NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Könnyű

Büntethetnek a fagy ellen letakart szélvédőért

Ha a parkolóőr nem látja a bérletet, akkor jön a Mikulás csomag.

Jön a szibériai hideg, ami akár lehetne alaszkai is, de ugye szívünk még mindig a keleti blokk felé húz, ezért marad a zimankó típusának ez a földrajzi behatárolása. A hideg ellen próbáljuk védeni, amit csak lehet. Az autó szélvédőjét például ponyvával, takaróval, vagy direkt erre a célra gyártott autótakaróval próbálják meg óvni éjszakánként a sofőrök.

Azonban felvetődik a kérdés: mi a helyzet azokkal az autókkal, amelyek fizető parkolóban hajtják álomra a motorjukat, és tulajdonosaik ponyvával fedik le a szélvédőt? Kaphatnak-e büntetést ilyenkor a gépjárműre?

Igen, kaphatnak

- kapjuk a választ a SZOVA parkolási ügyintézőjétől.

A rendelet ugyanis úgy szól, hogy a bérletet jól látható helyre kell kitenni a szélvédő mögé, és a szélvédőt elfedni nem lehet. A parkolóőrök ugyan a náluk lévő PDA készülékkel tudják ellenőrizni az autó rendszámával, hogy rendelkezik-e bérlettel, de a rendelet pontosan fogalmaz, a kézi készülék igazolása önmagában nem elég, az ugyanis csak a cég munkatársainak munkáját segíti. A bérletnek bizony látszódnia kell.

Csak a hó fedheti el

Abban az esetben egyébként, ha hó hullik a szélvédőre, tehát valamilyen külső környezeti hatás akadályozza a bérlet leolvasását, a parkolóőr nem tehet semmit. Ugyanis az autóhoz hozzá nem nyúlhatnak az őrök, így a havat sem söpörhetik le, hogy ellenőrizzék, mi is rejtezik alatta.

A sofőröknek tehát annyit tudunk tanácsolni, hogy ha óvni szeretnék autójukat, tegyék meg, de a reggel 8 órakor kezdődő parkolási üzemeltetési idő alatt hajtsák fel a takarót, legalább annyira, hogy a parkolóbérlet kikandikáljon alóla.

Kapcsolódó

2011.02.14. 07:18

Ha a parkolóbérlet rossz helyre csúszik…

/ közélet 8 hsz. /
Érvényes parkolóbérlet utólagos bemutatása után miért kell Szombathelyen 500 forintot leróni? És miért van az, ha ezt 48 órán belül nem fizetjük be, akkor az egész pótdíjat ránk terhelik? Rákérdeztünk.

Hozzászólások (16)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

mikornyicki: ...*s * f*d*szb*n *gyr* t*bbsz*r r*h*gn*k f*l h*ng*s*n. M*gy * ...
Ungár Pétert támogatja a szombathelyi ellenzéki előválasztáson a Jobbik
miki1950 : *z *s kr*mpl* *szt*s. * k*z*p*szt*ly *ls* f*l*n*k * kr*mpl*j*. ...
Márki-Zay Péter keményen nekiment Czeglédy Csabának a szombathelyi előválasztás miatt
miki1950 : N*m *ly*n *gysz*r* *z * k*rd*s. M*rt h* pl. *n l*nn*k *z *gy*k ...
Megvan az első érdeklődő Törőcsik Mari házára
elbandi: p*rsz*, m*nd*nk* *k*s*bb, h*sz *tt m*nd*nk* "sz*k*rt*"!!...
Kínai vakcina: mégsem véd a mutánsok okozta fertőzéstől
belabo: H*t*lm*s gr*t * m*gy*r b*jn*kcs*p*tn*k! V*g*g dr*kk*lt*m * m*ccs...
Bajnok a Haladás futsal csapata