NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Panaszkodnak a tanárok, hogy nem tesztelik őket és nincs kontaktkutatás

Vagy ha van is kontaktkutatás, akkor lassú.

Erről a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke számolt be az ATV Start című műsorában, ahol elmondta, hogy felmérésük szerint a tanárok 74 százaléka nem érzi magát biztonságban, és a megkérdezettek 78 százalékának munkahelyén már megjelent a koronavírus. Arra a kérdésre, hogy egyértelmű és az egészségvédelem szempontjából megfelelőnek tartják-e a központi szervezetek protokollját, a válaszadók 46 százaléka nemmel felelt, míg 45 százalék azt mondta, nem volt érintett, mindössze 9 százalékuk válaszolt igennel a kérdésre. A túlnyomó többség, 78 százalék pedig szükségesnek tartaná a pedagógusok rendszeres tesztelését. A felmérést egyébként még október elején készítették, és több ezren vettek részt benne.

Szabó Zsuzsa elmondta, hogy özönlenek hozzájuk a panaszok azzal kapcsolatban, hogy nem tesztelik őket és nincs kontaktkutatás sem, ha van, akkor lassú. Azt is hozzátette: a fertőzöttek száma nagyon magas és már négy pedagógusok elhunyt a koronavírusban.

A szakszervezetnek egyébként javaslata is van, hibrid oktatást vezetne be: a középiskolásokat és az általános iskola felső osztályaiban tanulókat digitális térben képeznék, az alsó tagozatosok bent maradnának az iskolákban, viszont megfeleznék az egy osztályban tartózkodók számát. Úgy vélik, az őszi szünet után szükség lenne ennek a rendszernek a bevezetésére.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : *zt *z *d**t*zm*st! N*m *k*r*m *lh*nn*! * f* t*ng*ly k*l*t -ny...
A szombathelyi Fő téren hosszában nem lehet biciklizni. De jó ez így?
miki1950 : M*g*nt *gy*t k*ll, h*gy *rts*k. S*jn*s *tt t*rt*nk m*, *gy k*ll...
Megszólalt Müller Cecília a harmadik oltásról és annak vakcináiról
miki1950 : M*r n*gy*n *d*j* v*lt! F*nt*s, h*gy * sz*l** k*cs*t m*gny*g*dh*...
Megkapta a várva várt kezelését az SMA-beteg Noel
miki1950 : *l n* m*rj t*nn*, m*rt f*lh*b*r*d*s*mb*n m*gk*r*sl*k *s *z *rr*d...
Keserű valóság - A magyarok háromnegyede szegénynek számít uniós szinten
miki1950 : T* n* l*gy*l m*r l*k*tt! T*d*d h*nysz*r *rt*m l* k*mm*nt*t k*cs...
Keserű valóság - A magyarok háromnegyede szegénynek számít uniós szinten