NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Csak rémhír a Petőfi utcai kamerás megfigyelés

Futótűzként terjed a facebookon, hogy vigyázni kell, mert kamerák figyelik a piroson áthaladókat a szombathelyi Petőfi utcában. Erről azonban szó sincs.

Már megszokhattuk, hogy időről-időre felbukkan valamilyen lánclevél vagy bejegyzés, amely valamiféle figyelemfelhívást közöl, a végén utasítással, hogy: "Osszátok hogy lássák minél többen!!" A napokban két ilyennel is találkoztunk, az egyik a trükkös tolvajok által a szélvédőre hajított tojás, amitől nem lát ki a sofőr, s míg megáll kirabolják. Erről írtunk és videós tesztet is csináltunk itt . A másik pedig a már említett Petőfi Sándor utcában elhelyezett kamerával kapcsolatos.

A közösségi oldalon az alábbi fotót osztják és nézik, egyre többen
fotó: web

A bejegyzés/felhívás a következő:
Szombathelyiek!!
A Petőfi Sándor, és a Szily János utca kereszteződésébe újabb két kamerát helyeztek el!! Figyeljen mindenki, nehogy drága fotók készüljenek róla, egy esetleges véletlen sárgán, vagy piroson áthaladás miatt!!
Osszátok hogy lássák minél többen!!

Ez nem igaz. Még akkor sem, ha nyolcvan ismerős megosztja, és esetleg az olvasó is látta már saját szemével a videóberendezéseket. Ezek csupán átlagos, forgalomfigyelő kamerák, ezek képeit a közútkezelő honlapján megtekinthetik , csak úgy, mint a Zanati úti és a Rumi úti kamerákét is. Arról nem is beszélve, hogy egy videokamera felvétele akkor lehetne bizonyító erejű, ha azon a lámpa is látszódna, nem csak az autók és az úttest.

Mi még kiegészítenénk pár dologgal, hogy mire kell figyelni
fotó: nyugat.hu

A webkamerákat azzal a céllal telepítették, hogy a közlekedőket szinte percre pontosan tájékoztatni tudják, hol, milyen sűrű a forgalom. Ezt a kamerát augusztus elején helyezték ki a szakemberek. Ezzel együtt szerelték fel a Zanati úti kamerákat is (2011-ben!), a 86-os főút és a Rumi út kereszteződésében pedig már évek óta működik hasonló. A közvetített kép mellett egyébként a közút webes felületén nyomon követhető a léghőmérséklet, a fényviszonyok, az úthőmérséklet és a járművek száma is.

Kapcsolódó

2011.08.16. 14:44

A Zanatin a kamera nem sebességet mér

/ közélet gal. 5 hsz. /
A Facebookon terjedt a rémhír, hogy a piroson áthajtó, gyorsan száguldozó autók képét rögzíti egy, a Zanati útra nem régiben kihelyezett kamera. Erről azonban szó sincs. A berendezést a Közút szerelte fel, amivel csak és kizárólag a forgalmat figyelik.

2010.02.22. 10:14

Tojásos rablók fosztogatnak az utakon? - Teszteltük a módszert

/ sokkoló 18 hsz. 2 kapcs. /
Ismét lánclevél riogatja az autósokat, ezúttal tojásdobáló haramiákról kaptunk hírt sok-sok üzenetben. Mivel nem tudtuk, lehet-e valóságalapja, így inkább kipróbáltuk. Videó!

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

jokkmokk: Ny*lv*n * B v*lt*z*t j*tsz*k cs*k...
Új tulajdonosa lesz a Haladás futballcsapatnak, Homlok Zsolt a kapuk előtt
polgartars: N*m *rb*n * b*t*g, h*n*m *z*k, *k*k h*szn*k n*k*. *nn*k * b*r*h...
Hadházy: Orbán szülőfalujába a kisvasút mellé 1,5 milliárdért építenek hatalmas hidat
kertecske: *s m*t v*sz*t*tt * v*r*s,l*k*s**n*k *l*tm*n*s*g*b*n, *z *mb*r*k ...
Porfogónak akarja használni a Falco gyár az idén megvásárolt Kolozsvár utcai sporttelepet
kertecske: *z m*g*nt *gy sz*p m*s*. N*m *s t*d*m, h*gy m*r* j*, h*sz*n h*ss...
Porfogónak akarja használni a Falco gyár az idén megvásárolt Kolozsvár utcai sporttelepet
Mammamia: H* *z *v*t *lv*nn*k *kk*r m*g n*gy*n s*k *mb*r*t *l k*ll*n* v*nn...
Elvenné Lendvai Ildikó nyugdíját a Mi Hazánk