NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

„Nem megoldás cinkosként asszisztálni a fideszes mutyikhoz” – volt fideszes polgármesterek írtak levelet a döntéshozókhoz

A levelet Csepreg korábbi alpolgármestere is aláírta.

“Arra kérjük az önkormányzati döntéshozókat, ne vegyenek részt tovább az irányított közbeszerzésekben, ne engedjenek a fideszes választókerületi vezetők zsarolásának, településeik takarékosabb működését inkább vállalják fel közösségük előtt, ne dőljenek be a támogatási rendszer zsaroló módszerének” - többek között ezt írta két volt fideszes polgármester és Csepreg volt alpolgármestere nyílt levelükben, amit az Átlátszó közölt .

A helyi politikusok szerint rajtuk kívül számos településen hasonló gondokkal küzd számos tisztességes, de “mutyis ügyekbe kényszerített” önkormányzati vezető, akik fenyegetések miatt vagy a megtorlásoktól tartva nem mernek a nyilvánosság elé lépni. Most azt remélik, a nyílt levél nekik is bátorságot ad, hogy feltárják a kétes ügyeket - írja a lap.

fotó: Forrás: Átlátszó

A levelet Kósa Lajos, Rákóczifalva, Lakatos Béla Ács volt polgármestere, valamint Dénes József, Csepreg volt alpolgármestere írta alá.

Kósa a lapnak korábban úgy fogalmazott, hogy látta az irányított pénzosztást – többek között a pályázati pénzek, megbízások „csókosokhoz” irányítását, s mivel ebben nem volt hajlandó részt venni, felülről – a helyi Fidesz-vezetők – ellehetetlenítették a munkáját.

Lakatos Béla azt mondta, benne volt egy rendszerben, ahol, aki nem áll be a sorba, az nem kap pénzt, nem tudja fejleszteni a saját települését. Szerinte a legnagyobb baj, hogy a települések vezetői nem a tudásuk alkalmasságuk alapján “mennek előre” (kapnak pályázati pénzeket, stb.), hanem attól függően, hogy menyire hűségesek a Fideszhez.

Dénes József csepregi ügyéről írtunk már

10.20. 13:50

„Nem megoldás cinkosként asszisztálni a fideszes mutyikhoz” – volt fideszes polgármesterek írtak levelet a döntéshozókhoz

/ közélet 18 hsz. /
A levelet Csepreg korábbi alpolgármestere is aláírta.
. A történet lényege, hogy Dénest 2019-ben alpolgármesterré választották, majd leváltották
2020.07.09. 16:55

Leváltották Csepreg alpolgármesterét, aki közben fegyelmit indított a polgármester ellen

/ közélet 3 hsz. /
A vasi kisvárosban ismét fellángoltak az indulatok.
, ugyanis információkat kért a pályázati pénzek felhasználásáról. Dénes szerint a látható eredmények alapján sok projektnél nem volt egyértelmű, hogy mire mentek el a milliók.

Hozzászólások (18)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

godemperor: H**** b*zz! S*k f*g*lm*d v*n *z *g*szr*l, *sm*t b*b*z*ny*t*tt*d....
Megszólalt a BioNTech a dél-afrikai vírusvariáns ügyében
Paulus_Maior: "Sz*v*m *ls* g*nd*l*tj*" *z v*lt, h*gy n*m t*dt*m, n*v*s...
Kövér nemzetbiztonsági veszélyként beszélt az ellenzékről
godemperor: *zt b*sz*l*m m*r m**t*. *z*k k*mm*n*st*zn*k, *zt*n * F*d*szn*l n...
Kövér nemzetbiztonsági veszélyként beszélt az ellenzékről
TheOldBarbers: F*l*s*g*d???? *jj b*tty*, *g*sz *d**g *z*rt v*lt*m v*l*d t*szt*l...
Megszólalt a BioNTech a dél-afrikai vírusvariáns ügyében
interceptor: *h*gy T*r*czk** L*szl* *s *lm*ndt* m*r t*v*ly m*j*s* v*d**j*b*n ...
Megszólalt a BioNTech a dél-afrikai vírusvariáns ügyében