NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Orbán Viktor: Ne higgyenek el mást, mint amit Müller Cecília mond

A magyar miniszterelnök péntek reggel többek közt a járványügyi kilátásokról beszélt.

Nem az a kérdés, hogy mikor tetőzik a járvány, hanem hogy utána milyen gyorsan indulunk lefelé - közölte pénteken a Kossuth Rádió „Jó reggelt, Magyarország!” műsorában Orbán Viktor.

A kormányfő elmondta, hogy 275 ember ismét elhunyt a koronavírus miatt, de az orvosok hősiesen küzdenek és van több mint 10 000 ezer szabad ágy és elegendő a rendelkezésre álló lélegeztetőgép. A magyar miniszterelnök hozzátette: Tartalékokból nem állunk rosszul.

Mint kiderült, védekezésben a csúcson Magyarország

1200 orvostanhallgató jelentkezett már önkéntesként, és továbbiak jelentkezésére is számítunk - mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy a legvégső tartalékokhoz, vagyis az ingázó orvosokhoz

03.26. 08:00

Felvetődött, hogy bevonják a védekezésbe az Ausztriába ingázó egészségügyiseket is

/ covid 19 119 hsz. /
De Orbán Viktor ezt szeretné elkerülni.
még nem kellett hozzá nyúlni.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a brit vírusmutáns az eddiginél sokkal erősebb, már a fiatalokat is ledönti a lábáról, ezért arra kéri őket Orbán Viktor, hogy ha eddig az idős honfitársaikra nem is, most legalább saját magukra vigyázzanak.

A védekezéssel kapcsolatban Orbán Viktor arról számolt be, hogy májusban lesz a leggyorsabb az oltakozás, mivel a tervek szerint akkor érkezik a legtöbb vakcina Magyarországra, több millió. A miniszterelnök hozzátette: a számok alapján úgy látszik, hogy szabad nyarunk lehet.

Több mint 1,7 millió embert oltottak be, és több mint 600 ezren már a második adagot is megkapták - derült ki.

Brüsszel és az ellenzék még mindig nem a barátunk

A vakcinák beszerzését átadtuk Brüsszelnek, pedig mindenkinek maga kellett volna ezt intéznie. Ebben én is benne voltam, de az volt akkor a közbölcsesség, hogy együtt könnyebb - vélekedett a kormányfő.

Orbán Viktor erősen hangsúlyozta, hogy a járvány elleni védekezéssel kapcsolatban már mindent, és mindennek az ellenkezőjét is lehet hallani, de ő arra kéri a magyarokat, hogy ne higgyenek el mást, mint amit ő péntekenként a rádióban, vagy Müller Cecília a sajtótájékoztatókon elmond.

Bizonytalan a nyitás

Amíg ilyen magasan van a fertőzés, addig nem lesz nyitás, de átállunk a négyzetméter alapú rendszerre. Egy fő per 10 négyzetméteren lehetnek nyitva. Most úgy tűnik, hogy kilencig lehetnek nyitva a boltok, és 10 óra lesz a kijárási tilalom új ideje – magyarázta a miniszterelnök.

Be kell oltanunk a pedagógusokat és az iskolai dolgozókat is, mielőtt az iskolákat meg tudnánk nyitni. Az eddig regisztráltakat úgy tűnik, hogy be tudjuk oltani és április 19-én meg tudjuk majd nyitni az iskolákat - hangzott el.

Ragaszkodom ahhoz, hogy mielőtt a regisztrált 65 éven felüliek nincsenek beoltva, addig semmilyen újranyitásról nem lehet beszélni. Ha megkapták és elmúlt a közvetlen életveszély, akkor lehet az újraindításról beszélni. Jelenleg 71 százalékát már beoltottuk a regisztrált 65 éven felüliek közül - tette hozzá.

Hozzászólások (16)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

mikornyicki: ...*s * f*d*szb*n *gyr* t*bbsz*r r*h*gn*k f*l h*ng*s*n. M*gy * ...
Ungár Pétert támogatja a szombathelyi ellenzéki előválasztáson a Jobbik
miki1950 : *z *s kr*mpl* *szt*s. * k*z*p*szt*ly *ls* f*l*n*k * kr*mpl*j*. ...
Márki-Zay Péter keményen nekiment Czeglédy Csabának a szombathelyi előválasztás miatt
miki1950 : N*m *ly*n *gysz*r* *z * k*rd*s. M*rt h* pl. *n l*nn*k *z *gy*k ...
Megvan az első érdeklődő Törőcsik Mari házára
elbandi: p*rsz*, m*nd*nk* *k*s*bb, h*sz *tt m*nd*nk* "sz*k*rt*"!!...
Kínai vakcina: mégsem véd a mutánsok okozta fertőzéstől
belabo: H*t*lm*s gr*t * m*gy*r b*jn*kcs*p*tn*k! V*g*g dr*kk*lt*m * m*ccs...
Bajnok a Haladás futsal csapata