NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Orbán Viktor: Nem most van itt az ideje, hogy lazítsunk a korlátozásokon

Magyarország miniszterelnöke péntek reggel arról beszélt, mire számíthatunk a következő hetekben.

A ma hatályban lévő korlátozások hétfőtől egy hétig még biztosan érvényben maradnak - közölte pénteken a Kossuth Rádió „Jó reggelt, Magyarország!” műsorában Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök hozzátette: Azért döntöttek így az operatív törzzsel közösen, mert a járvány rekordokat döntöget. A szakemberek szerint nem most van itt az ideje, hogy lazítsanak a korlátozásokon.

A kormányfő közölte az új számokat, melyek szerint az elmúlt 24 órában 215 koronavírus-beteg halt meg, több mint kilencezer ember van kórházban, 1174 van lélegeztetőgépen.

A miniszterelnök megnyugtatott mindenkit: a magyar kórházak bírják a terhelést, vannak még szabad ágyak, a lélegeztetőgépes szabad ágyak is csak a kapacitás felénél tartanak.

Egy héten belül sok minden változhat - mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy a húsvéti ünnepeket, amikor sok ember találkozhat, külön kezelik majd. Erről később döntenek, és valószínűleg ő beszél majd erről jövő pénteken.

A miniszterelnök elmondta, hogy most a végzős medikus hallgatók következnek az oltásban, akik készen állnak arra, hogy részt vegyenek a járvány elleni védekezésben.

„Jó esély van arra, hogy az iskolákat hamarosan újra lehet nyitni és arra is jó esély van, hogy szabad nyarunk legyen” – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor természetesen azt is kihangsúlyozta, hogy a tömeges oltakozáshoz arra van szükség, hogy a kormányhivatalok és önkormányzatok segítség a háziorvosok munkáját, nem arra, hogy kivigyék az oltópontokat a rendelőkből.

Péntek reggel azt is megtudtuk, hogy a tervek szerint nem csak azok kapnak majd védettségi igazolványt, akiket beoltottak, hanem azok is, akik igazoltan átestek már a koronavírus-fertőzésen.

A beoltottakkal és a fertőzésen átesettekkel együtt már közel kétmillió magyar ember védett, ők valószínűleg hamarosan engedményeket kapnak - tette hozzá Orbán Viktor.

Végezetül a miniszterelnök ismét elmondta, hogy az ellenzék oltásellenes kampányt folytat, ami tovább nehezíti a sikeres védekezést.

(Cikkünk folyamatosan frissül.)

Hozzászólások (95)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacs_ugynok: S*nk* v*gy, t* pr*v*k*t*r tr*ll! :P...
Kidobhatják a szemétbe a mintegy 200 milliárd forint közpénzt elnyelő kukaholdingot
Ddd911: H*gy *s m*nn*. *z * sz*nt. *nn*n cs*k l*jj*bb v*n n*l* pl. ...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
Ddd911: Sz*mt*l sz*mb*n t* *s m*g*rt*n*d h*gy n*m v*lt*m f*lm*ntv* t*stn...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
polgartars: V*j*n m*nny*t g*nd*lk*dt*k *z*n * "m*g*ld*s*n"? G*zd*...
Novák Katalin bejelentette: nyelvvizsga nélkül is átvehető a diploma
polgartars: *zz*l *gy*t*rt*k, h*gy * sz*nt*kh*z k*p*st j*l j*tsz*tt*k, l**k*...
"Szombathelyi" gól a németek ellen