NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Orbán Viktor: Összesen 24 tizennégy év alatti fekszik kórházban Covid miatt

Magyarország miniszterelnöke az iskolák és a teraszok nyitásáról, illetve a Janssen vakcinájáról is beszélt péntek reggel.

Az óvatosság és a fokozatosság miatt döntöttünk úgy, hogy mégis csak az alsó tagozatos osztályok állnak át jelenléti oktatásra - közölte pénteken a Kossuth Rádió „Jó reggelt, Magyarország!” műsorában Orbán Viktor.

Mindig nehéz újraindítani az iskolákat, mert a közvélemény nagyon megosztott. A bölcsődékben tapasztaltak, a kórházi statisztikák (összesen 24-en fekszenek kórházban 14 év alatt, ebből ketten lélegeztetőgépen) segítségével hoztuk meg a döntést az alsó tagozatok nyitásáról – mondta ma reggel a Kossuth Rádióban a magyar miniszterelnök.

Ott még nem bontják az osztályokat és a szülőknek megmarad az a lehetősége, hogy az igazgatótól felmentést kérjenek az iskolalátogatás alól - tette hozzá.

Oltásfronton

Orbán Viktor azt is elárulta hogy a tanárok közül kevesebben jelentkeztek oltásra, mint amire ő számított, de akik kérték, azok be lettek oltva. A következő hat hétben meg tudjuk duplázni a beoltottak számát - tette hozzá.

A Johnson & Johnson vakcinájáról (Janssen) a miniszterelnök elmondta, hogy bár a nyugati vakcinák hatósági vizsgálatait automatikusan el szokták fogadni, most nem fogják. Mivel riasztóak a hírek, ezt a szert is ugyanolyan körültekintően fogják vizsgálni, mint a keleti vakcinákat.

Nem adatszerzésre használja a kormány a regisztrációt, erre azért van szükség, mert öt vakcina közül lehet választani és nagy logisztikai feladat az oltakozást megszervezni - magyarázta Orbán Viktor, hozzátéve: ne dőljünk be a regisztrációról szóló álhíreknek.

Fel kell venni a kesztyűt

Magyarországon a baloldal azon dolgozik, hogy hogyan buktassa meg a kormányt, nem azon, hogy segítse a járvány elleni védekezést - hangzott el.

Orbán Viktor szerint fel kell lépni a multinacionális gyógyszergyártó cégek profitéhségével szemben is. Az egységes járványkezelés helyett ők is inkább azon vannak, hogy betartsanak a konkurens cégeknek. Elbizonytalanítják az embereket, megnehezítik a többi gyártó munkáját, márpedig az embereknek most minden megoldásra szükségük van.

A teraszok kinyitása egy szimbolikus dolog, egy látványos eleme a régi életünknek. Eltöröltük a teraszdíjakat is, a bürokratikus akadályokat is. A kormány ígéretet tesz, hogy minden munkahelyet helyreállít vagy újat hoz létre helyette. Jó esélyt látok rá, hogy az újraindítás után több munkahely lesz, mint amennyi a járvány előtt volt - mondta végül a miniszterelnök.

Hozzászólások (13)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

elbandi: h**b* m*ntr*zz*k f*ly*m*t*s*n h*gy *lt*tt *gy*n*gy f*rt*z, *tt*l...
A járványtagadók hirtelen elkezdtek maszkot viselni, hogy megvédjék magukat a beoltottaktól
elbandi: j*h h*t *k* cs*k * m*d**b*l t*j*k*z*d*k *zt *r*k m*gl*p*t*s*k. :...
„Ötször át kellett ülnöm, és a kalauz is beszólt” – Egy egészségügyi dolgozó az ingyenes utazás tortúrájáról
belabo: S*jn*l*t*s *z *s*t, v*l*j*b*n *zt m*t*tj*, m*nny*r* t*j*k*z*tl*n...
Meghalt a férj, a bank hagyatéki számlára rakta át a pénzét, amihez az özvegy most nem férhet hozzá
elbandi: > cs*k s*m*n j*nn* *gy k*rm*ny, *m*ly*k n*m r*b*lj* sz*n*sz*t *z...
A NER emberei köröznek a volt balatonberényi gyermeküdülő fölött
belabo: *k*n*k k*t*l*z* f*z*tn* * h*lyj*gy*rt, *z n*h*zm*ny*zh*t*, h*gy ...
„Ötször át kellett ülnöm, és a kalauz is beszólt” – Egy egészségügyi dolgozó az ingyenes utazás tortúrájáról