NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Vélemény

„Orbán, ha idegenbe megy, felkeményedik, mint a Wartburg-kuplung”

Orbán Viktor, ha

idegenbe

megy, felkeményedik, mint a Wartburg-kuplung. Hátha az a messzi idegen a haza szíve, Erdély, ahol övéi között lehet ez az egyszerű felcsúti fiú, na ott aztán azt mondja, amit gondol! Ez részben az életszentség előfeltétele, ez a jó hír, a rossz az, amit mond.

Tusványosfürdő. Ütemes taps. A hely szelleme. Az isten is magyar. Haj, senki nem dobhat rám követ, éveket adtam életemben Erdélynek, na mindegy, amit megtanultam, hogy Kolozsvár az még Európa, de feljebb a Hargitán, olyanok élnek, akik még a magyaroknál is többre tartják magukat, a székelyek. Korlátoltságukban hasonlítanak az észak-ír katolikusokra, de az írek kevésbé rasszisták.

Emlékszem, Csíkben, hat óra tájt végeztek a székely legények, mosakodtak, majd lementek a kocsmába. Fél hétre minden románnak ki kellett menni az ívóból, különben fejbe baszták volna egy akácosból faragott fokossal. Én azért a románokat is szerettem, vagyis mindig eszembe jut, hogy családi és történelmi okoknál fogva nem mindig értek egyet Erdéllyel. Talán azért, mert őseim között királypárti katolikusok voltak, akik szemtől szemben harcoltak a törökkel, míg a Fráter kiegyezett velük. Khmmm... hagyjuk ezt a nacionalista kártyát a pakliban, a lényeg, hogy Tusnádfürdőn Orbán azt mondhat, amit akar, vagy gondol, akár egyszerre.

Azért jó ilyenkor figyelni, mert kb. meg lehet tudni, mi fog történni a harcmezőn. A rómaiak is ismerték az ő császáruk bolondériáit, mert őrültségénél csak hataloméhsége volt nagyobb, amit mindig megszenvedtek a római proletárok. Igaz, kaptak cirkuszt, és stadiont, de amúgy córesz volt proletárnak lenni. Hagyjuk az analógiákat másra, a lényeg, hogy kitűzte a fő ellenség személyét, és jó, hogy közben nem ettem halat, mert torkomon akadt volna a szálka, amikor a civilekre mutatott apró ujjaival, vádlón. Norvég gecik a láthatáron, békaszemüvegben.

Tudjuk, kik a civilek?! Külföldi terrorszervezetek finanszírozzák ezeket a nemzet testében alvó idegen sejteket, hogy bomlasszák ezáltal az állam hatalmát. A közellenség a terrorista, aki nagy valószínűséggel civil, lásd a magukat felrobbantó muszlim fiatalokat. De lehet, hogy őrült elméjében idáig nem jutott, de akkor is Shakespeare-i fordulat volt önhimnuszában az ellenség fejének felmutatása. Valóban, Viktor, kibújik a szög a zsákból, és még van egy feladatod, a civil társadalom megfojtása financiálisan, jogilag, rendőrségi intézkedésen keresztül....menni fog, próbáld csak meg.

De régi barátként óvlak, ugyanis ez az a terület, ahol elfogytak a te kedvenceid, a megélhetési politikusok, és magadra vess, ha a pincében turkálva, szenes lesz körmöd alatt a piszok. Lehet, hogy nem tudod, innentől már nem mennyiségi kérdés a győzelem, mert egyen is elbukhat az a biztosnak hitt teokráciád, amit magadból szültél a fényre. Gondolj, Krisztusra, Milován Gyilaszra, vagy no kire is?.... Nagy Imrére, a sírján állva emelkedtél, mindegy, a lényeg, hogy mindenképp börtönbe kell csuknod a civil szféra szereplőit, mert azok azért maradtak ki mindig is a hatalmi harcból, mert eleve utálták azt, amit te és barátaid, magadnak felépítettél. Az állam én vagyok, mondja Felcsúton a gázszerelő, és nem is téved oly nagyot.

A munka fogalmával is bánhatnál finomabban, ha őszinteségi rohamodban világossá vált előttem is, hogy te hiszel benne, és nem vagy cinikus, amikor a munkáról beszélsz. Hitler is hitt benne, megépültek a berlini utak, de arról nem szól a legenda, hány százezer ember rokkant le ezalatt. Putyinnal példálózol, és valóban, úgy érzem, ő is ide tartozik, az ember valóban nem számít, ahogy a Moszkvai Nagy Színházban meghalt áldozatokért sem ejtett könnyet, amikor befújta a gázt a csecsenek alá (is).

Lehet, hogy már te is érzed azt, amit Caligula, hogy feleségül veszed a Holdat? Nem lehet nehezebb a nyugdíjpénztárak lenyúlásánál, mert ugyanis a bankok mindig próbálnak vigyázni a pénzre, míg a hold ingyen süt a csodálójára. Kár, hogy rajtad az átok. Minden sikerülni fog neked, Orbán király, csak a magyar foci marad örökre halott. Puskás szelleme haragszik rád.

A felcsúti erdőben a boszik átka szörnyű, mert a mi tragédiánk hőse, Viktor, emiatt maradt végig boldogtalan, holott már közmunkásokat hívtak be a válogatott mérkőzéseire. Némileg emelkedett is a színvonal.

Eh, bolond lukból bolond szél fú. Úgy beszélek, mintha olvasnál bármit is, amit nem te írtál, mégis, üzenem a palack aljáról, vigyázz a bolondokkal! Ha Machbet hallgatott volna az erdei boszorkányokra, még mai is élne.

Hozzászólások (6)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacs_ugynok: Sz*m*ly*sk*d*ss*l ny*t*tt*l f*d*sztr*ll, *zt*n p*cs*gsz h* *gy*n...
Adócsökkentéseket lebegtetett be a pénzügyminiszter
okidoki: ''sz*c**l*s h*zz*j*r*l*s* *d* m*rt*k* 15%-r* cs*kk*n, *b...
Adócsökkentéseket lebegtetett be a pénzügyminiszter
szemtanú: *g*n,t*m* l*sz *s j*l f*g*nk sz*r*k*zn*.*n *s l*tt*m M*c*k*t h*b...
Védettségi igazolvány – Sorra derülnek ki a kizáró okok, de vannak meglepőbb hibák is
rheingold1926: H*ly*s*n: *n *z*rt *lv*rt*m v*ln* * F*D*SZ/KDNP sz*v*v*j*t*l, v...
Egy napon belül elfogták Kálmán Olga fenyegetőjét
rheingold1926: *n *z*rt *lv*rt*m v*ln* * F*D*SZ/KDNP sz*v*v*j*t*l, v*gy v*l*m*l...
Egy napon belül elfogták Kálmán Olga fenyegetőjét