NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

A parkolóórák rendben vannak - teszteltük

Állítólag a parkolójegy-automaták órája csal, és így verik át az autósokat. Állítólag.

Megbírságoltak egy autóst, miközben parkolójegyet vett

2014.02.16. 16:46

Megbírságolták, miközben parkolójegyet vett

/ közélet 37 hsz. /
A szombathelyi autós azt mondja nem volt türelmi idő, a szolgáltató szerint pedig igen. Kinek van igaza?
- erről szólt korábbi cikkünk, amelyben egy olvasónk levelét és a szolgáltató nyilatkozatát közöltük. A cikk kommentjeiben felhívták figyelmünket arra, hogy a parkolójegy-automaták óráival sincs minden rendben, állítólag trükköznek az idővel, ezért mi teszteltük azokat.

Kb. tizedszer írom le, mondom el minden lehetséges fórumon, hogy a szombathelyi automaták 2-3-4 perccel vissza vannak állítva, nem a reális időt mutatják, ezzel megkárosítják a parkolni vágyókat. Ez bűncselekmény, melyet a BTK. "Vásárlók megkárosítása" címen rendel büntetni. Soha sehonnan választ eddig még nem kaptam, sem írásos, sem szóbeli, sem telefonos bejelentésre.

- írta “iszek” felhasználónevű olvasónk. Bár ez valótlannak hangzott elsőre, mi az olvasókért és a közszolgálatiságért vagyunk, ezért megvizsgáltuk az automatákat. Közjegyzőt nem vittünk magunkkal, mert épp nem ért rá.

A Király és a Malom utca sarkán lévő parkolójegyautomatával kezdtük, kollégánk telefonján automata órabeállítás van bekapcsolva, ez körülbelül 55 másodpercet siet az automatán jelzett időhöz képest. Ezzel még nincs is gond, hiszen ha a jegyen szereplő időt nézzük, akkor egy perccel hamarabb érünk vissza az autóhoz, ha pedig a telefonra hagyatkozunk, akkor így is úgy is a vásárolt percnyit leszünk távol.

A telefon automata időbeállítással egy perccel előrébb jár
fotó: Garai Antal Atom

A parkolójegy árának bedobása után 15 percre váltottunk jegyet, kiadás után a jegyen szereplő időpont egyezett a kijelzőn lévővel (12:42), és a 15 percet ehhez hozzáadva a parkolás lejártát is rendben találtuk (12:57). Ezen eredmények alapján kijelenthetjük, hogy az automata rendben van, az órát nem buherálták meg, és nincs polgárlehúzó összeesküvés a háttérben.

Az időpont egyezik a jegyen és az automatán
fotó: Garai Antal Atom

Természetesen egy automatával nem értük be, de ugyanígy rendben találtunk mindent a Savaria Mozi melletti berendezésnél is. A tesztjegyeket továbbadtuk ajándékba a pár percre érkező autósoknak, így még kárba sem ment az aprónk. A teszt tisztaságát igazolóan pedig megemlítjük, hogy jegyvásárlás közben felpillantva az égre különleges csíkokat nem láttunk, tehát a parkolótársaság sem próbálta chemtrail-technikával

2014.01.25. 20:11

Háttérhatalom, ne permetezd méreggel a magyart!

/ könnyű 55 hsz. /
Demonstrációt tartottak a Petőfi Csarnokban azok, akik szerint gonosz háttérhatalom repülőkből szór vegyszert a lakosságra. Igen. Tényleg.
elhomályosítani tudatunkat.

Kapcsolódó

2014.02.16. 16:46

Megbírságolták, miközben parkolójegyet vett

/ közélet 37 hsz. /
A szombathelyi autós azt mondja nem volt türelmi idő, a szolgáltató szerint pedig igen. Kinek van igaza?

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Fater: Cs*k t*dn* k*ll*n* *lv*sn*, n*m*t*l v*gy *ng*l*l. J*, t*d*m, h*g...
Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak
Fater: https://www.bm***.gv.*t/...
Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak
Pizsi: N*m k*ll cs*k *z*rt t*r*ln* * k*mm*nt*m*t, m*rt l*k*cs*g k*mcs*z...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
Fater: R*p*st??????? N*, *z h*t*l*s. T* m*g m*r v*t*tk*zt*k. T*kf*j*k....
Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak
Fater: N*k*m *nk*bb H*tl*r * b*r*t*m....
Rendkívüli tüntetést jelentettek be hétfőre