NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Pont jókor jött a nagy eső Szombathelynek

A szakemberek így tudják, hogy hol van dolguk.

Aki esetleg átaludta volna a keddet, az ő kedvéért írom le, hogy óriási esőt kapott Szombathely. Már hajnalban rákezdett a csapadék, és késő délutánig nem is állt el. Egész nap kaptuk a fotókat és a panaszos üzeneteket arról, hogy éppen hol kezd kialakulni a második, harmadik, negyedik Balaton.

Puskás Tivadar ma átadta a Perint parti sétány új kerékpárútját és járdáját is. A beruházás pedig magában foglalta az új csapadékvíz elvezető árkot is. A polgármester ekkor beszélt arról, hogy a tegnapi nap nagy esője éppen jókor jött a városnak.

Így állt a víz az Újvilág utcában
fotó: Olvasó

- Másfél évvel ezelőtt döntött arról a városi közgyűlés, hogy 800 millió forintot fordít a csapadékvíz elvezetés korszerűsítésére. A tervezés már megvolt, május végével pedig elkezdődik a kivitelezés is. Az eső most azokat a gócpontokat mutatta meg, ahol nem várhat sokat a beavatkozás. Így azt lehet mondani, hogy jókor jött az eső Szombathelynek. A május végével el is kezdődhet a munka, addig pedig folyamatosan gyűjtik, hogy hol volt most probléma - mondta Puskás.

Puskás azt is hozzátette, hogy hálátlan dolog az esővíz elvezetéssel foglalkozni, mert pont annyira költséges, mint amennyire nem látványos.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

marko1968: M**rt k*ll k*t*k*rn* * r*ndsz*m*t???...
Balra el a piac felé, két záróvonalon át
Szup: *z *gy k*cs*t p*r*n**d v*l*m*ny. T*d*d k*k k*rm*ny*zn*k m*st Sp*...
Orbán Ráhel és családja Spanyolországba költözött – Hogy is van ez?
miki1950 : *m*gy m*g *zl*s*k *s p*f*n*k k*l*nb*z*k. ...
Újabb tekintélyes nemzetközi díjjal jutalmazták Karikó Katalint
miki1950 : T* b*lf*k v*gy! *n *gy*tl*n h*rd*t*st s*m l*t*k, m*rt n*m *k*r*...
Újabb tekintélyes nemzetközi díjjal jutalmazták Karikó Katalint
miki1950 : N*m h*nn*m, h*gy n*k*d h**ny*zn* *gy *ly*n , pr*t*k*ll*l t*l*t*z...
A jelek szerint ma tartják Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea esküvőjét