NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Múltbanéző

Posztapokaliptikus állapotok az egykor szebb napokat megélt szombathelyi Szabadidőközpontban

A város még nem tett le arról, hogy egyszer majd lovasközpont lesz itt. Csak néhány milliárd hiányzik.

Életkortól függően mindenkinek más emlékei vannak a szombathelyi Szabadidőközpontról, amely a nyolcvanas-kilencvenes években élte fénykorát.

Van, akinek a sörvirslis majálisok, másoknak a koncertek vagy éppen a cross-versenyek maradtak meg emlékezetében.

De annak idején volt itt autós mozi is, 1991-ben pedig még a Deep Purple is jár itt

2009.10.21. 09:52

Itt járt… a Deep Purple (késett vagy húsz esztendőt)

/ ajánló 1 hsz. /
A remélt 20 ezer néző helyett csupán 5 ezren voltak kíváncsiak a „Dipi”-re Szombathelyen. A hétszáz forintos jegyárat sokan borsosnak titulálták, több százan álldogáltak a bejáratnál a csodában bízva.
.

fotó: Mészáros D. Zsolt

Így vagy úgy, de a központ ismert és kedvelt lazulós helyszín volt a városlakók számára, és fájdalmas látni, hogyan lett az enyészeté.

Ma viszont – ahogy arról galériánk is tanúskodik - istentelen állapotok vannak a helyszínen.

Lapunk utánajárt, hogy pontosan mi is a helyzet most az egy egykor szép napokat látott komplexummal.

Kattintson a képre a galériához!
fotó: Mészáros D. Zsolt

Megtudtuk, hogy a terület továbbra is a Szova tulajdonában van, évente egy alkalommal használják roncsderbi-futamra, de tavaly az is elmaradt a koronavírus-járvány miatt.

„A Szabadidőközpont magánterület, a belépés oda idegenek számára tilos, ahogy a Homok utcai bejáratnál lévő tábla is jelzi. Ennek ellenére rendszeresen történnek belépések a területre. Az ott található épület állaga erősen leromlott, mára életveszélyessé vált - erről szintén tábla tájékoztat helyszínen” – közölte lapunkkal Szova.

A cég jelenleg kizárólag a terület gondozásával kapcsolatos indokolt feladatokat végezi el, és továbbra is él még az a korábban már közölt elképzelés, hogy egyszer majd Szent Márton Lovasközpont lesz itt.

Lovakra és pénzre várva - Kattinson a képre a galériához!
fotó: Mészáros D. Zsolt

A kormány támogatta az új létesítmény kivitelezési terveit, így azok el is készültek 195 millió forintból , csak éppen a megépítésre nincs pénz.

Három évvel ezelőtt 3,5 milliárdra taksálták a költségeket, most ki tudja mennyi lenne. Tekintettel a város költségvetési helyzetére, nem vagyunk biztosak benne, hogy a közeljövőben szűnnek meg a posztapokaliptikus állapotok a Homok utca végén.

Mi épülne, ha épülne?

„A tervezett lovas komplexum hiánypótló létesítmény lenne a Nyugat-Dunántúlon, a hármashatár közelsége miatt vonzáskörzete a szomszédos országokra is kiterjedne. A Szent Márton Lovasközpont megvalósulásával Szombathelyen 60 lovas istálló, 600 nézőteres fedett lovarda, szabadtéri- és lovasíjász pálya, továbbá a szomszédos telekre tervezett lovaspanzió fogadhatja majd a lovassport krémjét, közönségét, a feltörekvő sportolókat és a sportág szerelmeseit, a turistákat. A fedett lovarda díjugratás, díjlovaglás, fogathajtás, lovastorna, western lovaglás edzéseknek és hazai, valamint nagy nemzetközi versenyeknek adhat helyet, a szabadtéri pályán pedig többek között akár a Nemzeti Vágta előfutamait is megrendezhetnénk, mintegy 10 ezer néző előtt. A kiegészítő funkciók, mint a lovasmúzeum, étterem, kávézó és üzletek széleskörű szolgáltatást nyújtanának, bevételeik pedig segítenék a gazdaságos üzemeltetést” – közölte lapunkkal a Szova.

Hozzászólások (11)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

busman: Ksh *s f*gl*lk*z*tt v*l*. * 10%-*t *s *nn*n l*h*t k*k*k*zn*, *zt...
Emelt szintű készültséget rendelt el Orbán Viktor
miki1950 : J*bb*l*st k*v*n*k n*k* *s * t*bb* s*k*z*r s*rst*rs*n*k. ...
Lélegeztetőgépen kezelik Bányai Gábor, fideszes képviselőt
miki1950 : *z *ly*n k*pcs*l*t cs*k *nny*t *s *r. ...
60 ezer eurót ítélt meg a bíróság egy portugál nőnek, aki 30 éven át főzött és takarított az élettársára
miki1950 : N*gy*n sz*ll*m*s. ...
Podcast péntek Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével
optimista: " m*v*l * j*rv*ny*gy* *d*t*k *zt m*t*tj*k, h*gy * gy*r*k*k k...
Felmerült a kereskedelem korlátozása egy időre