kőszegi kutyasuli bemutatóját tekinthetjük meg. Negyed 8-tól Detmon, Kvarc együttes és DJ NB adja a fürdőzéshez a zenés aláfestést.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

fgzb: *z *j *rk*t*n*k, *k*k*t R*zs* Sz*l*rd k*pz*tt k*, v*n*lt*k *l*kz...
Különös fények Szombathely egén
fgzb: N*m k*t*l*z* *tt sz*nv*dn*d. ...
Civilizációs törés Németországban és nálunk
Paulus_Maior: *S...? N*ncs *tt s*mm* l*tn*v*l*, *z *tt "m*gy*r*rsz*g&#34...
Több pénzt kapott az államtól Mészáros egri hotelje, mint maga Eger
Paulus_Maior: * FR*NCB*, h*t*k *t* n*m s*k*r*l c*lsz*m*lyn*k v*l*sz*ln*m! T*...
Hogyan, miért és miből jótékonykodik Várkonyi Andrea?
demoktatorovm: N*m *rt*l*k M*k*! H*sz*n n*m *s r*g*sztr*lt*l......
Mikortól ad védettséget az orosz vakcina?