NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Pénteken jöhet a bejelentés az újabb kijárási tilalomról

Pénteken hozzák nyilvánosságra a kormány döntését arról, hogy maradnak-e a jelenleg január 11-ig érvényben lévő járványügyi korlátozások, így a kijárási tilalom is.

A kormány még november 11-én döntött a fokozódó koronavírus-járvány miatt egy sor korlátozó intézkedés bevezetéséről, ekkor terjesztették ki a korábbi kijárási korlátozást tilalommá, átálltak a középiskolák a digitális tanrendre, és szigorították a maszkviselési szabályokat.

A döntés egy hónapra szólt, majd mivel nem enyhült a járvány, december elején újabb egy hónappal meghosszabbították, sőt újabb szigorításokat léptettek életbe.

Január 11-én megint lejár a korlátozások érvényességi ideje, így a kormánynak döntenie kell. Mint az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján kiderült, ezt hamarosan meg is teszi.

A kormánynak a járványügyi védekezést irányító operatív törzs tesz javaslatot az enyhítésre vagy szigorításra, és Müller Cecília országos tisztifőorvos már szerdán úgy nyilatkozott, a járvány fékezése érdekében meghozott intézkedéseket indokolt fenntartani, hiszen a magyar adatok ugyan biztatóan alakulnak, de a járvány továbbra is tart egész Európában, a környező országokban ismét jelentősen emelkedett a fertőzöttek száma. - írja az infostart.hu .

Hozzászólások (15)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Feltothi: Sz*r*nt*m t*l*p*ts*nk sz*m*t*g*t*t * l*k*s*db*! T* t*l k*rl*t*l...
"Nem tesszük a csizmát az asztalra, nem fúrunk olajkutat az Őrségben"
Feltothi: * c*g*k *tv*l*g*t*s* *t*n s*rt k*r*th*tn*n*k * p*lg*rm*st*r* h*v...
A szombathelyi polgármester szerint több önkormányzati szervezetnél is találtak szabálytalanságokat
TörökZo: H*b*zt*k *tt s*k*n, *gy *rz*m. H*b*zt*k *z *d*s*k *s h*b*zt*k * ...
„Totális káosz van itt kérem” – Szerdán reggel összeomlás volt a szombathelyi oltópontoknál
busman: M*jd j*l*zd, h* t*lj*tsz *z *d**t*z*s*n......
Nyilvánosságra hozták, milyen mellékhatásai lehetnek a kínai vakcinának
TörökZo: B*z*m b*nn* (*s f*lt*t*l*z*m, h*gy *n *s), R*zs*k*, h*gy *gy*tt ...
Tavaszi piknikre változott a botrányos szombathelyi oltakozás