NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Pártjáért készül tüntetni a Fidesz holdudvara

Békemenet Magyarországért fantázianév alatt vonulnak utcára sokan, Bayer Zsolttól Pataki Attiláig.

Mi, magyar demokraták, akik hiszünk egy erkölcsös polgári demokráciában, hiszünk a nemzet függetlenségében, hiszünk hazánk jelenében és jövőjében, akik saját akaratunkból választottunk magunknak kormányt, amelytől hazánk felvirágoztatását várjuk, a kommunizmus és posztkommunizmus lélekölő évtizedei után egyre növekvő aggodalommal látjuk, hogy a nemzetközi nyilvánosságban megjelenő félrevezető és elfogult híradások miképpen erősítenek föl egy olyan közhangulatot, amely méltatlan és igazságtalan színben tünteti fel országunkat, s amely egyre nagyobb károkat okoz hazánk gazdaságának és a magyar embereknek

- olvasható az esemény Facebook-oldalának bevezetőjében. A Békemenet Magyarországért január 21-én, szombat délután négykor startol el a Hősök teréről.

Ezzel a képpel promózzák magukat
fotó: Békemenet Magyarországért

Pro: "a szemét Le Monde meg a Nyugat akárhány hülye politikusa"

A "fideszes szimpátiatüntetésként" is emlegetett eseményen ott lesz többek között Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, Bíró Ica és Pataki Attila a könnyűzene oldaláról, Pozsonyi Ádám író, de még Széles Gábor vállalkozó és Szőnyi Kinga műsorvezető is. Továbbá Bayer Zsolt, aki a Magyar Hírlap mai számában így indokolja a felvonulást:

A tömeg pedig áll és vár. Zsigereiben érzi, ez az ő kormánya, s azt is, ha ezt a kormányt le tudja váltani az IMF, a szemét Le Monde meg a Nyugat akárhány hülye politikusa, akkor ők is le lesznek váltva. Akkor a magyar életlehetőségek is le lesznek váltva. Akkor megmaradhatunk lótuszzabáló disznóknak, csak a lótusz lesz egyelőre korlátozva, mert túl hedonisták voltunk ez idáig, és túl sokat fogyasztottunk.

Kontra: "agymosottak menete"

Ahogy az várható volt, az esemény beharangozása - az elmúlt hónapok ismert kormányzati túlkapásainak, antidemokratikus lépéseinek tükrében - sokaknál lecsapta a biztosítékot, és rengeteg Facebook-felhasználó fejtette ki ellenvéleményét az oldalon , ki cizelláltabb, ki keményebb hangnemben.

Van, aki egyszerűen csak felteszi a kérdést, hogy mennyi lesz a tarifája a fizetett vonulóknak (nem véletlenül, emlékezzünk csak a tavalyi március 15. ünnepség fizetett tapsolóira ), más azzal élcelődik, hogy érdemes lesz vinni útlevelet, mert a tüntetés végén külön gépek szállítják a résztvevőket Kínába. Akadt, aki Bayer Zsolt antiszemita kijelentéseit helyezte kontrasztba a "béke menete" kifejezéssel, és olyan is, aki szimplán csak agymosottak menetének nevezte a még meg sem történt rendezvényt.

Az Orbán-kormány mellett kiállók egyébként az Országházig fognak vonulni, zászlókkal és mécsesekkel. És hogy miért? A válasz talán abban rejlik, hogy a párttagság már töri a fejét egy ideje egy olyan akción, amivel az ellenzéki tüntetésekre reagálhatnának - lehet, hogy ez lesz az a bizonyos válasz.

Hozzászólások (26)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

marko1968: *s *z * f*rg*lm*r* *s *rv*ny*s? ...
Hosszabbodik a veszélyhelyzet, ráérünk meghosszabbítani igazolványainkat, csak éppen ez nem hatja meg a cégeket
crankitup: *n s*r*s *gyn{k v*gy*k. ;) n* *ly*nk*r m* v*n... x*x*...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
Echo: J*, *s s*k*r*lt j*v*t*n*, *g*z m*r cs*k *z n*m t*tt m*gj*gyz*st ...
Köszöntjük Szombathely újszülötteit, köztük Dánielt és Tesszát, a legifjabb ikerpárt
crankitup: N*m v*l*tl*n*l t*tk*s*t*tt*k 2050-*g * v*zsg*l*t d*k*m*nt*m**t.....
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel
fgzb: *z *ll*nz*kn*k *nny*t *z*nn*k, h*gy m*r r*g*n t*bbf*l* n*mz*tk*z...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt