NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Orbán Viktor látogatása miatt kellett augusztus legvégére tolni a karnevált?

Információink szerint a miniszterelnök nyitja meg az idei Savaria Történelmi Karnevált.

Nem kis közfelháborodást okozott, amikor februárban kiderült , hogy idén augusztus 27. és 30. között rendezik meg a Savaria Történelmi Karnevált. Rengetegen érveltek, hogy mindenféle szempontból sokkal jobb lett volna, ha egy héttel korábban, a 20-i hétvégére teszik a szervezők a programot. Hiszen nem csak az iskolakezdés esett volna távolabb a rendezvénytől, de augusztus 20-a idén csütörtökre esik, így a négy napos hosszú hétvége messzebbről is csalogathatott volna látogatókat. Akkor azt lehetett hallani, hogy városvezetői nyomásra került a Karnevál a hónap utolsó hétvégéjére.

Orbán Viktor miatt kellett így szervezni?

Úgy tudjuk az idei Karneválon Orbán Viktor is itt lesz - Képünk illusztráció
fotó: Nyugat.hu

Most olyan információkhoz jutottunk, miszerint a miniszterelnök, Orbán Viktor is látogatást tesz az idei történelmi játékok idején, Szombathelyen. Orbán egy ideje már országjárásba kezdett, ebbe a programba illeszkedne a vasi megyeszékhely meglátogatása is. (Politológusunk elemzése szerint a Jobbik ellen mozgósít éppen Orbán.) Orbán eddig még soha nem volt itt a történelmi játékok idején, így a városvezetők pluszban ezért is szerették volna, ha végre vendégül láthatják a miniszterelnököt. Úgy tudjuk, mivel a miniszterelnök programjába csak az augusztus végi időpont felelt meg a szombathelyi leruccanásra, így a karnevált igazították hozzá.

Megerősítésért a Miniszterelnöki Hivatal sajtóosztályához fordultunk, ahol a következő választ kaptuk:

Tisztelt Szerkesztő Úr!
A miniszterelnök valamennyi sajtónyilvános programját az esemény előtt néhány nappal feltüntetjük a kormany.hu eseménynaptárában. Augusztus végi szombathelyi programról jelenleg nincs tudomásom.
Üdvözlettel: Havasi Betralan,
a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője

Várjuk tehát a karnevált, hogy kiderüljön, valóban vendégül láthatjuk-e Orbán Viktort és, hogy tényleg a miniszterelnök programja miatt került a szombathelyi fesztivál egy sokak szerint igen kedvezőtlen időpontra.

A címlapkép csak illusztráció.

Hozzászólások (17)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Nati: * gy*l*l*t *s f*l*l*m k*lt*s * l*gf*bb sz*mp*nt! Gy*l*z*t! *z *...
Hende Csaba a kezünket simogatja vagy a torkunkat fojtogatja?
Nati: *z *g*sz *l*t*b*n n*m *rt*k *nny*t v*rk*ny*r*l, m*nt m**t* "...
Várkonyi Andreára testőrök vigyáznak
Nati: H*ly*k *s v*gy*nk, m*rt m*r r*g *l k*ll*tt v*ln* z*v*rn* *k*t!...
Ismét meghosszabbította a kormány a járványügyi készültséget
Nati: R*m*lj*k * t*szt*t*t*zb* v*gz*k, m*g *tt s*m t*dn*k m*gsz*b*d*ln...
Jön az egyházi lakásügynökség
Nati: j*sk*01, m*ndt*m m*r, *zt *rt*k, *lm*h*tsz! R*ssz*nd*l*t*, j*ll...
Illés Károly szerint a kormány jogosan vette el a szombathelyi emberek pénzét