NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Vélemény

A szombathelyi Fidesz üdvözli a kormány döntéseit

Sajtóközlemény

A Fidesz-KDNP szombathelyi önkormányzati frakciója üdvözli a mai miniszterelnöki látogatás kapcsán tett bejelentéseket:

A mai napon 700 új szombathelyi munkahely létesült milliárdos kormányzati segítséggel. Ezen felül 500 millió Ft-ot meghaladó munkahelyteremtő támogatást kapott több szombathelyi kis-, és középvállalkozás. A Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ keretében a közeljövőben több mint huszonötezer új munkahely létesülhet a régióban, és 1 milliárd eurós tőkebefektetés várható.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata ingyenes tulajdonba kapja a Rohonci úti Haladás-stadionnak is helyet biztosító MÁV-ingatlanokat. Emlékezetes, hogy az előző kormányzati ciklusban mintegy 700 millió forintért kívánta a MÁV, illetve az MSZP vezette kormányzat eladni az ingatlanegységet, amelyhez most térítésmentesen juthatnak hozzá a szombathelyiek.

Ugyancsak a szombathelyi önkormányzat tulajdonába kerül ingyenes átadással a Vas megyei polgárok temetkezését is ellátó, korábbi megyei tulajdonú cég. Ez óriási lépés a megyei temetkezési szolgáltatás egységének megőrzése érdekében, és jelentős vagyoni többletet jelent Szombathely városának.

A hosszú ideig kiemelt kormányzati projektként kezelt vát-porpáci reptér engedélyezése – holott erre a lehetőség fennállt – nem indult el a mai napig. A soha, senki által nem látott kínai, és az állítólagos magyar befektetők 2009 óta egyetlen lépést sem tettek a projekt engedélyeinek megszerzése érdekében. Bár szocialista politikusok egyéni érdekeket sem mellőző motivációkkal házaltak az ügyben, sajnos a valóság a köddé vált többi MSZP-s ígérethez hasonlatos. A térségben zajló jelentős iparfejlesztések ugyanakkor indokolttá teszik egy cargo reptér létrehozását, amely ideálisnak mutatkozik a szombathelyi gazdasági szereplők igényeinek kielégítésére. Nem kergethetünk tovább illúziókat, és vágyálmokat!

A mai, honvédelmi miniszteri bejelentést már több szombathelyi cég vezetője is üdvözölte. A pápai katonai reptér fejlesztése és intermodális logisztikai központtá alakítása a Nyugat-Dunántúl egésze számára jelentős gazdasági előnyöket hoz.

Felszólítjuk az MSZP-s képviselőket, hogy a mögöttük álló gazdasági érdekcsoport kiszolgálása helyett Szombathely városát képviseljék!

Szombathely, 2012. október 26.

A Fidesz-KDNP szombathelyi frakciója

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

joska01: T*l* p*nzt*rr*l,k*v*l* *d*tts*g*kk*l v*tt*k *t * h*t*lm*t-*z t*n...
Czeglédy Csaba: Világossá kell tenni, hogy Hende Csaba nem látja el a kötelességét
Attila: N*m l*tt*m * m*rk*z*st m*rt n*m sz*kt*m f*c*t n*zn*, m*ndj*k tv...
Kikapott Magyarország a címvédő Portugáliától
lolka: L*m*r*dt: * "l*gsz*bb" m*d*s*t*s. V*l*m* *ly*sm*, h*gy ...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
alagi: V*l*m*ly*k *l*z* h*zz*sz*l*sh*z: n*m, n*m k*ll *s n*m sz*b*d b*z...
Kikapott Magyarország a címvédő Portugáliától
okidoki: *kk*r m*r *ln*z*st d* *n *s sz*m*nk*rn*m, - m**rt cs*k 22b*n...
Czeglédy Csaba: Világossá kell tenni, hogy Hende Csaba nem látja el a kötelességét