NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Egyéb

OrgonaPont koncert Szombathelyen a székesegyházban

Találkozzon két kivételes művésszel és élje át Ön is a fenséges koncert hangulatát!

Nagy öröm, hogy a bezártság után a Filharmónia Magyarország szervezésében több száz programon vehetünk részt a nyáron. A fesztiválok mellett országos programokkal, nyáresti kikapcsolódással várják a közönséget. Több mint 60 városban, több mint 100 koncerttel érkezik idén az OrgonaPont sorozat, augusztus 7-én pedig az Orgonák éjszakáján népszerűsítik tovább a hangszerek királynőjét.

A Filharmónia egész nyáron tartalmas kikapcsolódásra ad lehetőséget országszerte. Augusztusban a hagyományokhoz híven megrendezésre kerül az OrgonaPont sorozat, mely Szombathelyen is várja a közönséget. Kovács Róbert orgonaművész és Czirok Zoltán harsonaművész hangversenye a Sarlós Boldogasszony-székesegyházban kerül megrendezésre augusztus 2-án 20 órai kezdettel.

fotó: filharmonia.hu

Kovács Róbert 11 évesen kezdett orgonálni. A budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola orgonaszakán Virágh Endre növendékeként 1994-ben 1. díjat nyert a Salgótarjáni Orgonafesztiválon. 1997 óta állandó vendégorgonista a bécsi Augustinerkirche-ben és a Stephansdom-ban. Több neves zenekarral, énekkarral lépett fel Bécsben a Musikverein-ban, a Konzerthaus-ban és több európai város koncerttermében. A bécsi Nemzetközi „Anton Heiller“ Improvizációs Verseny 2. díjasa és a haarlemi Nemzetközi Improvizációs Verseny 1. díjasa, valamint az osztrák Kulturális Minisztérium díját is elnyerte.

Kovács Róbert
fotó: filharmonia.hu

Czirok Zoltán művészcsaládban született, 2006-ban édesapja mintájára a harsonán kezdett játszani. 2015-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mester képzésére, majd ugyanebben az évben a MÁV Szimfonikus Zenekarba, ahol 2017 tavasza óta szólamvezetői pozícióban dolgozik. Szintén 2015 óta tagja a SzegEd TRombone ENsemblenek, amellyel számtalan kép- illetve hangfelvétel, külföldi és hazai koncert áll a háta mögött. Több nemzetközi versenyről, többek között Brno, Varasd, Graz, Chieri és az új-zélandi Auckland városokból is díjazottként térhetett haza. Számára mindig nagyon fontos volt, hogy a harsonát népszerűsítse, így céljai között szerepel a rendszeres szólistaként való szereplés és minél több fiatal zeneszerző motiválása új művek komponálására.

Czirok Zoltán
fotó: filharmonia.hu

Találkozzon a két kivételes művésszel és élje át Ön is a fenséges koncert hangulatát! Jegyek válthatók online a www.jegymester.hu oldalon, valamint a koncert előtt a helyszínen. További információ a www.filharmonia.hu oldalon található!

Keresés

Hozzászólások

Fater: M*ly*n *r*gy*k v*gyt*k. G*nd*lj*t*k b*l* h* n*kt*k k*ll*n* *zt *...
Hivatalos fotók: Így nézett ki az esküvőn a Várkonyi Andrea - Mészáros Lőrinc álompár
palig: K*rcs*n*k m*g s*h* n*m v*lt l*mbs*pr* * k*z*b* l*tn* * f*g*s*n *...
Megvan Szombathely első örökbe fogadott parkja
palig: F*RK*S K*R*LYB* M*G M*K*RL*SZ J*RD* +SZ*B*DN*P*TC* ,B*K* T*R ?...
16 járdaszakaszt újítottak fel az idén Szombathelyen
kriszpo: * m* p*nz*nkb*l :( F*l*sl*g*s*n... ...
Százmilliókat költenek Facebook-hirdetésre a politikusok, Ungár Péter is benne van a TOP 10-ben
kriszpo: * f*ls* 2 k*p *z "*l*tt*", *z *ls* 2 m*g *z "*t*n*&#...
Hivatalos fotók: Így nézett ki az esküvőn a Várkonyi Andrea - Mészáros Lőrinc álompár