NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Csak Szombathely

„Megjött a cigány, meg a sánta haverja” – összefogtak a szombathelyiek egy bolti vagyonőr ellen

A megmozdulásnak Facebook-oldala is van, ahol három nap alatt 43 komment jött össze, melyek mind konkrét incidensekről számolnak be.

November 29-én létrejött egy Facebook-csoport azért, hogy a szombathelyiek közösen elérjék egy vagyonőr kirúgását. Nagyon úgy fest, hogy az akció nem hirtelen fellángolásból született, és nem kevés embert érint. Az oldal három napja született meg és eddig 43 hozzászóló számolt be a vagyonőr minősíthetetlen viselkedéséről. Néhány történet már évekkel ezelőtti.

A beszámolók szerint a vagyonőrt már több helyről kirúgták viselkedése miatt

Miután megtaláltuk az oldalt, több érintettet is megkerestünk. Mint a beszámolókból kiderült, a vagyonőr jelenleg egy szombathelyi Spar élelmiszerboltban dolgozik.

Az egyik érintett azt mesélte nekünk, hogy amikor pár napja belépett az üzletbe, a vagyonőr a többi vásárló előtt megalázva, ordítva szólította fel távozásra, mert szerinte nem volt rajta maszk. A vásárló próbált tudomást sem venni róla, de a vagyonőr végig kísérte az egész üzleten, és közben hangosan szidalmazta.

Mikor látta, hogy a kiabálással nem ér el semmit, azzal fenyegette olvasónkat, hogy rendőrt hív rá. Mivel olvasónk alaptalannak tartotta a vádakat, türelmesen megvárta a rendőröket. Ők megnézték a biztonsági kamera felvételeit, és megállapították, hogy már az üzletbe lépéskor viselt maszkot a vásárló, amit egyszer sem vett le, míg bent tartózkodott.

A rendőrség távozása után a vagyonőr is visszavonult az őrkabinba, így olvasónk már nem tudta megkérdezni tőle, mire való volt ez az egész felhajtás?

Egy másik érintett arról számolt be nekünk, hogy akárhányszor ebben a Sparban vásárol, a vagyonőr etnikai származása miatt zaklatja.

„A fiamnak születési rendellenesség miatt rövidebb az egyik lába. Nemrég, amikor együtt mentünk vásárolni, a vagyonőr már a bejáratnál hangosan odaszólt nekünk, hogy megjött a cigány, meg a sánta haverja”

A vagyonőrrel egyébként szerkesztőségünk két tagjának is vannak személyes tapasztalatai, szintén nem túl vidámak.

Nem hivatalos információk szerint a férfi nem a mostani munkahelyén vált zűrössé. Többen számolnak be arról, hogy őket évekkel ezelőtt, egy másik üzletben zaklatta. Sokan pedig csak „a mekis biztiőrként” emlegetik, mert a kommentelők szerint ott is voltak vele zűrök. Egy volt kollégája azt mondta nekünk, hogy régen a szombathelyi börtönben is dolgozott őrként, és már onnan is azért rúgták ki, mert erőszakoskodott a rabokkal.

A Spar kivizsgálja az ügyet

Kedd délelőtt az ügyben megkerestük a Spart is, ahol a vagyonőr dolgozik. Szóvivőjük azt mondta, a sértettek által létrehozott Facebook-oldal alapján súlyosnak tűnik az ügy, ezért alaposan ki kell vizsgálniuk, mielőtt nyilatkoznának. A szóvivő legkésőbb csütörtökre hivatalos tájékoztatást ígért.

(Címlapképünk csupán illusztráció)

Hozzászólások (29)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

fgzb: M*jd h* * v*r*s * k**s* *d*k*t , f*j*nk*nt + 5*ft s*rcc*l p*t*l...
Papíron Írországba költözik az Aptiv jó része, ami újabb mély sebet ejt a szombathelyi költségvetésen
Igaz: *z *nd**n r*z*rv*t*m*k*t m*r f*lsz*b*d*t*tt*k ? V*gy *k m*g m*nd...
76 éve szabadították fel az auschwitzi koncentrációs tábort - Szombathelyi visszaemlékezések
Igaz: V*nd*gl*t*s*s*k t*nt*tt*k M*ll*rc* sz*g*t*n - * k*rl*t*z*s*k *ll...
Amikor a veszélyhelyzet előhozza a rendőrből a jogsértőt
nemazert: H* b*v*nt*k f*d*z*tk*nt * k*s*bb *l*d*tt *ng*tl*t *s * m*gv*s*r*...
Varga Judit a férjével 200 millióért vásárolt ingatlanokat - Orbán Viktor közelében
Igaz: +1 +1 +1 ..........
Podcast – Miért fogadja el a társadalom jó része a mindent átszövő korrupciót?