NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Önkormányzati választás 2019

Két órányi ingyenes parkolást tervez a két olcsóbb övezetben az Éljen Szombathely!

De csak a szombathelyi lakcímmel rendelkezők kapnák meg a kedvezményt. A cél, hogy a belváros parkolóiban csökkentsék a forgalmat.

A Kiskar utcai nagy parkoló sarkában, a parkolóautomatánál jelentette be parkolásgazdálkodási tervüket Nemény András, Az Éljen Szombathely! frakcióvezetője és polgármester-jelöltje.

Emlékeztetett rá, hogy öt évvel ezelőtt ingyenes parkolást szerettek volna a városban, az azóta szerzett tapasztalatok alapján ezt módosították, de mindenképpen kedvezményt akarnak adni a szombathelyieknek.

fotó: Szilágyi József (telefonos fotó)

A belváros zsúfolt, ezt a zsúfoltságot csökkenteni kell, és ezért is tervezik, hogy a három parkolási zóna (piros, sárga, zöld) közül a sárga és a zöld zónában két órát ingyen parkolhatnának a szombathelyi lakosok, egyszerűbben azok, akik jogosultak a Szombathely-kártyára.

A parkolás első két órája lenne ingyenes, és ehhez központilag legyártott, a kocsiban elhelyezhető parkolóórákat használnának. Az autós a parkolás megkezdésének időpontját állítaná be rajta, és ettől számítana a két óra kedvezmény.

Kérdésünkre Nemény azt mondta, ha valaki tovább akarja foglalni a parkolóhelyet, azért már fizetnie kell, ezt SMS-ben vagy a később induló Szombathely applikációval tehetné meg.

Nemény András hozzátette, először próbaüzemben indítanák el a kedvezményt, amit a tapasztalatok alapján módosítani is lehet majd, szerinte akár a belvárosi, piros zónára való kiterjesztése sem elvetendő.

Megjegyezte, ilyen rendszer más városokban már működik, szerinte kisebb lenne a zsúfoltság a belvárosi parkolókban. Ezért is tartotta a sajtótájékoztatót a Kiskar utcai parkolóban, ami a sárga zónába tartozik, így a kedvezmény itt is érvényes lenne, de pár lépésre van csak a belvárostól és a Fő tértől.

Hozzászólások (53)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacs_ugynok: S*nk* v*gy, t* pr*v*k*t*r tr*ll! :P...
Kidobhatják a szemétbe a mintegy 200 milliárd forint közpénzt elnyelő kukaholdingot
Ddd911: H*gy *s m*nn*. *z * sz*nt. *nn*n cs*k l*jj*bb v*n n*l* pl. ...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
Ddd911: Sz*mt*l sz*mb*n t* *s m*g*rt*n*d h*gy n*m v*lt*m f*lm*ntv* t*stn...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
polgartars: V*j*n m*nny*t g*nd*lk*dt*k *z*n * "m*g*ld*s*n"? G*zd*...
Novák Katalin bejelentette: nyelvvizsga nélkül is átvehető a diploma
polgartars: *zz*l *gy*t*rt*k, h*gy * sz*nt*kh*z k*p*st j*l j*tsz*tt*k, l**k*...
"Szombathelyi" gól a németek ellen