NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Gazdaság

Porfogónak akarja használni a Falco gyár az idén megvásárolt Kolozsvár utcai sporttelepet

A cég készített egy használati koncepciót azért, hogy bemutassák az elképzeléseiket a területtel kapcsolatban. Mutatjuk miről van szó.

Kiderült, hogy mihez fog kezdeni a Falco a nemrég megvásárolt Kolozsvár utcai sportteleppel. Készítettek egy használati koncepciót az önkormányzat részére azért, hogy bemutassák az elképzeléseiket. Az előterjesztés szerint a területvásárlás környezetvédelmi célokat fog szolgálni, ami azt jelenti, hogy az ingatlanból porfogó lesz. Ezzel próbálják óvni a város levegőjét a rengeteg portól, ami a gyárból felszabadul. Ezt egy zajvédő sánc tovább építésével és a terület befüvesítésével, fásításával próbálják elérni. Nézzük meg, hogy miről is van szó pontosan.

 • A cég leszögezi, hogy ipari tevékenységet ezen a területen nem fognak végezni.
 • Céljuk egy védelmi zóna kiépítése az üzemi zaj és a szétszóródó porterhelés csökkentésének érdekében. Biztosítani fogják a megfelelő zajvédelmet és egy védősáv kialakítását az ipar és a vegyes területek között.
 • Garanciát vállalnak arra, hogy a birtokbavételig történő átmeneti időszakban a hajléktalanszálló működni fog. Miután megtörténik az ingatlan átvétele, a hajléktanszálló megszűnik, és az épületeket elbontják, mivel rossz állapotban vannak. A terület ezután parkosítva lesz.
 • A helyszínen nem fognak egyetlen új épületet sem emelni, kizárólag parkosítanak, fákkal ültetik be a területet. A sportpálya szélén szintén egy erdősáv fog épülni, amelynek az lesz a funkciója, hogy a levegőbe szabaduló port felfogja.
 • Az ingatlant idén adta el az önkormányzat a Falconak, akik most környezetvédelmi célokra szeretnék kihasználni a területet.
  fotó: Mészáros D. Zsolt

  A Kolozsvár utcai ingatlant egyébként azért kényszerült eladni a város, mivel a kormány nem kompenzálja az iparűzési adó csökkentését, így hárommilliárd forint hiányzik

  05.12. 10:59

  Eladja a Kolozsvár utcai sporttelepet a szombathelyi önkormányzat

  / közélet 12 hsz. /
  A Falco-gyár melletti ingatlanért nettó 750 millió forintot kérnek.
  a költségvetésből. A vásárlásra idén augusztusban került sor, az ingatlant 750 millió forintért vásárolta meg a Falco Zrt.

  Az itt működő hajléktalanszálló „elköltözik”, megépítését a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség vette át, amelynek támogatására az önkormányzat a Kolozsvár utcai sporttelep eladásának bevételéből tesz hozzá

  07.30. 07:40

  Az evangélikus egyház 550 milliót kap, hogy átvegye a szombathelyi idősek és hajléktalanok gondozását

  / közélet 6 hsz. /
  Az önkormányzat a Kolozsvár utcai sporttelep eladásának bevételéből tesz hozzá 550 millió forintot.
  550 millió forintot

  .

  Hozzászólások (6)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  miki1950 : J*l s*cc*lt*m. T* v*gy * 10. k*mm*nt*r* *k* f*nkc**n*l*s *n*lf...
  Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon
  belabo: M*t k*ll *z*n cs*d*lk*zn*? * p*d*g*g*s*k - *k*k m*nk*j* *r*dm*ny...
  Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon
  belabo: Gr*t*l*l*k, m*nd*n k*t*nt*t*s m*g*rd*m*lt, *m*t *tv*szn*k. *nny*...
  Rauscher Miksa díjat kapott Mátis Barna
  belabo: *z j*t*tt *sz*mb*, h*gy * b*c*kl**t*kn*k *s *rd*m*s l*nn* n*v*t ...
  Most már biztos: lesz bicikliút Szombathely és Balogunyom között
  miki1950 : M*nt * m*ll*k*lt k*mm*nt*k sz*m* *g*z*lj*, v*l*s *z *ls* k*mm*nt...
  Közel 7 milliárdot ad a kormány a Színházi Olimpia megrendezésére