NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Önkormányzati választás 2014

Két vasi település nem választ polgármestert

81 helyen csak egy induló van, a csúcstartó Torony, hét polgármesterjelölttel.

Miközben a városokban szinte vérre menő küzdelmet folytatnak a polgármesteri székért a pártok és a jelöltek, a falvak jó részében viszonylagos érdektelenség van. Kigyűjtöttünk néhány érdekességet.

Daraboshegy: Nem tudnak együtt dolgozni

Két olyan falu van Vas megyében, ahol vasárnap nem lehet majd polgármesterjelöltre szavazni. Az egyik Daraboshegy, itt most Pass Imre a polgármester, akit fel is hívtunk. Annyit mondott, az új testülettel nem akar együtt dolgozni, eredetileg jelöltette magát, de amikor megtudta, kik indulnak a képviselői székekért, visszalépett.

Pass egyébként harminc éve vesz részt a helyi közügyekben, tanácstag, majd képviselő volt, az utóbbi három ciklusban polgármester.

Daraboshegyen a polgármesterrel együtt három fős a testület. Csak a mostani alpolgármester indul, és egy új jelölt, ő eddig nem volt képviselő. Az ő helyük biztosnak számít, és az is, hogy jól fél évig együtt kell dolgozniuk Pass Imrével.

Még minimum fél év

A törvény szerint ugyanis ilyenkor meg kell hosszabbítani a jelenlegi polgármester mandátumát. A választás másnapján összeül a helyi választási bizottság, és kiírja az időközi választás időpontját. Amit legkorábban 71 nap után, legkésőbb fél évvel később lehet megtartani.

Így minden számítás szerint Pass Imre még jó fél évig polgármester lesz Daraboshegyen.

Mint ahogyan Kiss Zsanett is hivatalban marad még egy ideig Tanakajdon. Ő nem is indult, és a testület is hiányos lesz. Itt ugyanis a polgármesterrel együtt öt fős a testület, közülük csak a jelenlegi alpolgármester indul, plusz két új jelölt. Egy képviselői hely is üresen marad, erre is ki kell majd írni az időközi választást.

Kiss Zsanettet nem sikerült elérnünk, annyit megtudtunk, hogy itt nem összeveszés és nem összeférhetetlenség van a háttérben, egyszerűen érdektelenségről van szó.

A csúcstartó

De akkor már utánanéztünk más dolgoknak is. Kiderült, Vas megyében 82 településen már el is dőlt a polgármester személye, ennyi helyen van csak egyetlen induló, akit akár egyetlen szavazattal is megválaszthatnak. Van ilyen városunk is, Szentgotthárdon csak a jelenlegi polgármester, Huszár Gábor indul

2014.09.09. 21:11

Szentgotthárdon már eldőlt a polgármester választás

/ önkormányzati választás 2014 /
Egyetlen jelölt van. Egyetlen szavazattal nyerhet.
.

Nézzük a másik végletet. A települések többségében két-három-négy polgármesterjelölt vív meg egymással, tucatnyi helyen van öt jelölt. A legtöbben viszont Toronyban indulnak, itt hét polgármesterjelölt küzd meg az egyetlen polgármesteri székért.

Kapcsolódó

2014.09.09. 21:11

Szentgotthárdon már eldőlt a polgármester választás

/ önkormányzati választás 2014 /
Egyetlen jelölt van. Egyetlen szavazattal nyerhet.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

demoktatorovm: V*n ny*gg*r*k m*? * k*dv*s *d*s *ny*k*d*t t* t*k*ny!...
A szombathelyi Fő téren hosszában nem lehet biciklizni. De jó ez így?
miki1950 : K*v*l* m*ff** - sz*k*mb*r P*nt*r. Sz*rv*z*sb*n * m** n*p*g v*rh...
Pintér Sándor szerint még kérdezni sem szabad a Pegasus-ügyről
miki1950 : H* P*p* *s * t*t* *gy m*nd*tb*n sz*r*p*l, *z*nn*l * k*t*l*s k*v*...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben
demoktatorovm: *d*zl*k *stv*n! *zt *rt*d: "D* h* b*rk* * p*p** b*szm*t ...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben
demoktatorovm: *gy*n*zt k*rd*z*m t*l*d f*rd*tv* *stv*n!...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben