NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Legendás szombathelyi orvos unokája veszi el Orbán Viktor lányát

A híres sebész, dr. Tiborcz Sándor leszármazottja a szerencsés vőjelölt. A főorvos nevét a Markusovszky kórházban található emléktábla és egy alapítvány is őrzi. A menyegzőn több szombathelyi család is részt vesz majd.

Több szombathelyi család is hivatalos Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvőjére és lakodalmára, természetesen - ahogyan ma mondani szokás - nem véletlenül. A miniszterelnök leendő vejének ugyanis közeli rokonai élnek a vasi megyeszékhelyen, ő maga pedig a neves, 1987-ben elhunyt sebész főorvos, dr. Tiborcz Sándor unokája.

Dr. Tiborcz Sándor 1929-től egészen 1975-ös nyugdíjazásáig dolgozott a szombathelyi Markusovszky kórházban, és a sebészet, valamint a baleseti sebészet főorvosaként valóságos legendává vált: számos műtétet és eljárást ő végzett el elsőként az intézményben. Nagy megbecsülésnek örvendett megyeszerte, a betegek egyszerűen csak úgy hívták egymás között, hogy a Tiborcz. Sőt, alapítványt is neveztek el róla.

Dr. Tiborcz Sándor nevét is őrzi a kórházi emléktábla
fotó: Garai Antal Atom

Dr. Tiborcz Sándornak két gyermeke született: Zsuzsa és Sándor. A fiatalabbik testvér, Sándor lesz Orbán Viktor nászura: az ő István nevű fia kérte és kapta meg a kezét a miniszterelnök lányának. Az ifjabb dr. Tiborcz Sándor hamar - az egyetem elvégzése után - elkerült Szombathelyről. Sokáig orvos szakértőként dolgozott, ma már nyugdíjas, s csabdi birtokát, az úgynevezett Tiborcz tanyát igazgatja. (A birtok a hírek szerint sikeresen működik, maga Orbán Viktor is egészen jó gazdaságnak minősítette egy ízben.)

Dr. Tiborcz Sándor nővére - Tiborcz Zsuzsa - öccsével ellentétben a mai napig Szombathelyen él, s mint lapunknak elmondta, a família már javában készülődik a nagy eseményre, István és Ráhel esküvőjére és lakodalmára. Ő maga, két - szintén szombathelyi - fogorvos gyermeke, valamint öt unokája is részt vesz a szeptember hetedikén, a Tiborcz tanyán tartandó menyegzőn. Természetesen ajándékokkal is kedveskednek az ifjú párnak, de senki ne gondoljon semmiféle fényűző holmira, szerény, egyszerű meglepetésékkel készülnek a családok.

Dr. Tiborcz Sándor a kórteremben
fotó: http://www.vasiszemle.t-online.hu/

Az a tény pedig nem foglalkoztatja őket különösebben, mondta el Tiborcz Zsuzsa, hogy nemsokára rokonai lesznek a magyar miniszterelnöknek. Ez a történet ugyanis nem róluk szól, hanem az ifjú házasulandókról, az a fontos, hogy egybekelnek a fiatalok, akik voltaképpen már öt éve egy párnak számítanak.

Tiborcz Zsuzsának teljesen igaza van, miként az is kétségtelen, hogy telitalálat az a mondás is, mely szerint mindenki szombathelyi. Lehet, hogy hogy most már egy kicsit Orbán Viktor is az?

Hozzászólások (18)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

palig: S*jn*s sz*m*t t*l*p*k*n Sz*mb*th*ly*n sz*m*t *l b*n*k *z *mb*r*...
Elkezdődött a háború az illegális hulladéklerakók ellen Szombathelyen
miki1950 : N* *l*sz*r *s *rj *rth*t**n v*gy n* *rj s*h*gy. M*s*dsz*r, h* ...
Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen
Paulus_Maior: H*gy m*g n* s*jn*lj*m *zt * r*p*dts*rk*t......
Nehéz hónapok előtt áll Vajna Timi, ezért luxuskörülmények között töltődik fel
Paulus_Maior: H*t g*nd*l*m, * n*l* v*gz*tt h*llg*t*k n*m f*gn*k *szt*lyf*n*k*k...
Vidnyánszky Attila is indít osztályt jövőre az SZFE-n
csarli: *z *ll*g*l*s sz*m*tl*r*k*s s*h* n*m f*g m*gsz*nn*, m*nt *h*gy * ...
Elkezdődött a háború az illegális hulladéklerakók ellen Szombathelyen