NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Január végéig még lehet jelentkezni az Öröm a zene tehetségkutató szombathelyi döntőjére

A győztes továbbjut az októberi budapesti döntőre.

2017 óta működik az Öröm a zene könnyűzenei tehetségkutató verseny. Ez a verseny más, mint a showműsorokkal együtt járó, előadóknak szervezett versenyek, ugyanis itt saját szerzeményeket kell bemutatni.

Nem csak az előadás minőségét, hanem az eredetiséget, a szöveg mondanivalóját és a zeneszerzést is minősítik, vagyis, ez inkább a saját dalokat előadó együttesek, előadók versenye.

A tehetségkutató felmenő rendszerű, azaz a megyei döntők első helyezettjei jutnak tovább az országos döntőre, ami októberben lesz Budapesten. Ott már komoly nyereményeket is kiosztanak, az első helyezett egymillió forintot nyer hangszer és hangtechnika vásárlásához, de kiosztanak további kétmillió forintot audio- és videófelvételek készítésére is.

Sajtótájékoztató a Jam Musicban
fotó: Szilágyi József (telefonos fotó)

Szombathelyen Jam Music Öröm a zene néven működik a verseny már három éve. 2017-ben az országos döntőbe az Újvilág utca együttes jutott

2017.05.28. 08:22

Az Újvilág utca nyerte a szombathelyi könnyűzenei tehetségkutatót

/ kultúra gal. /
11 zenekar versengett, a legfiatalabb zenész 11 éves volt.
, a legjobb hangszeresnek járó Újfalusi Gábor-díjat Paukovics Gergely (gitár – Eticatt) kapta.

2018-ban a Gargantua jutott tovább

2018.02.25. 15:28

A Gargantua nyerte a szombathelyi tehetségkutatót

/ kultúra gal. /
Tegyük hozzá, megérdemelten, de erős volt a mezőny.
, az Újfalusi Gábor-díjat Kecskés Tamás (dobos – Smikong Frog) kapta. 2019-ben a Tuan Limited nyerte a szombathelyi döntőt és mehetett Budapestre, a legtehetségesebb zenésznek járó díjat Jánny Dominik (dobos – Eticatt) nyerte el.

Az idén február 23-án, vasárnap lesz a szombathelyi verseny, jelentkezni még lehet a Facebook-oldalukon szereplő elérhetőségeken. Holdosi Attila szervező (Jam Music hangszerbolt) a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a korábbi évekhez képest lesz némi változás is.

Az egyik a helyszín. 2017-ben nyáron, szabadtéren, a zsinagógaudvarban rendezték a versenyt, 2018-ban és 2019-ben az Agora MSH-ban. Az idén a helyszín a Végállomás klub lesz, ahol akár kapcsolatépítésre, koncertszervezésre is lehetőség nyílik. Ezt Hufi Szabolcs, a Végállomás koncertszervezője is megerősítette.

Balról: Hufi Szabolcs (Végállomás) , Doma Bence, aki két dalt elő is adott, és Holdosi Attila főszervező
fotó: Szilágyi József (telefonos fotó)

A másik változás, hogy a verseny fesztiválszerűen zajlik majd. Korábban reggel elkezdődtek a zenekari beállások, délután pedig indult a verseny, ami egész napos, fárasztó elfoglaltságot jelentett a szervezőknek és a fellépőknek is. Az idén nem lesz délelőtti beállás, ugyanúgy oldják meg, mint a fesztiválokon, a zenekarváltást lepakolás, majd az új csapat felpakolása és beállása követi. Holdosi szerint ezzel rutint is szereznek a versenyzők.

A szombathelyi verseny zsűrije háromtagú lesz. Budapestről érkezik Andrásik Reno zenész, az Öröm a zene főszervezője és Siklósi Örs, az AWS együttes énekese. Szombathelyt Prieger Szabolcs zenész, dalszerző (Anima Sound System) képviseli majd a zsűriben.

A lehetőség tehát adott, korlátozott számban várnak még jelentkezőket. Korhatár, műfaji megkötés nincs, a lényeg, hogy saját szerzeményt kell előadni hangszeres kísérettel, kizáró ok viszont, ha valaki már rendelkezik kiadók által kereskedelmi forgalomban lévő hanghordozóval.

Nevezési díj, és a versenyre belépődíj sincs, a verseny nyilvános, február 23-án, vasárnap 13 órakor kezdődik a Végállomásban.

Jam Music Öröm a Zene Tehetségkutató 2020.02.23

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : H*t *z * k*m*x*l*s n*m s*k*r*d*tt t*l j*r* - l*g*l*bb*s *z *ls* ...
Kimaxoljuk a havat, ki tudja, mikor látunk legközelebb?
miki1950 : L*sd *l*tt*m *z *j*bb b*rk* p*ld*j*t. ...
Fekete-Győr András futóversenyre hívta ki Németh Szilárdot és Budai Gyulát
miki1950 : T*rm*sz*t*s*n n*m sz*b*d l*n*zn* s*m * k*n**, s*m *z *r*sz *rv*s...
Virológus a kínai vakcináról: olyan, mint a fekete-fehér televízió
lolka: N*m *s t*dt*m, h*gy t*g*z*d*nk, d* l*gy*n. (t*d*m n*t *t*k*tt, s...
Vas megyében egyedül Szombathely bukta be az iparűzési-adó változását - Biztosan véletlenül
butamami: *l*lv*st*m. *l*r*l*m n*k*d, h*gy s*mm*t n*m *k*lt*m b*l*l*. F*ls...
Kásler kiadta a vörös kódot