NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Pont jókor jött a nagy eső Szombathelynek

A szakemberek így tudják, hogy hol van dolguk.

Aki esetleg átaludta volna a keddet, az ő kedvéért írom le, hogy óriási esőt kapott Szombathely. Már hajnalban rákezdett a csapadék, és késő délutánig nem is állt el. Egész nap kaptuk a fotókat és a panaszos üzeneteket arról, hogy éppen hol kezd kialakulni a második, harmadik, negyedik Balaton.

Puskás Tivadar ma átadta a Perint parti sétány új kerékpárútját és járdáját is. A beruházás pedig magában foglalta az új csapadékvíz elvezető árkot is. A polgármester ekkor beszélt arról, hogy a tegnapi nap nagy esője éppen jókor jött a városnak.

Így állt a víz az Újvilág utcában
fotó: Olvasó

- Másfél évvel ezelőtt döntött arról a városi közgyűlés, hogy 800 millió forintot fordít a csapadékvíz elvezetés korszerűsítésére. A tervezés már megvolt, május végével pedig elkezdődik a kivitelezés is. Az eső most azokat a gócpontokat mutatta meg, ahol nem várhat sokat a beavatkozás. Így azt lehet mondani, hogy jókor jött az eső Szombathelynek. A május végével el is kezdődhet a munka, addig pedig folyamatosan gyűjtik, hogy hol volt most probléma - mondta Puskás.

Puskás azt is hozzátette, hogy hálátlan dolog az esővíz elvezetéssel foglalkozni, mert pont annyira költséges, mint amennyire nem látványos.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : *lt*l*n*s *sk*l** *szt*lyt*rs*m *s N*gyk*r *tc** b*r*t*m v*lt. ...
Elhunyt Pekovics József, nyugalmazott szombathelyi tűzoltó
jeremias: *r*mt*l* h*r, m**l*bb* gy*gy*l*st m*nd*n *r*nt*tt k*sgy*rm*kn*k....
Kásler: Állami támogatással is elérhetővé válik az SMA-s betegek terápiája
kezdem: K*r, h*gy *z *mp*t**t s*m l*h*t t*n*ln*... ...
„Hetvenévesen már nagyon nehéz az unokámmal egész nap tanulni”
crankitup: *zt *d*m *n *s. D*l*t*n n*gy*n n*m *k*r m*nn* *z * b*z*ny*s b*l*...
Egy nap hárman buktak meg Vas megyében ittas vezetéssel, ketten balesetet is okoztak
miki1950 : *rtsd, b*rk*lt c*g*ny*z*s. ...
Orbán Viktor: Összesen 24 tizennégy év alatti fekszik kórházban Covid miatt