NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Vélemény

Repüljön az MSZP fantomrepülőtérről!

Közlemény

Vas megye, Szombathely fejlődéséért felelősséget érző emberekként megdöbbenve olvassuk az MSZP közleményét, mellyel a pápai katonai repülőtér mai napon bejelentett civil-katonai teherrepülőtérré fejlesztésére reagáltak.

A gazdasági és politikai képtelenségektől, szemenszedett hazugságoktól hemzsegő reakció sem lepett meg minket annyira, mint az, hogy a szombathelyi szocialista képviselők azt hiszik, hogy egy olyan beruházással, amely jól hangozhatott volna ugyan, de amelynek az elmúlt években megkezdődnie sem sikerült, amelynek gazdasági feltételei hiányoznak, állítólagos piaci befektetői pedig rég köddé váltak, hasznosabb lenne a térség polgárai számára, mint a már jelenleg is katonai cargo reptérként működő pápai bázis megnyitása a civil kereskedelem irányába.

Azt az állítást ugyancsak nehéz komolyan venni, amely szerint a pápai repülőtér fejlesztéséről szóló döntés a Vas megyei munkahelyteremtést lehetetlenítené el, hiszen azt a kisiskolások is tudják, hogy egy teherrepülőtér nem önmagában teremt munkahelyeket, hanem az általa vonzott beruházások sokasága által, amelyek pedig természetesen a reptér teljes vonzáskörzetében érvényesülnek, így kötve hozzá végleg a Szombathelytől mindössze 75 kilométerre fekvő Pápát a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ ügyéhez és célkitűzéseihez.

A Kormány döntésével, mellyel lehetővé vált a pápai repülőtér vegyes használatú, civil és katonai gépek fogadására egyaránt alkalmas közlekedési csomóponttá fejlesztése, egyúttal teljessé válik a térség közlekedési fejlesztési projektjeinek sora, hiszen a már megkezdődött közúti és vasúti fejlesztések mellett immár a civil légi teherszállítási képesség is megteremtődhet az érintett megyék vonzáskörzetében.

Az MSZP állításaival ellentétben a Vát és Porpác térségébe tervezett reptér megépítésének ma sincs akadálya! Felszólítjuk ezért a közleményt jegyző szocialistákat, hogy álljanak ki a szombathelyiek elé és állításaik igazolására mutassák be végre a soha, senki által nem látott befektetőket!

Fidesz Szombathelyi Szervezete

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

demokratikus_gumilovedek: *z*k *t*n n*m *ll*k l*b*ln* * f*d*sz*s m*d**r* * sz*nts*g*s m*r*...
A hirdetési piacra hivatkozva a teljes szombathelyi választókörzetre kiterjesztik a Savaria Fórumot
miki1950 : *z *gy p*ld**rt*k* d*nt*s l*sz, *s k*v*t*nd* v*l*m*nny* *ll*nz*k...
A hirdetési piacra hivatkozva a teljes szombathelyi választókörzetre kiterjesztik a Savaria Fórumot
joska01: *n v*gy*k * k*cs*g?? *n k*lt*k *l *gy h*l*m p*nzt “t*n*cs*d*sr*”...
A hirdetési piacra hivatkozva a teljes szombathelyi választókörzetre kiterjesztik a Savaria Fórumot
joska01: * t*ny *z t*ny!! L*h*t m*gy*r*zn*!! 63m*ll** * h*v*r*kn*k pr*p*g...
A hirdetési piacra hivatkozva a teljes szombathelyi választókörzetre kiterjesztik a Savaria Fórumot
StarMan: R*TT*GJ*T*K! *gy k*s f*lh*, *gy k*s sz*l, *s* s*mm*, *m* k*ll*t...
Valami nagy és durva közeledik Szombathely felé