NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Életmód

Óriási tömeg az Őrségi Vásáron - képgaléria a forgatagról

Kézműves termékektől kezdve a házi finomságokon át a légfegyverig rengeteg dolgot lehetett kapni a hagyományos Őrségi Vásáron. Tízezrek látogattak az Őrségbe a hétvégén.

Miközben vasárnap Szombathelyen zuhogott az eső és komor fellegek sötétítették el az eget, addig Őriszentpéteren hét ágra sütött a Nap és alaposan megpirult jó pár árus és látogató. A vásár zárónapján meg kellett küzdenünk a tömeggel, időnként mozdulni alig lehetett. Néznivaló akadt bőven, a már megszokott kézműves termékek mellett is akadtak újdonságok. Az idén feltűnően sok hűtőmágnessel találkoztunk, kerámiából, szalmából, fából és retro-motívumos plasztik díszeket is találtunk. Sokan rácsodálkoztak az elfolyt piásüvegekre és az élethű, alvó kutyát formázó párnákra. Képgalériánkban mind megtalálható.

Első képgalériánk - elfolyt üvegek a pulton
fotó: Tánczos Mihály

A minőségi termékek mellett jól megfért a bóvli és a hamisítvány is. A Gucci és Versace parfüm nagy üvegben ezer forintért csábítóan hangzott, de naivság lenne feltételezni, hogy eredeti illatszert rejtettek a dobozok. Ugyanitt légfegyvert is kínált a bőszoknyás hölgy. Alkudni a legtöbb helyen lehetett és ahogy hallottuk, sokan éltek a lehetőséggel.

Második képgaléria a vásárról
fotó: Tánczos Mihály

Aki megéhezett csillapíthatta az étvágyát lángossal, vasi dödöllével, kürtőskaláccsal is, de láttunk fagyit, gombóconként 100 forintért, ami igen baráti ár.

Erdélyi asszonyok
fotó: Tánczos Mihály

Két galériánkban rengeteg képpel próbálunk ízelítőt adni a vásár kínálatából és hangulatából. Az autóval való közlekedés az idén is nehézkes volt csúcsidőben Őriszentpéteren. A motorral és kerékpárral közlekedők jártak jól, de ők viszonylag kevesen voltak. Néhányan örömmel foglalták el az üres út széli helyeket, megfeledkezve a megállni tilos táblákról. Nekik a feljelentésről szóló, ablaktörlő alá helyezett papír miatt is emlékezetes marad a vásár.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

fgzb: Sz*r*nt*m *s. ...
Vajon hol járt fotósunk? – Az egyik legszebb kilátás a Dunántúlon
Nagyadri: K*t*l*n? H*t p*nt n*m! *nny*r* *g*z, m*nt *m*t *tt *r*g*tn*k! ...
Karácsony Gergely elkérte a kormány által nem lehívott EU-s vakcinákat Budapestnek
Rőzsike : D* m*nny*r* *g*z. * K*ss*th R*d** t*lj*s*n l*k*p*z* *rb*n h*z*g,...
Karácsony Gergely elkérte a kormány által nem lehívott EU-s vakcinákat Budapestnek
agro: 3 %*s..:)M*nt *gy gy*ng* s*r......
A Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatja Bana Tibort a szombathelyi előválasztáson
agro: M*n*k sz*v*zz*n*k *gy s*nk* *lt*l n*m *sm*rt f*csk*r* *k* n*m r*...
A Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatja Bana Tibort a szombathelyi előválasztáson