NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Nem vicc: pop-rock-albumot jelentet meg Ferenc pápa

A Vatikán áldását adta a fiatalos húzásra.

Nem, dehogy hozták közelebb április elsejét, és nem, dehogy van szó hoaxról. A hír valóban igaz, a neves zenei szaklap, a Rolling Stone írta meg : Wake Up! , azaz Ébredj fel! címmel novemberben jön ki a lemez, amelyen a katolikus egyházfő tanító-lelkesítő beszédei mellett villanygitárok sírnak fel.

Így néz ki az iTunes-on már előrendelhető album borítója:

fotó: Vatikán

És így hangzik az első szám róla, csak amennyiben valaki még mindig kételkedne. Ebben Isten földi helytartója tavalyi beszédének egy részletét hallhatjuk, amikor dél-koreai hívőket szólított meg angolul, tessék figyelni a menő hangszerelésre (ami egyesek szerint a Godspeed You! Black Emperor nevű, zenebuzi körökben méltán körülrajongott zenekar stílusát idézi):

Az emberek pápájára lett szabva

A Wake Up!-on a pápa olaszul, angolul, spanyolul és portugálul érint olyan témákat, mint a béke vagy a klímaváltozás, vagy a szegények segítése. És hogy miért pont ilyen zenei körítése lett a szavainak? Don Giulio Neroni művészeti vezető II. János Pál és Benedek albumain is dolgozott, és ahogy azokban az esetekben is a személyiséghez igazította alkotását, úgy most sem történt másként.

Márpedig Ferenc a párbeszéd, a nyitott ajtók pápája. (Azt már mi tennénk hozzá, hogy valóban hosszú idők óta az egyik legliberálisabb és legemberibb egyházvezetőről van szó, aki az apostoli paloták pápai lakosztálya helyett egy szerény vendégházba költözött, limuzin helyett Ford Focusszal jár a Vatikánban és környékén, de jól ismertek a melegek egyenjogúságát támogató megnyilatkozásai is, különösen a

ki vagyok én, hogy ítélkezzek?

kérdésfeltevés.) Ehhez pedig szerinte pont illenek akár az ünnepélyes gitárok is. Jó arc pápához jóféle könnyűzene!

Meríteni a '70-es évek olasz progrockjából

Don Giulio Neroni a megvalósításhoz Tony Pagliucát kérte fel, aki a hetvenes években egy olasz pszichedelikus és progresszív rockzenekar, a Le Orme billentyűse volt. És aki az évek során saját bevallása szerint bejárta a hit ösvényét, így szenvedélyesen vetette bele magát a komponálásba.

Íme, Pagliuca ilyesmiket adott ki a kezei közül fénykorában, ez az egykori bandájának második lemeze, szóval ha csak tizedennyire lesz izgalmas az album, akkor már biztosan nagyon izgalmas lesz:

Még egyszer tehát, novemberben érkezik a pápa sikervárományos és slágerlista-ostromló albuma a remény jegyében, nem csak Semjén Zsolt-rajongóknak!

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

namsub: H*szt*r**k*lt*n*k t*t*l*l*m *zt * b*lf*szt *m*ly*k * k*v*d t*m*j...
Pfizer és Moderna: a vártnál több a szívizomgyulladás a fiatal férfiaknál
iszek: M*jd * p*kh*s* m*gm*ndj* * fr*nk*t. M*nd*n m*gy*r*k k*pcs*k- d*k...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
kezdem: ***....j*g*s *m*t *rsz.......
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
lolka: *tt n*m * t*rd*l*sr*l v*n sz*. "M*nd*nk*' *gy f*j*z* k*...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
Kari: N*m k*ll n*k*k * m*gy*r t*r*st* n*. :D ...
Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak