NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

(X)

Feltöltődés és élmény a PRENOR Kertészeti Árudában

Ha már unja az asztali Zen-kert pusztaságát, mutatunk egy remek alternatívát, ahol könnyedén beszerezheti legújabb növényeit.

Jó érzés, ha megtaláljuk azt a talpalatnyi kis földrészt, ahol a napi pörgés után visszanyerhetjük a belső békénk. A PRENOR Kertészeti Áruda egy ilyen hely, ahol a színek és az illatok kavalkádja harmóniát teremt, már több mint 65 éve.

A képre kattintva megnézheti további képeinket is
fotó: BZ

A folyamatosan megújuló kínálat és a rendszeres akciók nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy megteremthessük a saját kertünkben, esetleg balkonunkon azt a kis béke szigetét, ahova öröm betérni pár percre, vagy elidőzni és relaxálni hosszú órákon át.

A képre kattintva megnézheti további képeinket is
fotó: BZ

A rózsa ezer arca

A hamarosan nyíló rózsákból kifejezetten széles a kínálat, a fehértől a sötét bordóig, a talajtakarótól a teahibrideken, a csokros típusokon át a futórózsákig megtaláljuk az egészséges, bimbós növényeket, de vannak egynyári virágok is, a szivárvány minden színében, amelyek gyakorlatilag folyamatos virágzással örvendeztetik meg leendő gazdáikat. Most májusban gyönyörködhetünk a virágzó cserjék királyában, az azáleákban és a rhododendronokban.

A képre kattintva megnézheti további képeinket is
fotó: BZ

Aki valami zöldre vágyik, professzionális minőségű fűmagok közül válogathat, mert a kertnek fontos része a gyep, és a golfpálya minőségű pázsit ma már nem elérhetetlen álom. A gyep fenntartáshoz használható hosszú hatású műtrágyákkal könnyedén a mi kertünkben lehet legszebb a fűszőnyeg. Akár sportoláshoz, akár díszgyepnek szeretnénk, más fűmagkeveréket érdemes választanunk. A megfelelő talaj-előkészítés után a gyommentes, magas csírázási hányadú, a lehetőségeknek és az igényeknek megfelelő fűmagkeverék vetésével tökéletes eredményt érhetünk el.

Kertész leszek, fát nevelek

A PRENOR közel 240 hektáros díszfaiskolájának legjavát kínálja a Kertészeti Áruda, a különböző tujáktól, a lombhullató fák, cserjék széles választékán át a japán juharokig, amelyek hol zöldek, hol vörösek, de mindenképp nagyon impozánsak. A cserjéket, tujákat és fákat mind földlabdás, mind konténeres kivitelben megvásárolhatjuk, így mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelőt.

A képre kattintva megnézheti további képeinket is
fotó: BZ

A sövénynek alkalmas örökzöldekből könnyedén kerítést

építhetünk

, ráadásul ezeket a növényeket most kedvezményes áron vásárolhatjuk meg. Aki kicsit különlegesebbre vágyik, annak az 5 milliméteres, ponthegesztett hálóra futtatott borostyánfal lehet a megoldás, ami azonnal takar, de még autóbeállók és kerékpártárolók oldalfalaként is megállja a helyét.

A képre kattintva megnézheti további képeinket is
fotó: Prenor kertészet

A dísznövények rengeteg természetes alak- és színváltozatban léteznek. A gömb, az oszlopos és a csüngő fajták mind-mind különleges hangulatot adhatnak a kertnek. A természetes formák mellett az alakítást is nagyon jól tűrik bizonyos növények, a több pomponos vagy spirál formára nyírt örökzöldek nem csak a kert, de a bejárat és a terasz karakterét is megadják.

Konyhakertre vágyik?

Azoknak is érdemes ide betérniük, akik csak egy kisebb fűszeres kertet szeretnének, mert nincs is annál jobb, mint kiszaladni a kertbe egy csokor friss fűszernövényért. A levendula, a rozmaring, és a borsikafű íze sokkal intenzívebb frissen, míg a kakukkfű lehet dísz az évelőágyban, ugyanakkor fűszernek és gyógyteának is alkalmas.

A képre kattintva megnézheti további képeinket is
fotó: BZ

Az illatos és ízletes szamóca sem elérhetetlen luxus többé, mivel a kaspóba ültetett, rózsaszín virágú, csüngő, folytontermő fajtáról akár októberig is szüretelhetünk, és akár az erkélyen is elfér. Aki különlegességre vágyik, annak a szibériai mézbogyót ajánljuk, de a mediterrán nyarakat idéző füge és citrom is megtalálható a kínálatban. Ezeken kívül ültethetünk a kertünkbe kivit, áfonyát, fekete vagy házi berkenyét és homoktövist is.

A képre kattintva megnézheti további képeinket is
fotó: BZ

És, hogy pontosan hol találják mindezt? A PRENOR Kertészeti Árudában: Szombathelyen, a Béke tér 1. szám alatt.

A PRENOR weboldala: www.prenor.eu

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

crankitup: V*rj*k 16-22-*g t*rt*tt m*b*l*s r*zz** *r*dm*ny**t. K*v*ncs* l*n...
Fokozott ellenőrzés lesz a hétvégén Vas megyében
LEGXV: N*m t*bb *vt*z*d*s......
Megvásárolja a volt Brenner-villát a szombathelyi önkormányzat
crankitup: N*m *g*z, h*gy n*m l*h*t *rr*l * tr**n*nr*l l**k*dn*. *n*lm*s. V...
Miért szavazz külföldről az előválasztáson?
crankitup: **** b*kk*r m*st, h*gy m*nd*d. T*nyl*g v*lt r*l* sz*, *lv*sz*k *...
Miért szavazz külföldről az előválasztáson?
kommentolvasó: *n*lk*l, h*gy r**g*ln*k * f* m*nd*n*v*l*dr*, (s* pr* s* k*ntr*) ...
Miért szavazz külföldről az előválasztáson?