NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Percekig rugdosták egy győri aluljáróban a földön fekvő kirabolt férfit - 13 évet is kaphatnak

2020 nyarán két fiatalember és egy fiatal nő úgy rabolt ki Győrben egy 67 éves férfit, hogy közülük ketten percekig ütötték, rúgták a sértettet.

A Győri Járási Ügyészség vádiratának tényállása szerint a 21 éves férfi és 19 éves húga idén nyáron egy éjszaka ittas állapotban találkozott Győrben a 23 éves harmadik elkövetővel. Együttesen folytatták útjukat, mikor egy aluljáróban meglátták a sértettet - ismertette az esetet az Ügyészség.

Az idős sértettel beszélgetni kezdtek, majd a fiatalabb férfi egy hirtelen mozdulattal megpróbálta letépni a sértett válláról a táskáját. Mivel ez nem sikerült, ő és húga a férfit percekig kitartóan bántalmazták, testszerte ütötték, rugdalták. Harmadik társuk mindezt végignézte, majd a sértett zsebéből a bántalmazás során kihulló értékeket összeszedte és eltette.

Mikor a sértett az ütések, rúgások miatt a földre került, az őt bántalmazó férfi a táskáját megszerezte. A nő azonban ekkor is folytatta a bántalmazást, tovább ütötte és többször fejbe is rúgta a sértettet.

A terheltek 15400 forint kárt okoztak a sértettnek, akinek zúzódásos sérülései keletkeztek.

Az elkövetőket az ügyészség csoportosan elkövetett rablással és a testvérpárt emellett súlyos testi sértés kísérletével vádolja. Velük szemben 13 év szabadságvesztés is kiszabható. Harmadik társuk felfüggesztett szabadságvesztés ideje alatt követte el az 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetni rendelt bűncselekményt.

Az ügyben a nyomozást a Győri Rendőrkapitányság folytatta le, érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fog hozni.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

okidoki: *dd*g *s sz*r*k v*lt*k, *z*t*n *s *z*k l*szn*k. * t*d*s, *s * sz...
Döntetlen a világbajnok franciák ellen az Eb-n
dragan: https://www.p*t*c**k.c*m/ *nl*n* t*lt*k*z*st k*ll *nd*t*n* *z *...
Nincs rossz zene, csak kevés pia? A pénteki Szentivánéj zenei felhozatala próbára tette a füleinket
nemakos202: M*r * s*k*d*k c*kk *r*d*k *rr*l * r*szr*l. N*m cs*d*l*m, m*rt t*...
Tényleg vannak érdekes dolgok a szombathelyi Brenner körúti és a Jókai utcai kerékpárutaknál
dragan: https://www.p*t*c**k.c*m/ ...
Nincs rossz zene, csak kevés pia? A pénteki Szentivánéj zenei felhozatala próbára tette a füleinket
nagypapi: Cs*k *kk*r n*m v*lt *lh*m*rk*d*tt (h*gy dr*g*, *z m*s k*rd*s) h*...
Most már tényleg, igazán: júliusban érkezik a hivatalos kártya