NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Vélemény

Füvezett a lusta sofőr

A lakók el sem tudják képzelni, mi jár a vezetők fejében, amikor ilyen cselekedetre ragadtatják magukat.

Így a legkönnyebb. Nem kell bajmolódni további kormánymozdulatokkal, lesni a visszapillantó tükröket, figyelni a szomszédos autók elejét, vagy éppen hátulját, az ember egyszerűen csak átugrat a szegélyköveken, rá a kis földcsíkra, oszt jó napot, már meg is oldotta a parkolást a belvárosban. Az a néhány nyamvadt, letaposott fűszál meg kit érdekel, amúgy is semmirevaló ugar már ez a kiégett, ronda ágyás.

Így a legkönnyebb
fotó: -

A szomorú tényvalóság viszont az, hogy a parkoló melletti tömbház lakóinak pont ez a nyomorult földarab, ez a pár szál silány fű jelenti a szó szoros értelmében vett zöldterületet, ha azokat a csenevész, ládákba elültetett fácskákat nem számítjuk ide, amelyek az utcafronti járdán sorakoznak. Egyébként kilátástalan, sivár beton és aszfalt, amerre csak a szem ellát, na meg autók minden mennyiségben s a legelképzelhetetlenebb helyeken.

Mindezek miatt nagyon kényesek a környék lakói az apró parcellára, persze csak magukban vagy egymás között kárhoztatják a rárontó autók vezetőit, hiszen jól tudják, hogy semmit sem tehetnek ellenük. Eszükbe sem jut, hogy megpróbálják rajtakapni, s jobb belátásra téríteni őket, mert azzal is tisztában vannak, hogy ezeknek az embereknek a magaviseletét az isten sem tudná megváltoztatni.

Időnként ugyan elgondolkoznak azon, hogy vajon mi járhat a szóban forgó, különös teremtmények fejében, amikor ilyen cselekedetre ragadtatják magukat, de sosem sikerül rájönniük a helyes megfejtésre. Rettentően önző emberek ezek mind, legyintenek aztán a lakók, s csak abban reménykednek, hogy az elvetemült vezetők ritkán teszik tiszteletüket az ő környékükön. Persze ebben a reményükben újra és újra csalódniuk kell.

Kapcsolódó

2013.06.28. 14:15

Hogyan parkolhatunk ingyen fizetős övezetben?

/ könnyű 18 hsz. 1 kapcs. /
A robogós embert semmiféle veszély nem fenyegeti az ingyenes parkolás miatt, lófrálhat kedvére a városban.

2012.06.15. 09:21

Ingyenparkoló egyenlőbbeknek

/ közélet gal. 9 hsz. 4 kapcs. /
A szombathelyi egyenlőbbek ingyenes parkolója természetesen a város szívében van, s elvileg csak az önkormányzat dolgozói használhatják, senki más.

Hozzászólások (7)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Pistike39: *n *nk*bb *rt* *lv*s*sn*k g*nd*ln*m *z h**nyz*k *tt sz*r*nt*m....
Márciustól emelkednek a parlamenti fizetések, Kövér László járt a legjobban
Syper: M* * v*l*m*ny* * v*kc*n**g*z*lv*nyr*l???...
Podcast péntek: Élőben Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével
hatszazwattos: *z *l*bb*b*l *lt*nt*k *z *r*sj*l*k; d* t*l*n *rth*t*....
Emelt szintű készültséget rendelt el Orbán Viktor
hatszazwattos: *lt*lt *gy *v, *s t*v*bbr* s*ncs n*rm*l*s t*j*k*zt*t*s. *z s*jn*...
Emelt szintű készültséget rendelt el Orbán Viktor
miki1950 : M* *ndr*s v*l*m*ny* M*t*lcsy k*rm*nykr*t*k*j*r*l? ...
Podcast péntek: Élőben Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével