NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Párizsban lesz a budapesti olimpia

Megszületett a döntés, miután Párizs és Los Angeles megegyezett egymással.

2024-ben Párizs, míg a 2028-ban Los Angeles rendezhet olimpiát.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság hétfőn este megerősítette: Los Angeles felajánlotta, megrendezi a 2028-as olimpiát, ezzel együtt hozzátették: ez a döntés kikövezi az útját annak, hogy a 2024-es játékokat Párizsnak ítéljék oda - írta az MTI. Los Angeles polgármestere korábban azt mondta, hogy bizonyos feltételek mellett kész arra, hogy átengedje Párizsnak a 2024-es rendezést, ugyanis Franciaország jelezte, hogy kimondottan a 2024-es játékok érdeklik, Los Angeles pedig kiegyezett a 2028-as rendezés lehetőségével is.
fotó: krone.at

A NOB július 11-én döntött arról, hogy szeptember 13-án a 2024-es mellett a 2028-as nyári játékok rendezőjét is bejelenti. Ennek előfeltétele, hogy a két város és a NOB megegyezzen, így ezt a megállapodást hagyhatja majd jóvá Limában a NOB tagsága.

A 2024-es játékokra Párizson és Los Angelesen kívül Boston, Hamburg, Róma és Budapest is jelentkezett, de mind a négy város visszalépett a pályázattól. Budapest azért, mert a Momentum Mozgalom összegyűjtötte az olimpia megrendezéséről szóló népszavazáshoz elegendő aláírást, és az látható volt, hogy a magyarok többsége ellenzi a budapesti olimpiát.

A francia főváros az 1924-es játékokon kívül 1900-ban már volt házigazda, viszont sikertelenül pályázott az 1992-es, a 2008-as és a 2012-es játékokra. Los Angeles is kétszeres rendező: 1932-ben és 1984-ben is tartottak itt olimpiát.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

De casu diaboli: B*z*ny*t*n* * b*r*s*g*n k*ll. K*z*lt*m *gy t*nyt. M*gh*zz* t*bb...
Zacher etikája
miki1950 : *z *g*zg*t* t*rm*sz*t*s*n v*ssz*cs*n*lt* *z *szt*n*s m*m*l*kl*t*...
Répcelakon otthon maradt ma reggel a teljes tantestület, fegyelmit kapnak
miki1950 : *z *s*tb*n l*t*m, *z * t*ny *gy cs*pp*t s*m z*v*rj* *m*n*ns *szm...
Nem létező rendszámú autóval követték Czeglédy Csabát
miki1950 : * k*rh*zb*n p*nzt *j*nl*tt*k. *h*. *zt t*l*n b*z*ny*t*n* *s k*n...
Zacher etikája
miki1950 : Z*ch*r G*b*r Sz*b*d **r*p* p*dc*stj*b*n *lm*nd*tt *nt*rj*j* *s *...
Zacher etikája