NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Dolgoznak a szombathelyi két órányi ingyenes parkolás bevezetésén

A megoldás a jelenlegi városvezetés választási ígérete volt.

A belváros parkolók zsúfoltságának csökkentése volt a célja az Éljen Szombathely! egyik választási ígéretének. Nemény András, akkor még polgármester-jelölt, ma már polgármester részletezte a javaslatot szeptember 16-án, egy hónappal a választások előtt a Kiskar utcai nagy parkolónál tartott sajtótájékoztatóján

2019.09.16. 12:11

Két órányi ingyenes parkolást tervez a két olcsóbb övezetben az Éljen Szombathely!

/ önkormányzati választás 2019 53 hsz. /
De csak a szombathelyi lakcímmel rendelkezők kapnák meg a kedvezményt. A cél, hogy a belváros parkolóiban csökkentsék a forgalmat.
.

A sárga és a zöld zónában lesz érvényes a kedvezmény
fotó: Mészáros D. Zsolt

Az elképzelés lényege, hogy a három parkolási zóna (piros, sárga, zöld) közül a sárga és a zöld zónában két órát ingyen parkolhatnának a szombathelyi lakosok , egyszerűbben azok, akik jogosultak a Szombathely-kártyára.

A parkolás első két órája lenne ingyenes, ha valaki tovább akarja foglalni a parkolóhelyet, azért már fizetnie kell, ezt SMS-ben vagy a később induló Szombathely applikációval tehetné meg.

Nemény András akkor hozzátette, először próbaüzemben indítanák el a kedvezményt, amit a tapasztalatok alapján módosítani is lehet majd, szerinte akár a belvárosi, piros zónára való kiterjesztése sem elvetendő.

A terv szerint így a szombathelyi autósok közül kevesebben hajtanának be a belvárosba, inkább a külső, számukra két órán át ingyenesen használható parkolókban hagynák az autót. Persze, kérdéses, ha a piros zónára is kiterjesztenék a kedvezményt, az mennyire csökkentené a belváros zsúfoltságát.

Kíváncsiak voltunk, hol tart most ez a terv, így feltettük kérdéseinket a városvezetésnek. Válaszukból kiderül, hogy Nemény András polgármester felkérte a SZOVÁ-t a koncepció kidolgozására, tehát

folyamatban van a szakmai előkészítés az ingyenes kétórás parkolás bevezetésére.

A válaszban megjegyzik, hogy annyit tudtak gyorsan tenni, hogy egy rendeletmódosítással december 23. és 31. között az egész városban ingyenes volt a parkolást, a módosítás a következő években is érvényben marad, tehát továbbra is ingyenes lesz a parkolás ebben az időszakban.

Hozzászólások (18)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kisbodoccs: H*t, * v*s*v*zb*n *gy *gr*ln*k, *h*gy * N*m*ny* f*ty*l!...
Ellehetetlenítik az úszásoktatók munkáját a szombathelyi uszodában?
demoktatorovm: B*cs*n*t! T*bb *lm*b*t*g *rj*ng*s*! ...
Videón, ahogy a Ricsárdgír beindította a szombathelyieket és a nyarat is
okidoki: Sz*pt*mb*r v*g* *kt*b*r *l*j*, *ly*n 4. h*ll*m j*n, *r*m l*sz n*...
Indiában egy új vírusmutációt azonosítottak
okidoki: *kk*r m*st*n *z * m*ccs*s cs*v* t*l*jd*nk*pp*n?...
Videó: Luxusautókat, csőre töltött éles fegyvereket foglaltak le a NAV nyomozói
okidoki: L*h*t h*gy N*m*ny * h*b*s? V*gy K*r*g*r*? :*...
Ellehetetlenítik az úszásoktatók munkáját a szombathelyi uszodában?