NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Átadták a megye első P+R parkolóját Szombathelyen

P+R parkolókat, új bringatárolókat üzemel be a GYSEV Vas megyében, a vasútállomásoknál. Az első ilyen átadásán jártunk ma délelőtt. Megmutatjuk, és azt is elmondjuk, hogyan kell majd használni.

A borzalmasan hosszú nevű,

Intermodális közlekedési rendszer fejlesztése a Szombathely – Szentgotthárd GYSEV vonal térségében

elnevezésű projekt részeként három helyszínen: Szombathelyen, Rátóton és Szentgotthárdon már elkészültek a személygépkocsi-parkolók és biciklitárolók. Ezen kívül november végéig még hét településen vehetik birtokba a vonattal közlekedő autósok és bringások a létesítményeket. A szombathelyi vasútállomás mellett átadott P+R parkolókat érvényes menetjegy, vagy bérlet birtokában használhatják az autósok (a használatáról bővebben a cikk végén).

Puskás polgármester próbálhatta ki először
fotó: Bonyhádi Zoltán

Ha szereti a számokat, akkor ez az Ön bekezdése lesz. Az átadott parkoló egy 626 milliós fejlesztési program része, ami négy nagyobb munkát ölel fel, így tíz településen 192 parkolót, 792 biciklitárolót, hat buszfordulót, valamint három buszöblöt építenek ki. A beruházásnak többek között az a célja, hogy háztól házig kényelmesen utazhasson a földi halandó, illetve a vasút - de legalább a GYSEV - vonzóbb alternatíva legyen a személyautós közlekedéssel szemben. Ráadásul az EU ennek a 85 százalékát még ki is fizeti.

A szombathelyi vasútállomáson (az A és B vágányok mellett) kialakított 24 férőhelyes P+R parkolót parkolójeggyel lehet igénybe venni, amit a pénztárban kell kérni. Ez az utazás kezdő napjának 24. órájáig érvényes. A díjmentes parkolójegy kiadását a menetjegy vásárlásakor, vagy az utazás napján kérhetik az autósok.

A parkolójegyet a legalább 60 km távolságra szóló oda-vissza útra érvényes menetjegy, havi, félhavi, vagy 30 napos bérlet vásárlása esetén lehet kérni. A parkolójegy egy kódszámot is tartalmaz, az autósok ennek használatával hagyhatják el a parkolót. Az érvényességi idő túllépése, illetve jogosulatlan igénybevétel esetén parkolási díjat (háromezer forintot naponta) számít fel a vasúttársaság.

Tehát ugyanez röviden: ha zöld a lámpa, autó behajt, messzire szóló jegyet/bérletet megvesz, parkolójegyet kér, elutazik, visszautazik (még aznap), jegyről kódot beír, majd autó kihajt. Autóból ki, vonatra fel!

Kapcsolódó

2013.04.26. 14:16

Ingyenesen parkolhatunk a vasútállomásnál

/ közélet gal. 13 hsz. 3 kapcs. /
Ingyenes parkolóhelyeket és nagyméretű kerékpártárolókat alakít ki a szombathelyi vasútállomáson a GYSEV.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

mikornyicki: ...*s * f*d*szb*n *gyr* t*bbsz*r r*h*gn*k f*l h*ng*s*n. M*gy * ...
Ungár Pétert támogatja a szombathelyi ellenzéki előválasztáson a Jobbik
miki1950 : *z *s kr*mpl* *szt*s. * k*z*p*szt*ly *ls* f*l*n*k * kr*mpl*j*. ...
Márki-Zay Péter keményen nekiment Czeglédy Csabának a szombathelyi előválasztás miatt
miki1950 : N*m *ly*n *gysz*r* *z * k*rd*s. M*rt h* pl. *n l*nn*k *z *gy*k ...
Megvan az első érdeklődő Törőcsik Mari házára
elbandi: p*rsz*, m*nd*nk* *k*s*bb, h*sz *tt m*nd*nk* "sz*k*rt*"!!...
Kínai vakcina: mégsem véd a mutánsok okozta fertőzéstől
belabo: H*t*lm*s gr*t * m*gy*r b*jn*kcs*p*tn*k! V*g*g dr*kk*lt*m * m*ccs...
Bajnok a Haladás futsal csapata