NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

Nagy Feró és Oszvald Marika lehetnek hétvégénk sztárjai - Programajánló

Feró a stílusfüggetlen Delta zenekarral Oladon koncertezik, Oszvald Marika pedig egy fergeteges operettshow keretében sztárszólistákkal zengi be a Bartók Termet. De ha inkább jóféle jazzre vágyunk...

A Lamantin Klubban Vukán triója zenél (február 04. péntek)

Az Improvizatív Zeneműhely Egyesület eztán új helyszínen rendezi meg a Lamantin Klubot. Ha tehát jobbfajta jazz-muzsikára vágyunk eztán a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubjába zarándokoljunk el. Az első lamantinos jazzbulit itt pénteken este 20 órától tartják, a vendég Budapestről a Creative Art Trio. A frenetikus hármasban Vukán György zongorán, Berkes Balázs nagybőgőn, Balázs Elemér dobon játszik.

A trió jelen felállásban és néven 1990 óta működik. Ezen idő alatt több fesztiválon és Európa számos városában koncerteztek. Ezek közül is kiemelkedik az 1992-es sevillai EXPO-n, az 1993-as Budapesten megrendezett rádiós EBU-rendezvényen, valamint 1994-ben franciaországi és 1995-ben lengyelországi koncertjeiken elért kivételes sikerük. Nagyszerű hangszertudásuk, muzikalitásuk és hosszan tartó együttműködésük következtében a Trió ma már egyike a legkeresettebb európai trióformációnak. A zenekar vezetője a szombathelyi gyökerekkel rendelkező Vukán György a hazai és a nemzetközi jazz élet egyik legkiemelkedőbb alakja.


A Trianoni menyecske című könyv bemutatója (február 04. péntek)

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtárban 17 órától a téma Margittai Gábor Trianoni menyecske című könyve. A kötetet Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke mutatja be. Beszélgetőtársai Kovács Jenő szórványkutató és építőmérnök, valamint Bedécs Gyula író, nyugalmazott tanár lesznek.


Nagy Feró és a Delta közös bulin (február 04. péntek)

Az oladi hangárban (Savaria Ifjúsági Centrumban) péntek este a stílus-független Delta zenekar koncertezik. Késő a kezdésre számítsunk, hiszen a buli 21.30 órától startol. Sztárvendég a mentor: Nagy Feró.


Oladiak táncra fel, vár a bál (február 05. szombat)

Másnap sem áll meg az élet a Savaria Ifjúsági Centrumban, szombat 19 órától a bálozókat várják. A szórakoztatásról Miski Ferenc, az Univerz Zenekar, a Tarisznyások Együttes, és a Stella Énekegyüttes gondoskodik. (Belépődíj: vacsorával: 3.900.- Ft (3 választható menü), vacsora nélkül: 2.000.- Ft)


Farsangi Operettgála Oszvald Marikával (február 05. szombat)

A szombathelyi Bartók Teremben szombaton 19 órától fergeteges operett showt rendeznek, két felvonásban. Közreműködnek a HungarOperett sztár szólistái, szimfonikus zenekara és tánckara, a Madách Színház, az Operettszínház és a Vígszínház fiatal művészei. Sztárvendég: Oszvald Marika, Kovács Zsuzsa és Virágh József.

A legnépszerűbb operettek, a legkedveltebb zeneszerzők és a legismertebb melódiák egy nagyszabású szuperprodukcióban úgy, ahogy még sosem látták. Műsoron a legkedveltebb operett melódiák Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő, Ábrahám Pál, Johann Strauss és Offenbach műveiből. Részletek többek között a Csárdáskirálynő, a Marica grófnő, a Bajadér, A víg özvegy, a Cigányszerelem, a Cárevics, a Giuditta, a Víg özvegy, a Mágnás Miska, a Mária főhadnagy, a Denevér című operettekből.


II. Sárvári Esküvő Kiállítás és Show (február 6. vasárnap)

Divatbemutató, hajshow, próbaesküvő: többek közt ezek várják az érdeklődőket vasárnap 10 és 17 óra között a sárvári Nádasdy Ferenc Múzeumban. Az eseményre csaknem 30 kiállító jelentkezett.

Az ifjú pár számos ötletet kaphat a nagy napra, és akár kedvezményes áron lefoglalhatja ruháját, összeállíthatja a menüt, és hasznos esküvői tanácsokban részesül. Ara, örömanya, de bármelyik látogató kérhet smink-és stílustanácsot, a jósnőtől pedig a jövő után érdeklődhet. Megismerhetik az érintettek az idei virág-és ékszertrendeket, ezenkívül több kiállító kóstolóval is készül. A kíváncsiskodók elsajátíthatják a lakodalomban is népszerű játékokat, majd Tóth Tamás vőfély segítségével gyakorolhatják is azokat. Különlegességnek ígérkezik a próbaesküvő, amelyen bárki következmények nélkül mondhat igent választottjának. Az eseményre ellátogat a tavalyi Anna-bál Szépe, a szépséges Kocsis Korinna, és a tombolasorsoláson segédkezik.

Esküvő kiállítás a Képtárban
fotó: TAK

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés