NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Országos fődíjat nyert a Nyugat tényfeltáró cikke

A rangos elismerést kedd este vehette át lapunk két újságírója a Finn Nagykövetség Rezidenciáján. Hab a tortán, hogy a Nyugat az első vidéki médium, amely bezsebelhette a díjat.

Ahogy arról nyár elején beszámoltunk

2019.06.20. 08:25

Oknyomozó újságírói programban vesz részt lapunk

/ közélet gal. 11 hsz. /
Részünkről megtiszteltetés. A gyümölcsöket majd olvasóink is megkóstolhatják.
, a Nyugat idén is részt vett a korrupció ellen és a sajtószabadságért küzdő Transparency International Magyarország Alapítvány oknyomozó újságírói mentorprogramjában. Ennek lényege, hogy egy tapasztalt újságíró felkarol egy a szakma iránt érdeklődő vagy pályakezdő fiatalt és közösen megírnak egy komoly, tényfeltáró cikket.

A programot, ami egyben verseny is volt, immár hetedik alkalommal rendezték meg olyan támogatókkal, mint a finn, a svéd, a német, a holland és a francia nagykövetség.

A mentor-mentorált párosok, mínusz egy mentorral és a Transparency projektmenedzserével, Szabó Dániellel. | Még több képért kattintson!
fotó: Zoltán Tuba (Képszerkesztőség)

A nyugatos mentor ezúttal Józing Antal volt, mentoráltja pedig Czömpöl Bianka. Cikkük

2019.10.20. 18:19

Mi épül ott a síkon távolban? – Állami pénzből magán fociakadémia Szombathelyen

/ közélet 13 hsz. /
Az utóbbi időben annyi pénz érkezett Szombathelyre futballra, mint a város teljes éves költségvetése. A 16 milliárdos stadion után most egy 6 milliárdos labdarúgó akadémia épül. Utánajártunk, miért is?
a Szombathely és Sé határában épülő hatmilliárdos állami futballakadémiáról szól, ami mint kiderült, nem véletlenül a magánkézben lévő Illés Akadémia mellett kapott helyet. Bár a kormányzati és szakmai anyagok nem említik, a város labdarúgásával foglalkozók már a kezdetek kezdetén tényként könyvelték el, hogy az új akadémia az Illés Akadémia bővítése lesz.

Gondolatmenetünket végül a Nemzeti Sportközpontok is megerősítette. 2016-ban ugyanis kiírtak egy pályázatot a nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelési centrum bérleti jogáért, amit nem túl nagy versenyben az Illés Sportalapítvány nyert meg – ők voltak ugyanis az egyedüli pályázók. Mint megtudtuk, a bérleti díj potom 400 ezer forint lesz havonta. (A teljes cikk itt

2019.10.20. 18:19

Mi épül ott a síkon távolban? – Állami pénzből magán fociakadémia Szombathelyen

/ közélet 13 hsz. /
Az utóbbi időben annyi pénz érkezett Szombathelyre futballra, mint a város teljes éves költségvetése. A 16 milliárdos stadion után most egy 6 milliárdos labdarúgó akadémia épül. Utánajártunk, miért is?
, folytatása pedig itt
2019.11.05. 09:03

Megtudtuk, mennyiért bérli majd az Illés Akadémia az új szombathelyi fociakadémiát

/ közélet 40 hsz. /
Nem igazán értjük, hogy miért maszatolták el ennyire a 6 milliárdos akadémia történetét, így több érintettnek is elküldtük kérdéseinket. A Nemzeti Sportközpontoktól kaptunk egyedül értékelhető választ, kezd kitisztulni a kép.
olvasható.)

fotó: Zoltán Tuba (Képszerkesztőség)

Temérdek pozitív visszajelzést kapott a cikk, amit végül a négytagú zsűri a legjobbnak titulált az öt mentor-mentorált páros munkája közül. Így a Nyugat szerzőpárosa lett a mentorprogram idei győztese, ráadásul az első vidéki médiumként. A záróceremóniát a Finn Nagykövetség Rezidenciáján tartották kedd este, a tapasztalt és ifjonc újságírók mellett pedig jelen voltak azok a nagykövetségek is, amelyek teljes mellszélességgel támogatják a mentorprogramot, illetve a szabad sajtót.

Beszédet mondott a Transparency projektmenedzsere, Szabó Dániel, a finn nagykövet, Markku Virri, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója, Martin József Péter, a svéd nagykövet, Dag Hartelius, a holland nagykövet, René van Hell, a Francia Nagykövetség első titkára, Julie Fort és a Német Nagykövetség s ajtóattaséja, Jens Preissler. Ezt követte a díjátadás és egy kötetlen beszélgetés minden szerzőpárossal, végül pedig egy jó hangulatú fogadással zárult az este, ahol temérdek gratulációt kaptunk cikkünkért.

Még több képért kattintson!
fotó: Zoltán Tuba (Képszerkesztőség)

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Szup: * p*lg*rm*st*r *s k*l*t*g*th*tn* *t*n*n*zn* * sz*nv*n*ln*k, m*g ...
Nincs rossz zene, csak kevés pia? A pénteki Szentivánéj zenei felhozatala próbára tette a füleinket
jeremias: M*jd j*v*r* * K*t*r* VB. *tt *zt*n l*h*t t*rd*p*ln* m*g sz*v*rv*...
A müncheni nem, de a frankfurti stadion szivárványszínű lesz a német-magyar meccs alatt
kisbodoccs: Sz*v*rv*ny*s? H*h*h*h*h*h* N*gy*n t*k*s*k *z*k * n*m*t*k! K*cs...
A müncheni nem, de a frankfurti stadion szivárványszínű lesz a német-magyar meccs alatt
Rőzsike : M*st *z k*m*ly? *z m*r t*bb m*nt v*cc. V*z* *z*k n*m ny*gsz*n*k....
Új, multifunkcionális sportcsarnok épülhet Körmenden
anatra: *z *gy f*k* n*ws l*v*g. ...
Szijjártó Péter: Globális fake news-kampány zajlik Magyarország ellen