NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Padra döntötte a villanyoszlopot az Opel Szombathelyen

Út szélére telepített padra döntött villanyoszlopot egy karambolozó Opel az uszodánál. Szerencsére senki nem sütkérezett ott a jó időben. De miért vannak padok az út szélén?

A kutyafuttatóra nézett vissza egy hölgy sofőr Szombathelyen, a Fedett Uszodánál, miközben a Bartók körúton haladt a Savaria Plaza irányába Opel Corsájával. A pillanatnyi félrenézés közben az autó felszaladt a jobb oldali padkára, majd egy villanyoszlopnak csapódott és kidöntötte azt. A villanyoszlop egyenesen egy út széli, a Fedett Uszoda felé néző padra csapódott. Szerencsére a jó időben senki nem ült ott, hiszen a legjobb esetben is súlyos sérüléseket szenvedtek volna az ott pihenő emberek.

Oszlopot döntött egy Opel Szombathelyen, az uszodánál
fotó: Tánczos Mihály

Az autó sofőrje információink szerint az arcán és a mellkasán sérült, a mentők kórházba szállították. A helyszínelés és az oszlop elszállításának idejére fél pályán haladhatott a forgalom.

A kilátás a járda másik oldaláról is hasonló lenne
fotó: Tánczos Mihály
A jelek szerint a balesetet figyelmetlenség okozta, azonban számunkra az is elgondolkodtató, mit keres úttest felé fordított pad az úttest és a járda között? A mostani balesetet célszerű intő példának venni és átgondolni a padok úttest melletti kihelyezését. Ha a sofőr pár méterrel arrébb tér le az útról, akkor éppen a padnak csapódik. Talán szerencsésebb - és egy kicsivel egészségesebb - lenne az ülő alkalmatosságokat a járda park felőli oldalára áthelyezni.

Figyelmen kívül hagyta a STOP táblát

Baleset történt a Szombathelyen a Vörösmarty Mihály és Semmelweis Ignác utcák kereszteződésében is, ahol a Semmelweis utca felől érkező autó vezetője nem adta meg az elsőbbséget a védett úton közlekedő járműnek. A kora esti órán a közlekedési jelzőlámpa már sárgán villogott.

Baleset Szombathelyen a Vörösmarty - Semmelweis utak kereszteződésében
fotó: Tánczos Mihály

Kapcsolódó

2010.04.29. 16:55

Oszlopot tarolt a Renault - Árokba csapódott a Honda (frissítve)

/ sokkoló gal. 73 hsz. 5 kapcs. /
Kacsázott az úton, majd egy útszéli oszlopot kidöntve az árokba penderült egy Renault Szombathely határában. A sofőr kificamodott vállal is állította, hogy semmi baja.

2010.03.30. 12:45

Meghalt a villanyoszlopnak csapódó Suzuki sofőrje (fotó, videó)

/ sokkoló gal. 10 hsz. /
A Suzuki Swift a 86-os szombathelyi elkerülőjén egy villanyoszlopnak csapódott, sofőrjét a tűzoltók vágták ki a roncsból.

2008.12.07. 16:38

Oszlopot döntött és fejreállt a Clio

/ sokkoló gal. /
Eddig tisztázatlan okból letért a jobboldali útpadkára és villanyoszlopnak ütközött egy Renault Clio vasárnap délután, Szombathely határában. A jármű a karambol után fejre állt.

Hozzászólások (12)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés