NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Parlament előtt az orvosok béremelése

Az orvosok béremelése és a hálapénz megszüntetése lesz az Országgyűlés legfontosabb témája ezen a héten.

A miniszterelnök szombati videóüzenetében közölte

2020.10.03. 15:28

Orbán: soha nem látott mértékű béremelést kapnak az orvosok

/ hírek 8 hsz. /
A hálapénzt kivezetik a rendszerből.
: elfogadta a kormány a Magyar Orvosi Kamara (MOK) által előterjesztett, soha korábban nem látott méretű béremelést tartalmazó javaslatot
2020.09.30. 10:54

Óriási fizetésemelést kaphatnak az orvosok, de bukhatják a hálapénzt

/ közélet 7 hsz. /
Lapinformációk szerint a kormány szerdán az orvosi kamara javaslatairól tárgyal: a testület a hálapénz büntetőjogi betiltását és jelentős orvosi béremelést javasol.
, és a hálapénz kivezetéséről is megállapodás született.

A miniszterelnök közölte azt is, hogy az erről szóló törvényjavaslatot hétfőn benyújtják az Országgyűlések. Nemrég megmutattuk az új bértáblát

2020.10.03. 18:38

Itt vannak a kormány által elfogadott orvosi bértábla részletei

/ közélet 25 hsz. /
A Magyar Orvosi Kamara osztotta meg az új bértáblát.
.

A bértábla a gyakorlati idő szerint:

 • 6 -10 év után 1 231 212
 • 11-15 év után 1 399 247
 • 16-21 év után 1 491 679
 • 21-25 év után 1 655 653
 • 31-35 év tuán 1 868 567
 • 36-40 év után 2 025 667
 • 41 év fölött 2 380 057 forintot kereshet egy orvos - írja a Magyar Nemzet.

  Az ütemezéssel kapcsolatban Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke azt mondta, hogy január elsejétől érdemi emelésre van szükség, úgy számolnak, hogy ez a pluszösszeg 65-70 százaléka is lehet, 2022 januárban pedig a maradék összeg.

  Az Országgyűlés plenáris ülése hétfőn szokás szerint délután egy órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amelyek fő témája borítékolhatóan továbbra is a koronavírus-járvány lesz.

  Az Infostart információi szerint a parlament felkéri a Gazdasági bizottságot az atomenergia 2017-es és 2018-as alkalmazásáról szóló beszámoló megtárgyalására. Ezekről a házszabály szerint vita nélkül határoznak, és a bizottságok szavaznak. Ezt követően azonnali kérdések és kérdések hangzanak el el. Az őszi ülésszak eddig tapasztalatai alapján ezek során is a pandémia egészségügyi és gazdasági hatásai kerülnek napirendre, de az Európai Unió jogállamisági jelentése is bőven ad lehetőséget a vitára az ellenzék és a kormány képviselői között.

  Kedden az aradi vértanúkra emlékezik a törvényhozás, majd napirend előtti felszólalások következnek, végül pedig hét előterjesztésről döntenek a parlament tagjai. Ezek többsége a közvéleményből csekély érdeklődést kiváltó nemzetközi szerződés például a kettős adóztatásról és a vámunióról, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság idei költségvetésének módosítása, vagyis megnövelése viszont várhatóan felpezsdíti az ülésnapot, az ellenzék szerint ugyanis a közmédia csak kormánypropagandát sugároz, amire kár több pénzt adni.

  Terítékre kerül az állattenyésztők napjának kijelöléséről szóló kormánypárti előterjesztés is, amit a fideszes Horváth István nyújtott be. Ha elfogadják, akkor szeptember 29-e, Szent Mihály napja, a legelő állatok behajtásának napja lesz az állattenyésztők napja. A nemzetiségek helyzetéről és a vadvédelemről szóló indítványokról is rendeznek egy-egy általános vitát, Palkovics László innovációs és technológiai miniszternek pedig van egy energetikai tárgyú törvénymódosító javaslata, aminek köszönhetően a kormány szerint a hazai szabályozás teljes összhangba kerül a harmadik energiacsomag szerinti uniós előírásokkal.

  Jövő héten hétfőn ismét napirend előtti felszólalások, illetve azonnali kérdések teremtenek lehetőséget az ellenzéknek arra, hogy a kormány faggassa a legfontosabb ügyekben.

  Keresés

  Hozzászólások

  kazi: L*h*t, h*gy * 3 *v t*v*d*s, d* h*gy * C*V*D-j*rv*ny k*zd*t* *t* ...
  Lezárták a mászófalat a szombathelyi Sportligetben
  edmond: H*gy *llh*t *l* *ly*n h*lyz*t, h*gy *gy t*z*v*s gy*r*k f*l*gy*l*...
  Eltűnt egy kislány a Balatonban
  demokratikus_gumilovedek: F*p*d*s D*mszky-*t*nz*t. N*ll* t*rt*l*m. T*m*ny *mp*rt*lt b*llsh...
  Egy vidéki fiú Budapesten – interjú Karácsony Gergellyel
  angelica: N*k*m n*m k*ll *lm*nn*m *hh*z P*rp*c*g, h*gy m*lysz*g*nys*g*t l*...
  Az igazi szegénység rejtőzködik, de létezik
  joska01: S*k*dsz*r b*z*ny*t*d *st*b*s*g*d*t,t*d*tl*ns*g*d*t,t*j*k*z*tl*ns...
  Az igazi szegénység rejtőzködik, de létezik