NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Police Coffee - kávé mellett várta a problémákat a rendőrség

Pénteken rendhagyó módon várta a rendőrség az észrevételeket, javaslatokat Szombathelyen. A Savaria Plázában, kávé mellett. Videó.

Sokan éltek Szombathelyen azzal a lehetőséggel, hogy kötetlenül osszák meg a rendőrséggel a közbiztonsággal, vagy éppen a rendőri munkával kapcsolatos véleményüket. Voltak, akik direkt emiatt érkeztek a Savaria Plázába (pl. mert hallottak róla a Nyugat Rádióban), mások véletlenül futottak bele a rendezvénybe. Dr. Garamvölgyi László rendőr dandártábornok videónkban beszél az eddigi tapasztalatokról.

Dr. Tiborcz János dandártábornoknak, Vas megye rendőrfőkapitányának egy olvasónk kérdését továbbítottuk (3:48-nál), miszerint kábítószeres fiatalok vegzálása helyett miért nem drogosokat és rablókat üldöznek? Bercse László r.őrnagy pedig olyan kérdést kapott, amit egy olyan Olvasónk küldött a Nyugat.hu-nak, aki ugyan a Savaria Plázába nem tudott elmenni, de élt azzal a felkínált lehetőséggel, hogy továbbítjuk a beérkezett kérdéseket. Felvételünk 5:13-tól igazolja, hogy kérdése eljutott az illetékesekhez.

Nem olyan, mint egy rendőrségi iroda...
fotó: Tánczos Mihály

Szombathelyen négy óra alatt száznál több jelzés, észrevétel, vélemény érkezett. Osztályvezetők, tisztek, főtisztek beszélgettek az emberekkel, illetve készítettek feljegyzéseket. Bár a beharangozóban nem szerepelt, de azok, akik időt szántak arra, hogy a Police Coffeen elmondják a gondolataikat, azok a beszélgetés végén egy logózott bögrét kaptak.

Hatala tábornok vendégeket invitál
fotó: Tánczos Mihály

Örömmel tapasztaltuk, hogy a párbeszédeknél nyoma sem volt a rendőri szakzsargonnak és merevségnek. A program a CBA Príma éttermének asztalainál zajlott.

A VMRFK közleménye

Szombathelyen, a Körmendi úti CBA üzlet kávézójában rendezte meg a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a CBA Kereskedelmi Kft. Police Coffee elnevezésű rendezvényét. Az országos program szombathelyi helyszínén 2014. április 11-én 11 és 16 óra között az állampolgárok egy csésze kávé mellett kötetlenül beszélgethettek a rendőrökkel problémáikról, azok megoldásának lehetőségeiről, illetve javaslataikkal segíthették a helyi rendőrök munkáját. A nap folyamán a lakosságot dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzés Tanács elnöke, miniszteri biztos, valamint a Szombathelyi Rendőrkapitányság szakemberei várták.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Puskás Tivadar országgyűlési képviselő, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere; dr. Garamvölgyi László r. dandártábornok, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója; Horváth Csaba, Szombathely Megyei Jogú Város Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottságának elnöke; Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója; valamint dr. Tiborcz János r. dandártábornok, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és dr. Gulyás Ferenc r. alezredes, a Szombathelyi Rendőrkapitányság vezetője.

A rendezvény alkalmával 157 állampolgár élt azzal a lehetőséggel, hogy egy csésze kávé mellett tanácsokat és felvilágosítást kapjon a rendőrség szakembereitől. A lakossági fórum a célját is elérte, hiszen az érdeklődők is láthatták: a rendőr nem csak büntet, hanem partnerként segít a munkájával kapcsolatban felmerülő kérdések megvitatásában, így elsősorban a közbiztonsággal, a bűnügyi helyzettel és a közlekedéssel kapcsolatos témakörökben elhangzott kérdéseket sikerült megválaszolniuk.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

atutazo: N* *rd m*g * "ny*gg*r" k*rt,s*kk*l *l*tt* j*bb h* *lp*sz...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
iszek: *z *rn*-*lv*sn* n*m t*d* r*jt*tt *r*f*rr*s*k,* zs*k kr*mpl*n m*g...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
iszek: H*b*zt*m,*l*sm*r*m. N*m 50 *vr*,cs*k 2050- *g t*tk*s*t*tt*k. V*g...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
amiede: M* * g*nd*d T. m*d*r*t*r? M*v*l *s s*rt*tt*m m*g * sz*b*ly*k*t?...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
Megamedve: * n*mz*t cs*t*ny* *r*gk*r*r* k**rd*m*lt* * n*v*t....
Nagy Feró kibérelte a Nemzeti Színházat a születésnapjára