NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Orbán: újraindítás jön, nem nyitás

A miniszterelnök szerint van elég kórházi ágy, orvos és lélegeztetőgép is.

Nyitni lépcsőzetesen lehet, ezért a kormány az újraindítás szót használja - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az M1-nek adott interjúban. Ez azt jelenti, hogy elsőként az iskolákat kell nyitni, utána az éttermeket, de további részletekre nem tért ki. És mint kiderült, azért 2,5 millió beoltottnál kezdődik a nyitás, mivel a 65 felettiek oltása itt fejeződik be - tette hozzá.

Elmondta, hogy most tömeges a fertőzés, ezt a korlátozás csak lassítani tudja, megállítani nem, és az egyetlen megoldás az oltás. Annak kapcsán, hogy nagyon magas a halálozási statisztika, szintén azt hangsúlyozta, hogy minél gyorsabban oltunk, annál kevesebben halnak meg.

fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott kép

Mint mondta, a számok nem néznek ki jól, 10 ezer fölött van a kórházban lévők száma, az oltás még nem tudta megölni a vírust, letörni a járványt, de ahogy nő az oltottak száma, ez javulni fog.

Kitért arra is, hogy a koronavírusra elkülönített ágyak fele még szabad, és kétszer annyi lélegeztetőgépünk van még, mint amennyi ágyon most használják őket. Szerinte lesz elég ember, vezénylés, átcsoportosítás módszerével meg tudják oldani a helyzetet. Azt is megjegyezte, hogy a legsúlyosabb betegek és a covidosok ellátását egyszerre meg tudják oldani.

A tanárok kapcsán úgy vélekedett, hogy az első oltás komoly védettséget ad, és figyelembe kell venni a szülők érdekeit is, akinek dolgoznia kell, meg kell élnie valahogy.

Elmondta, hogy fölhatalmazták a háziorvosokat, hogy eltérést alkalmazzanak az oltásoknál. Ebből fakadhatnak olyan helyzetek, amit egyesek igazságtalannak érezhetnek.

Végül hozzátette, hogy lesz még 2-3 nehéz hetünk, teszünk még 2-3 lépést, és győzni fogunk, visszakapjuk a régi életünket. Legalábbis a nyár végéig biztosan - derült ki szavaiból.

Hozzászólások (32)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

marko1968: *s *gy*t*mr* k*ll j*rn* *rt*?...
Novák Katalin bejelentette: nyelvvizsga nélkül is átvehető a diploma
marko1968: K*v*ncs* l*nn*k,h*gy *gy sp*tk*zg*szd*sz m*t sz*m*ln* k* m*nny* ...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
Kubota: M*gy*r*zd m*g k*rl*k, h*gy T* *s * h*zz*d h*s*nl**k m**rt sz*m*l...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
Kubota: N*m k*ss*bb*tv* * m*gy*r cs*p*t *rd*m*t...* l*tt* sz*m*k*t *lt*l...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
joska01: *z *g*zs*g n*h* f*j* d*l*g….t*n*ld m*g...
Kidobhatják a szemétbe a mintegy 200 milliárd forint közpénzt elnyelő kukaholdingot