NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Egy fél stadionnyit dobtunk ki a sámándobos pavilonra Milánóban

Elképesztő, hogy mire mentek el százmilliók a milánió és a velencei expókon.

A milánói expó annyiba került, amiből egy teljes Sziget fesztivál kijönne, de a velencei biennálé honlapján is vannak hiányosságok, ott annyira várják az olvasókat, hogy május óta egyetlen hír került ki rá.

A félkész milánói pavilon
fotó: Fotó: expohungary.com

Hétfőn két cikk is megjelent a magyar expórészvételek körüli furcsaságokról, vagyis, hogy a magyar kulturális kormányzat milyen gondosan kezeli a nagy nemzetközi kiállításokon való részvételeket. Az Index a milánói expó

láthatatlan

produkcióira helyezte a hangsúlyt, addig a 444.hu a velencei képzőművészeti biennálé honlapján talált, illetve nem talált semmit.

Milánói sámándobolás

Az Index kikérte az emberi erőforrás minisztériumtól azokat a szerződéseket, amik a milánói világkiállítást érintik, és a cikkükben azt írják, a kormány pavilonépítéssel együtt 5,2 milliárdot költött a milánói projektre, ami hatalmas összeg, az egész Sziget fesztivált meg lehetne rendezni ennyiből. A kiadások közt olyan tételek szerepelnek, mint például 16 darab, a milánói-magyar kapcsolatokról szóló film elkészítése, potom 60 millió forintért, bár ezek a filmek nem láthatók, és sosem vetítették őket. De egy multimédiás élményút nevű termékre is kidobtak 8 milliót, ezt szintén nem találhatjuk meg a pavilonban. Emellett Fellegi Tamás, volt fejlesztési miniszter cége, az Euroatlantic Solutions, több mint 800 millió forintért dolgozhat a milánió magyar jelenléten.

fotó: Nyugat.hu

Az pedig már csak széljegyzetnek tűnik, hogy egy zongorista 2,4 millióért lép fel Milánóban, valamint a Széchenyi Könyvtár 70 milliós forrásbiztosítása bizonyos dokumentumfilmekhez is elenyésző összeg csupán. Ne feledjük, hogy később ez a pavilon kerül Szombathelyre, legalább 50 évre.

Velence, az örök város

A velencei képzőművészeti biennálét a 444.hu nézte át kicsit alaposabban, és azt írják, hogy a Waberer's szállítmányozó cég logója rendre megjelenik a magyar pavilonban és a minisztériumi szórólapokon, amivel csak az az apró bökkenő van, hogy a fuvarozócégnek nincs szponzorszerződése. Nemrég ennek a cégnek a tulajdonosát nevezte ki Orbán Viktor a közúti fuvarozás miniszterelnöki biztosának. A biennálé nemzeti biztosi irodájának vezetője, Balatoni Monika azt közölte a hírportállal, hogy nincs is szponzori szerződésük a Waberer'sszel, a cég csupán kommunikációs segítséget nyújtott, de ahogy említettük, a biennálé oldalára május óta egyetlen cikk került csak fel.

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : *lt*l*n*s *sk*l** *szt*lyt*rs*m *s N*gyk*r *tc** b*r*t*m v*lt. ...
Elhunyt Pekovics József, nyugalmazott szombathelyi tűzoltó
jeremias: *r*mt*l* h*r, m**l*bb* gy*gy*l*st m*nd*n *r*nt*tt k*sgy*rm*kn*k....
Kásler: Állami támogatással is elérhetővé válik az SMA-s betegek terápiája
kezdem: K*r, h*gy *z *mp*t**t s*m l*h*t t*n*ln*... ...
„Hetvenévesen már nagyon nehéz az unokámmal egész nap tanulni”
crankitup: *zt *d*m *n *s. D*l*t*n n*gy*n n*m *k*r m*nn* *z * b*z*ny*s b*l*...
Egy nap hárman buktak meg Vas megyében ittas vezetéssel, ketten balesetet is okoztak
miki1950 : *rtsd, b*rk*lt c*g*ny*z*s. ...
Orbán Viktor: Összesen 24 tizennégy év alatti fekszik kórházban Covid miatt